Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      pary

pary

(125 wyników)
    • Poproszę o ilość i krótką charaterystykę. Wątek lajtowy. Mąż mój jest wyrozumiały jeśli chodzi o ilość moich ciuchów i kosmetyków, ale wyjątkowo jakoś nie może pojąć, że kobieta potrzebuje więcej niż jednej torebki i więcej niż czterech par butów. No nie dociera jakoś. On sam posiada zimowe, sportowe, eleganckie oraz sandały, czyli 4 pary i uważa że mi też tyle powinno wystarczać. Ja się doliczyłam swoich 14 par : - sandałki sportowe - sandałki na szpilce - letnie klapki na szpilce - ...
    • Jesteśmy parą, dobrą, dobraną, po prostu fajną parą od 7 lat - DWIE KOBIETY Chcemy, potrzebujemy - dzieciaka - ja mam 30 lat, partnerka 39, jesteśmy zdrowe, przebadane na wszystkie okazje. Skąd?
    • Lubiłam CCC, ale wczoraj stwierdziłam, że więcej tam nie pójdę. Mają tam kolekcje Lasockiego i spodobały mi się jedne buty, ale w pudełku był tylko jeden. Pani mi przyniosła drugi, stał na wystawie, i okazało się, że jest dużo ciemniejszy niż ten drugi. Zwróciłam jej na to uwagę a pani tylko wzruszyła ramionami. Ciekawe, że w firmowym salonie Lasockiego z butami było wszystko w porządku. Pomyślałam, że do CCC dają po prostu buty gorszej jakości, ale cena była taka sama. Spisek jak nic ;)
    • Jola Beza pięknie zrecenzowana przez Szumlewicza. Tu: Warto przeczytać dla samego Szumlewicza. (Powiem Lipcową: prawie posikałam się. No, ale dowiedziałam się, że nie jestem damą ani kurde w parze nie jestem... ...Muszę pilnie pracować, wiec wynajduję głupoty, wybaczcie)
    • par bezplodnych jest znikomal iczba, wiec dlaczego wszyscy sie powoluja na to, ze TYLE PAR CZEKA NA DZIECKO, TYLE CHCIALOBY MIEC Ja znam same wpadki, kilka aborcji, zadnej takiej pary, skad wy je bierzeciec? Z gazet?
    • watek w zasadzie z form MODA. wezcie pod uwage zimowe i letnie, klapki do ogrodu/na taras/balkon. jak ok 40, chodze we wszytskich. jak sa zimowe to chodze zamienie w roznych, latem to samo. mam buty podzielone na te "pracowe"-raczej wysoki obcas i "codziennie-glownie sportowe lub baleriny.
    • dziecko z tatą się dzieńdzieckuje a ja właśnie zakończyłam porządki. wszedzie po domu walaly sie moje buty, bo moja dziecina je non-stop przymierza i w nich spaceruje, co zresztą doprowadza do szału mojego narzecza, mnie czasem też jeśli nie mogę znaleźć brakującej pary. no to policzylam układając w szafie. 40 par (+nowe dwie pary jeszcze w siatce z metkami, o ktorych zapomniałam). czy powinnam się leczyć ? zdaje się, że odbijam sobie za peerelowskie dzieciństwo w nędznych trzewikach i ...
    • bo ja jedna - sa ze soba odkad ona miala 14 a on 15 lat - z mala przerwa, pobrali sie rok temu i spodziewaja sie teraz dziecka - w sumie 17 lat razem...
    • charaktery.eu/artykuly/Rodzina/543/Bo-do-dziecka-trzeba-dwojga/ i fragmenty tekstu [i]Nie bez powodu świat jest tak pomyślany, że mamy parę rodziców, matkę i ojca. Każde z nich ma do spełnienia w rodzinie inne zadania, w odmienny sposób wpływa na rozwój dziecka. Wiele teorii i badań dowodzi, jak ważna jest matka. Lecz nie zastąpi ona ojca.[/i] [i]W relacji z córką ojcowie stają dziś przed prawdziwym wyzwaniem, bo to oni mają decydujący wpływ na to, jak córka zaistnieje kie...
    • Okazuje się, że pary homoseksualne niespecjalnie różnią się od par hetero liczbą konfliktów. W przypadku par heteroseksualnych jednak znacznie częściej dochodzi do eskalacji konfliktu: "pary jednopłciowe walczą uczciwiej niż heteroseksualne, przypuszczają mniej ataków werbalnych i bardziej się przykładają do zapobiegania konfrontacjom". W parach hetero widoczne są dysproporcje w wykonywaniu pewnych czynności, trudniej wczuć się w sytuację partnerki czy partnera, łatwiej o poczu...
    • ... jakos tak rozgladam sie wokol siebie i swoich znajomych i nie podoba mi sie to... sporo mlodych ludzi (30-35) lat wlasnie skonczylo lub konczy swoje stale zwiazki (po 5-15 latach bycia razem). Niektorzy z nich to malzenstwa, inni po prostu pary. Czesc ma dzieci, czesc nie. Rozstania sa wlasciwie wynikiem obopolnej decyzji, iz 'juz sie nie ulozy'. Zero patologii - ludzie pracujacy zarobkowo, wyksztalceni, sympatyczni. O co chodzi? Czemu ludzie sie nie dogaduja? Czemu tyle lat 'jakos tam ...
    • I znowu amerykańscy naukowcy:)
    • Ile macie par kozaków na zimę? Ja mam dwie, z tego jedne już kompletnie niemodne, chyba sprzed 4 lat, brr.
    • Tak się przy okazji wątku o superniani zaczęłam zastanawiać... Mam 27 lat. Żadnej osoby z domu dziecka osobiście nie znam. Adopcji nie planuję (no chyba, że własnych dzieci nie będę mogła urodzić, ale też nie wiem, czy bym się wtedy zdecydowała). Domów dziecka nie sponsoruję, nie daję kasy na żadne akcje (bo nie mam), nie uprawiam wolontariatu i nawet jak będę brała ślub, to o żadne maskotki, słodycze czy przybory szkolne prosić nie będę (bo wolę, żeby mnie ktoś np. winem obdarował,...
    • Choć większości pewnie nie przekona NIC :) wyborcza.pl/1,75476,7988379,Dwie_homoseksualne_mamy_lepsze_niz_mama_i_tata_.html Dzieci dobrze sobie radzą, nie mają zrytej psyche, skłonności pedo- i zoofilskich, nie popełniają masowo samobójstw, kiedy uświadamiają sobie, że ich dwóch/dwoje rodziców uprawia ze sobą seks - łolaboga! Są NORMALNE. A teraz możecie zaczynać :P
    • Pewnie o tym już było, ale osobiście nie pamiętam takiego wątku. Odgrzebałam wczoraj „Politykę” sprzed paru tygodni i przeczytałam wywiad na ten temat. Pani psycholog z wywiadu twierdzi, że z punktu widzenia emocjonalnego przeciwwskazań nie ma, natomiast społeczeństwo nie dojrzało do takiego modelu rodziny i to jest przeciwwskazanie, bo dzieci rodziców homoseksualnych są/byłyby napiętnowane. Generalnie się zgadzam, ale jakoś tak bez przekonania. Czy aby na pewno rodzi...
    • w weekend było tu u mnie strasznie zimno i rzuciłam mężowi że muszę sobie kupić jakieś buty zimowe (teraz chodzę w takich jesiennych półbutach). Na co mój mąż stwierdził że mam z 10 par butów (kurczę, trafił!) i po co mi następne (sam ma 7:))? Ale wiecie jak to jest: adidasy, wyjściowe kozaczki do spódnicy, sandałki, klapki, eleganckie buty na wyjście.... Powiedzcie mi czy faktycznie mam za dużo butów czy jednak nie jest ze mną tak źle?
    • to uprzejmie melduję, że zrobiłam sobie taki zabieg na moich biednych włosach i wygląda to nawet fajnie. Skręt u mnie jest mocny, bo w sumie tak doradził mi fryzjer, znaczy stylista fryzur;), więc mam takie sprężynki ale można też zrobić fale bardziej w kształcie S. Sam zabieg jest długi, trwa dobre 3,5 godziny, bo dużo się operuje ciepłem i jest nakładanych sporo masek - na rozpulchnianie, odżywienie etc. etc. Włosy skróciły się o dobre 10 cm, ale ma się wrażenie, że jest ich 5x więcej. ...
    • Obserwuję ludzi, pary, w różnych firmach, na imprezach, obce, znajome, pokolenie trzydziestolatków i zaczynam się zastanawiać, czy bycie piękną parą, zakochaną, szczerze, prawdziwie, zwariowaną, bycie przyjaciółmi w związku, to tylko wypada być nastolatkom? Mam wrażenie, że kochać swojego męża/żonę oddanie i szczerze, nie tylko "na papierze" odbierane jest z lekką ironią. Nie wypada powiedzieć, że chce się zabrać męża/żonę na wyjazd firmowy, czy luźną imprezkę z ludźmi z pracy, bo "po c...
    • co o tym sądzicie? właściwie dzieciom nie będzie nigdzie gorzej niz w domu dziecka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się