paciorkowce

(3 wyniki)
  • Czy ktos z Was ma jakies info (artykuly, ksiazki, jednym slowem - konkretne materialy, a nie tylko info z forow, czy tez przekazywane sobie nawzajem) na temat paciorkowcow i tym, ze paciorkowiec nie jest przeciwskazaniem do porodu domowego? Bardzo potrzebuje jakies informacji na temat konkretnych badan na ten temat. Pzdr
  • Cześć dziewczyny. Bardzo chciałam do Was dołączyć, miałam nadzieję, że będę rodzić w domu... Niestety, posiew i paciorkowiec streptococcus agalactiae w nim wykryty skazał mnie na szpital - tak, SKAZAŁ, bo dla mnie jest to wyrok. Tak bardzo się boję... całej tej medycznej procedury zwanej "porodem", tego że ktoś zupełnie obcy (a nawet kilka osób) przejmie kontrolę nade mną - moim ciałem i przede wszystkim, nad moim dzieckiem. Tak bardzo chciałam urodzić naturalnie, bez syntetycznych horm...
  • Jestem po pierwszym spotkaniu z położną (33 tydzień)!!! :) Jesteśmy z męską połową zachwyceni, że wszytko tak gładko poszło, zwłaszcza,że nawet jeśli pojawią się paciorkowce to i tak rodzimy w domu :) Jako doświadczone mamy wesprzyjcie dobrą radą. Czy macie jakieś namiary do pediatry (najlepiej NFZ), który mógłby przyjść do domu? I co z położną środowiskową? Może kogoś polecicie? Mieszkamy na Ratajach. Gdzie możemy kupić worek sako, najlepiej jakiś tani, albo używany, bo nie możemy zag...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się