owulacja

(18 wyników)
  • Od miesiąca biorę Logest (po 2 letniej przerwie) - niestety ze względów zdrowotnych (miałam torbiel na jajniku). Przypada mi akurat 13 dzień cyklu i czuję się tak jak w trakcie owulacji gdy pigułek nie brałam - bolesność jajników, tkliwość piersi, ogólne zmęczenie. Jeśli chodzi o śluz to nie zauważyłam typowo owulacyjnego. Dodam że pigułki zaczęłam brać podczas pobytu za granicą na wakacjach i przez dwa ostatnie tygodnie łykałam Profenid - może to ma jakiś wpływ na skuteczność ich...
  • Witaj! Widzę, że wiele wiesz o babskich sprawach.Lubisz też czasem dowalić hehehe. No ale zaryzykuję. Zawarłam to pytanie w innym wątku,ale nie wiem,czy do niego zajrzysz. Pozwól więc, że zwrócę się do Ciebie: Urodziłam 10 tygodni temu. Przed 3 tygodniami musiałam odstawić dzieci od piersi . Wczoraj pojawiło się słabiuteńkie plamienie. Dziś się utrzymało,ale nie zwiększyło. Czy to może być pierwsza miesiączka po porodzie? Nie wiem co robić,bo chcę zacząć brać Harmonet,ale jeśli to ...
  • Pomóżcie doświadczone kobiety. Tabletki będę brała po raz pierwszy. Ginekolog powiedział że pierwszą tabletkę mam zażyć drugiego dnia po okresie - pierwszego dnia owulacji. Ulotka jak i wszystkie wypowiedzi na forum mówią, że pierwszą tabletkę bierze się dnia pierwszego okresu. Pan doktor tłumaczył na przykładzie. Załóżmy, że okres zacznie się wieczorem w czwartek. Tabletkę zażyję następnego dnia. 21 dni biorę, tydzień przerwy, 21 dni biorę. Nic nie wspomniał o tym kkiedy zaż...
  • Witam, przepraszam za b. naiwne pytanie, ale naszly mnie watpliwosci. Musze zrobic USG piersi i stad zaczelam sie zastanawiac, kiedy zaczyna sie cykl podczas brania tabletek - czy z pierwszym dniem krwawienia, czy moze z 1. tabletka z nowego opakowania? Dziekuje za wyrozumialosc ;)
  • Wiem ze to glupie pytanie ale pogubiłam się trochę w tym wszystkim, czy możliwe jest aby zajść w ciążę po stosunku, który odbył się w dzień po zakończeniu @? Bardzo proszę o odp.:)
  • Chodzi taka fama, że na krótko po odstawieniu pigułek jest bardzo łatwo niespodziewanie zajść w ciążę. Znam kilka takich przypadków, ale nie wiem, czy to reguła, czy wyjątek. Proszę o wpisywanie się, jeżeli ktoś coś wie na ten temat albo ma tego typu doświadczenia. Proszę też napisać, czy jeśli doszło do wpadki, to czy używałyście wówczas jakiejś innej metody i ona zawiodła?
  • powiedzcie mi na czym stoje,bo sama juz nie wiem... okolo 10 dnia cyklu (ktory liczy zazwyczaj 30 dni) wzielam postinor. dwa dni temu zaczelo sie plamienie, myslalam ze to okres i wczoraj nas 'ponioslo' i kochalismy sie bez zadnego zabezpieczenia. sek w tym ze dzisiaj plamienie ustalo, wiec to jednak nie byl okres (ten wlasciwy powinien przyjsc 15 lipca). czy jest szansa ze moge 'zaciazyc'? czy postinor blokuje owulacje w calym cyklu czy tylko ja przesuwa o kilka dni? mocno sie ...
  • Ale mam schiza, dawno takiego nie mialam. Tabsy biore juz od ponad 6 miesiecy ale mam schiza, dawno takiego nie mialam. W piatek kochalam sie z facetem do konca. Tabletki biore prawidlowo. Ale w sobote jak chcialam wziac tabsa wpadl mi do torebki, odszukalam go i lyknelam. Ale dzis boli mie prawy jajnik. Od czego to moze byc? Owulacja???Przeciez nie ma owulacji jak sie bierze tabletki.... Wiec????
  • Po dłuzszej przerwie od pigulek (wczesniej Mercilon) zaczelam brac Yasmin. Lekarz poinformowal mnie ze jestem bezpieczna od pierwszej tabletki, dlatego współżyłam juz w tym cyklu. Dziś biorę 7 tabletkę i czuję dziwny ból w prawym jajniku. Do tego ciągle plamię, mało ale jednak. Czy możliwe że to owulacja? Co o tym myślicie?
  • Pytanko czy kiedy biorę ostatnie pudełko tabletek to w ciągu 7 dniowej przerwy już muszę się zabezpieczać? czy po jej upłynięciu? Brałam pół roku czy tak od razu mogłoby nastąpić jajeczkowanie?
  • Czy któraś z Was używa lub używała tego urządzenia, czy warto kupić??? Pozdrawiam.
  • Dzis wlasnie zrobilam test na beta hcg i dopiero odbieram wyniki po poludniu.Mdzis mija moj 38 dzien bez miesiaczki.Bralam przez 3 lata tabl.anty.bylo wszystko ok,ale przy ostatnim opak.dostalam 2 krwawienia w odstepie 7 dni.Lekarz orzekl ze bylo to spowodowane nie wchlonieciem sie tabletek.dlaczego tak sie stalo (przeciez bralam regularnie,nie bralam antybiotykow,nie wymiotowalam)?czy ja moge byz w zwiazku z tym w ciazy?Czemu nie mam tego cholernego okresu?na tych wynikach (beta ...
  • Pewnie te pytanie juz sie pojawilo pare razy: czy mozna zajsc w ciaze podczas okresu? Dodam, ze moj okres trwa 5 dni a cykl 29. Kochalam sie bez zabezpieczenia ostatniego 5-tego dnia (wiem, ze to bardzo glupie). Prosze o powazne odpowiedzi, dzieki!
  • zastanawiam sie tak, czy jezeli by przy braniu tabletek doszlo (odpukac!) do owulacji, to czy pojawi sie ona w tym samym momencie cyklu, co normalnie (bez antykoncepcji)? czy w zwiazku z tym, jezeli juz sie obawiamy ciazy, to mozemy troche bardziej uwazac w ciagu tego tygodnia, a w pozostale sie nie przejmowac? no ja sie tak bardzo nie przejmuje, ale widze, ze trapi to sporo forumowiczek
  • kiedy sa największe szanse na zajscie w ciaże???? koniec @ bedzie we wtorek
  • sprawa wyglada tak: ok 3 godziny temu uprawialam petting z chlopakiem. Doszlo do tego ze wsadzil mi reke w majtki a wczesniej mial reke na swoim penisie na ktorym mogl sie znajdowac ten przezroczysty plyn zawierajcy plemniki. Cala sytuacja gdy dotykal mojej pochwy trwala ok 5 sekund. Ja jednak jestem zmartwiona. Z dugiej strony jestem w 26 dniu cyklu. Cykle najczesciej mam 28 dniowe +/- 2 dni. Jakie sa szanse ze doszlo do zaplodnienia???? Ja mysle ze raczej niewielkie. CZy wogole jest s...
  • Dopiero jestem przy drugiej paczce tabletek i wciąż nie czuję się pewnie w tej formie antykoncepcji, zatem pozwalam sobie zadać Wam pytanie. Wiem, że tabletki powodują zanik owulacji, zatem teoretycznie nie mam dni płodnych. Dla pewności chciałabym jednak zapytać - skoro nie mam dni płodnych, czy powinnam raczej wystrzegać się stosunków w połowie cyklu, czy też bez obaw używać do woli?
  • Witam..mam mały zgryz...jakies 1,5 tyg. temu odstawiłam tabsy...przy mojej skłonności do depresji nie dalo się żyć więc postanowiłam przerzucic się na "metodę gumkową"...od momentu odstawienia( w trakcie pożegnalnego opakowania) miałam ponad 1,5 tyg plamienie...w zasadzie trwało do dziś...a z rana zsunęła nam się prezerwatywa...:( oczywiście całe bogactwo inwentarza zostało we mnie...) Zgłosiłam się do lekarza, jestem tuż przed owulacją, na USG jest widoczny powiększony jajnik w któ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się