Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      paciorkowce

paciorkowce

(10 wyników)
    • Mam problem z nawracającymi anginami. Z wymazu gardła zdiagnozowano paciorkowca - streptococcus pyogenes :( Niestety to paskudztwo co róż daje o sobie znak, wtedy nie mogę normalnie funkcjonować, gdyż ból migdałów jest okropny, dreszcze, gorączka, bóle kostno stawowe. W ostatnim czasie raz na miesiąc niestety nawraca. Koszmar. Radzę sobie płukankami, na zmianę: woda z solą, szałwia, woda utleniona itp. Ale to kilka dni trwa, a żyć trzeba normalnie i tak mam migreny (menstruacyjne, ale to ju...
    • Od września leczymy naszego Dominika u homeodoka- ze wzgledu na comiesieczne anginy i paciorkowca ropiejącego. Wczoraj zerobiliśmy wymaz z gardła i z noska i nie ma NIC!!! Strasznie się cieszę mam nadzieję ze to cholerstwo już nie wróci...Pozdro Kasia
    • pisze w obawie o mojego 11-letniego syna , ktory lezy obecnie w szpitalu i ma stwierdzona bakteriemie... to juz drugi raz w jego zyciu .., ostatnio w takim stanie i na to samo lezal w szpialu 3 lata temu...zaatakował go streptoccocus oralis .. - paciorkowiec otoz, w srodę syn poczul sie słabo, bolało go gardło , pojawił sie katar , następnie gorączka 39 stopni,nie mial ochotu na jedzenie.Liczyłam na to,ze to zwykłe przeziębienie.Jednak kiedy pojawiły sie wymioty i wybroczyny na twarzy , ...
    • w wymazie z migdalow wyszlo mi:Gronkowiec zlocisty i Paciorkowiec zieleniujący czy nalezy to leczyc czy to naturaln flora ?
    • Wykonalam wymaz z migdałków u mojego 4 letniego Syna i wynik wykazal gronkowca zlocistego i paciorkowca zieleniejącego po 3 krzyżyki, a candide jeden krzyżyk. Nie wiem czy tak zly wynik może być spowodowany złym pobraniem wymazu? Dziecko nie chciało zbytnio otworzyć buźki i pielegniarka ledwo zdołała patyczkiem pobrać materiał do badania. Czy przyczyną takiego wyniku może być dotknięcie języka? dziecko było po nocy i na czczo. Da się to wyleczyć homeopatycznie? jakie inne leczenie...
    • Już nie mam siły.Znów angina.Ostatnia skończyła się miesiąc temu.Znów antybiotyk,który pomaga na czas brania i krótko po.Trwa to ok 4 lata,przedtem zero angin .Zaczęło się po urodzeniu drugiego syna ,kiedy niedoleczona,tzn leczona za krótko angina rozciągnęła się w trzy.Pomiędzy infekcjami wyniki mam dobre.Zawsze atakuje mnie streptococcus pyogenes.Mam już obsesję ,boję się napić ze szklanki u kogoś ,zeby mnie znów nie zmogło.Teraz do antybiotyku lekarz dał mi homeopatyczny lek an...
    • Witam. Czy mozna podac dziecku Cine boirona lub kompleks Cina Lehninga w sytacji kiedy nie jestem pewna czy dziecko ma robaczycę (owsiki), ale takie podejrzenia są. Czy może cos się stać jak podam a dziecko ich nie ma?
    • Witam! Mam candidę na jeden plus ( czyli skąpy) w kale,a w gardle mam gronkowca złocistego i paciorkowca anginoususa.Internista przepisał mi Flumycann ( na candidie), Enterol ( coś jakby probiotyk) i Doxycyclini ( antybiotyk na bakterie)oraz Meteospasmyl na "zespół jelita drażlwiego".Poradzcie co mam zrobic, czy wziać te antybiotyki na gronkowca i paciorkowca i ten lek na candide i brac końskie dawki probiotyków czy isc do jakiegoś innego lekarza.Ale czy np.homeopatia wyleczy gronkowca ...
    • ASO.(7)

Właśnie odebrałam wyniki badań syna. Ma powiększone węzły, po raz kolejny. Leczymy się u homeopaty od roku. Dostał tuberkulinę 1L, albo M 31.03. Na wszelki wypadek poszliśmy jednak do "normalnego" pediatry, który zlecił badania. I jest ASO 800j., żelazo 57. Reszta w normie(rozmaz, OB,pasożyty brak). Kuracja to przez 16 dni antybiotyki: Zinat, Ospen, Apo-naproxen. Potem kontrola i ew. skierowanie na oddz. onkologiczny. Poradżcie, czy zaaplikować mu te antybiotyki pomimo leczenia ho...
    • ma ktoś dosiwdczenie, które z preperatów homeo mogąpomóc przy zwlaczeniu szklrlatyny U 4,5 LATKA - wróciła po 4 tygodniach, po wyleczeniu 2 dni funkcjonowani - i dziś znów gardło:((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się