-
Chcialabym z Wami skonsultowac jedna kwestie.
Kilka dni temu mialam robione rutynowe USG. Jak, ze wedle moich obserwacji owulacje mialam dzien wczesniej chcialam sprawdzic dokladnosc mojej wiedzy i pytam lekarza w ten desen "prosze mi powiedzic, czy mialam wczoraj owulacje?". Lekarz mnie zaskoczyl odpowiedzia. "NIe jestem w stanie tego stwierdzic na pewno. Albo wlasnie odbyla sie owulacja albo tez bedzie za 14 dni"
????
Jestem przekonana, ze wielokrotnie czytalam tu na forum przypadki kied...
-
mam cykle 33-34 dniowe.teoretycznie dzis powinna u mnie wypasc owulacja.do dnia dzisiejszego temperatura wahała się między 36,2-36,3 wczoraj spadła do 36,2 a dzis jest 36,6-cz to owulacja?
-
czy owulacja występuje zawsze w dzień szczytu śluzu?
czy możliwa jest owulacja np.3-5dni przed szczytem śluzu?
-
Zerknijcie pls na moj wykres ponizej. Cykl w tym miesiacu dlugi, okres nie nadszedl, ale tez nie obserwowalam objawow owulacji, z wyjatkiem pozytywnych testow owu na poczatku cyklu. Wczoraj ponownie test pozytywny + bol jajnika, jak zwykle, okresu brak.
Czy jest to klasyczna sytuacja, gdy do owulacji nie doszlo za pierwszym razem, a teraz jest przymiarka do drugiej?
-
Bardzo proszę o pomoc w stwierdzeniu jakie są możliwe widełki owulacji w moim cyklu:
enpr.pl/1522/282533
stwierdziłam już ciążę , chciałabym jedynie wiedzieć który okres to był ten , bo mam ochotę mężowi nakopać do tyłka, bo ciąża nie za bardzo planowana :)
Dodam ,że cykle mam krótkie i dość nieregularne- najkrótszy nawet 19 dni, najdłuższy 27,średnio 26 dni i krótka faza lutealna.
-
Dziewczyny mam pytanie do tych,które starały sie w dniu owulacji
(potwierdzonej monitoringiem lub testami owu)i udało im sie zaciazyć
właśnie wtedy.Oczywiscie mam na mysli współżycie tylko tego dnia,a
nie w dzien owlacji,a takze przed nia bo wtedy nie wiedomo czy do
zaplodnienia doszlo ze współzycia w dzien owulacji czy z tego
wczesniejszego.Pytam ponieważ staramy sie juz 15 cykli,na ostatniej
wizycie lekarz poradził aby robic testy owu co tez zrobiłam.To jest
mój pierwszy cykl z...
-
a) jaką metodę stosujesz i jak długo
Roetzera, 8 cykli
b) jaki masz cel - ciąża czy unikanie poczęcia
Ciaza
c) jaki masz termometr, o której mierzysz temp., gdzie
Elektroniczny, BabyMad, 6.30, doustnie
d) czy cierpisz na jakieś choroby lub bierzesz jakieś leki, które mogą mieć
wpływ na obserwacje.
Biore 50ug tyroksyny dziennie. Wczesniej zaobserwowano LUF.
Dodatkowe informacje dot. tego cyklu:
12dc - pecherzyk o wielkosci 18mm
15dc - pecherzyk o wielkosci 24mm; podano pregnyl 10...
-
Witam Was dziewczyny:) To mój pierwszy cykl mierzenia tem. i jak chyba każda początkująca proszę o pomoc. Moje cykle są długie i nieregularne. Dodatkowo zaraz po wykryciu owulacji przez ovufriend miałam gorączkę, a tera już zupełnie nie rozumiem bo od kilku dni temp. utrzymuję się na niezmiennym poziomie 36,65
Nie czuję objawów ciąży ani też zbliżającej się miesiączki jedynie bardzo lekkie pobolewanie podbrzusza - i to też rzadko. Myślę raczej, że to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne. B...