opis

(3 wyniki)
  • Cytuje opis USG u ortopedy, który stwierdził że leczymy zdrowe dziecko: Stawy biodrowe prawidłowe Staw biodrowy prawy - dach kostny dobry, dach chrzęstny dobry, szeroki, kąt alfa 60 *, betta 58* Staw biodrowy lewy prawidłowy- dach kostny prawidłowo wykształcony, dach chrzęstny dobry, szeroki. Kąt alfa 65*, kąt betta 58* Wg Graffa typ Ia. Jade jeszcze do Timmlera do Poznania 1 -go marca i mam pytanie czy jest tam na miejscu czynny sklep z zaopatrzeniem ortopedycznym, bo w ra...
  • zdjęcie rtg zrobione wczoraj: "obraz kosci miednicy i kosci tworzących oba stawy biodrowe jesr prawidłowy" hurrra!!!większej radosci w zyciu nie będę miała niz zdrowe dziecko! jak czytam ten opis to płakac mi się chce (z radosci:)-w koncu nie będą mi sie sniły koszmary o gipsach... opis robił prof.Marcinski,ale jeszcze dzis obejrzy zdjecie nasza ortopeda i zobaczymy jak mamy postępować dalej. dziś Ewa konczy 6 miesiecy i to najlepszy prezent dla nas!! pozdrawiam Was serdecznie kocha...
  • Odebraliśmy dziś zdjęcie rtg i opis. I niestety jest napisane, że łuki Schentona-Menarda są obustronnie przerwane.Poza tym jądra kostnienia głów obu kości udowych podobnie rozwinięte. Jutro idziemy do lekarza okazać zdjęcie i Helenkę. Ech, a już myślałam, że będzie dobrze ( wg usg już było Ia na obu biodrach) Trzymajcie kciuki, proszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się