opis

(6 wyników)
  • Dość sceptycznie podchodze do opisów ćwiczeń na forum i przekazywaniu sobie tą drogą wskazówek. Oczywiście nie mam nic przeciwko- jeśli chcecie to piszcie. Ale myślę że warto zaznaczyć że czasem wprowadzając jakieś ćwiczenia bez konsultacji z rehabilitantem może bardzie zaszkodzić niz pomóc. Bo po pierwsze nie wiadomo czy dane ćwiczenie jest dla naszego dziecka odpowiednie. Po drugie z samego opisu ciężko jest nauczyć sie wykonywać ćwiczenia poprawnie. Nikt naszych ewentualnych bł...
  • Witam serdecznie! Dziewczyny pomozcie rozszyfrowac opis USG glowki maluszkow. Tytulem wstepu. Blizniaki -wczesniaki urodzone w 35 tyg chlopczyk i dziewczynka. Teraz maja 6 tyg. A teraz zapis USG ktory nieiwele mi mowi, czekamy na wizyte neurologa ale jesli cos wiecie napiszcie bardzo prosze. Rogi czolowe w niewielkim stopniu zaokraglone. Komory symetryczne, nie poszerzone, nie przemieszczone.Sploty naczyniowe w reg C hyperchogeniczne. W okolicy komory bocznej lewej obszar niedotl...
  • Pani rehabilitantka nam pokazywala,ale jakos nie zapamietalam , a nastepne spotkanie dopierow poniedziałek. Może ktoś z Was umie to wytłumaczyć. Prawa ręka pod pupę i do lewego ramienia dziecka, a moja lewa pod główkę i jakoś wogóle bokiem dziecko przekręcamy ale juz nie wiem w którą stronę . Chyba wogole coś pomieszałam :(
  • Poszukuje w Poznaniu dobrego, najlepszego jesli sie da, ortopedy dla synka. Synek ma 20 m-cy, od chwili gdy ukoczyl 11 m-cy chodzi samodzielnie. Od kilku tygodni dziwnie stawia stopy i czasami mam wrazenie ze robią mu sie z nózek tzw. "X". Pediatra mowil o czekaniu do ukonczenia 2 latek. Ja nie chce czekac... chcę isć prywatnie do dobrego specjalisty. Cena oczywiscie nie gra roli. W rodzienie mamy dzieci ze stopą płasko-koślawą wiec tym bardziej wolę specjaliste odwiedzic juz tera...
  • brzmi "zespół wzmożonej reaktywnści z hypertonią" zawsze myślałąm że Zuzka ma poprostu WNM i na to cwiczymy... a taka diagnoza brzmi jakoś groźnie :( jak to ineterpretowac??
  • Od piatku moja 3 miesięczna córeczka ma zlecona ćwiczenia ta metodą. Byłam u rehabilitantki, która pokazała jak ćwiczyć. Pokazywała bardzo szybko i kiedy wróciłam do domu okazało się, ze nie za wiele juz pamiętam. Bardzo proszę, jeżeli któraś z Was mogłaby przesłać mi dokładny opis ćwiczeń albo adres strony na której będą opisy będę wdzięczna. Bardzo zalezy mi na tych ćwiczeniach. Następną wizyte mamy dopiero za miesiąc- to za długo, żeby czekać. Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się