Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      pary

pary

(36 wyników)
    • szukam do kuchni mikrofalę i chyba jestem zdecydowana na model z funkcją gotowania na parze, lubie warzywa z parówki a w mikrofali może być szybciej i łatwiej. Co sądzicie?? Co polecacie?
    • Czy wszystkie warzywa można gotować na parze. Czy ziemniaki można gotować na parze, przeciez trzeba je potem posolić? Pomóżcie. Dostałam na gwiazdkę garnek do gotowania na parze i nie zabardzo wiem co w nim można gotować.
    • witam, słyszałam że na rynku jest coś takiego jak generator pary czyli takie żelazko tylko parowe, muszę wymienić swoje wysłużone żelazko i zastanawiam się czy od razu nie zainwetsować w takie coś. Jeżeli macie, używacie, bedę wdzięczna za opinie.
    • Widziałam takie naczynie Clatronic, nie jest drogie. Czy ktoś z Was ma to (lub podobne) urządzenie? Jak się sprawuje, czy gotuje się w nim szybko? Warto? Od lat męczę się z garnkami z dziurkami, nie powiem, ile z powodu wygotowania się wody - po prostu spaliłam.....
    • czy poradzicie mi prosze cos sensownego? zamontowalismy zaluzje w sypialni (harmonijkowe, przy szybach sa) i od pewnego czasu (w zasadzie gdy urodzilo sie dziecie i okna nie sa caly czas otwarte, tylko wietrzymy po kilka minut intensywnie) mamy zaparowane okna i poczatki plesni przy ramach coo roobic????
    • Witam, wraz ze swoim chlopakiem zostalismy zaproszeni na slub Jego siostry, ktory odbedzie sie w czerwcu. Mloda para ma po 26 lat, my sami po 22, sa bardzo rozrywkowi, bawimy sie razem i w zwiazku z tym slubem mamy problem z prezentem. Typowe podarunki jak pralki, lodwoki, odkurzacze, serwetki, scierki, naczynia itp. na pewno znajda sie w paczkach od Mamy, Taty tesciow, Babc Cioc itd, a my chcielismy kupic cos pasujacego do naszej" kategorii wiekowej" :)) a zarazem przydatnego mo...
    • jak ugotowac warzywa na parze nie majac urzadzenia do gotowania na parze? czy mozna to zrobic jakos inaczej?
    • co sądzicie o takim prezencie dla młodej pary??moja siostra bierze teraz ślub i pewnie przydał by im sie taki gadżet do nowego mieszkania dopiero sie wprowadzają do nowego mieszkania....doradźcie jaki model jest dobry duzo sie teraz słyszy o tv lcd ale ja za bardzo sie nie znam :)
    • kiedyś widziałam u koleżanki jak pięknie to czyściło kafelki i inne - macie doświadczenie? gdzie kupić?
    • Taaaa, mądrale.
    • czy uzywacie moze jakiegos urządzenia czyszczącego parą? jakiej firmy? widzialam, ze karcher ma cos takiego, ale sa też zeptera i jakiejs firmy na s. czy to skuteczne, czy naprawdę wyczysci kamien w lazience i kuchni i fugi i okna? czy to latwe w obsludze (tak jak pokazuja w tele-sklepie? ale tam sa różne czary i ja zupełnie w to nie wierzę). dzięki z wszelkie uwagi
    • ... czyli osiołkowi w żłoby dano. Muszę kupić ten prosty w sumie sprzęt i nie mam pojęcia, czym się kierować. Stopa ceramiczna czy nieprzywierająca? Regulowane uderzenie pary, czy para stała? Tefal czy Philips? Jakie żelazka macie w domu, na co trzeba zwrócić uwagę, żeby nie poniszczyć ubrań ani się nie uchetać przy prasowaniu? Większość moich rzeczy to bawełna, len albo lwiskoza. (Jako że nie prasuję pościeli, ręczników, obrusów ani ścierek, pozwalam sobie prosić o opinie osoby z...
    • Wczoraj w sklepie widziałam wodę do prasowania zapachową nie kupiłam bo szkoda mi było kasy a poza tym był nie mój zapach.Mam pytanie,czy domowymi sposobami da sie samemu zrobic taką wodę?Co można do wody dodac żeby pranie ładnie pachniało?
    • Witajcie! Może będziecie mogły doradzić mi jakiś środek, spray do dezynfekcji fotela, który jakiś czas stał w piwnicy? Był poowijany w folie, ale i tak przed wstawieniem go do domu, gdzie jest małe dziecko, wolałabym spryskać go czymś bakteriobójczym/odkażającym. Fotel jest czysty, suchy, nie chciałabym go prać tylko zdezynfekować na zimno - tak to się chyba nazywa. Na razie został porządnie wytrzepany, nogi umyte domestosem. Będzie przykryty narzutą, pokrowcem. Myślałam o sprys...
    • Sa na rynku trzy - Karcher Sv 1902, Ariete i Hoover. Wszystkie mają czyścić para i odkurzać podczas jednego przejścia. Mam duży dom i bardzo by mi się takie urzadzenie przydało, zwłaszcza, że dziecko alergik. Ale kosztują fortune, zwłaszcza karcher, więc nie wiem czy warto. Poradźcie!
    • Napiszcie co o tej sytuacji sądzicie, bo się wszystko pokręciło. Mamy prawie po 30 lat, poznaliśmy się 2 lata temu w pracy, na początku: kawka, spotkania służbowe, długie rozmowy tylko na tematy służbowe, potem sms już prywatny, nawet operatora zmienił itd. w pracy uchodzimy za parę, teraz unikamy spotkań w pracy, wiemy o sobie wszystko, poznałam jego przyjaciół i rodziców, on zna moich, odwiedzamy się, wyjeżdżamy razem na wycieczki, spotykamy się po pracy, prawie codziennie wiecz...
    • Zauważyłam ,że w sklepach pojawiło się nowe typy żelazek parowych. Czy macie jakieś doświadczenia z nimi ? Są rzeczywiście lepsze od tych parowych sprzed 10 lat ? Na czym polega ich przewaga ? Halszka
    • Zamierzam kupic deskę do prasowania. Po wizycie w supermarkecie stwierdziłam, że występują tam prawie wyłącznie "deski" z drucianej siatki. Mnie się to wydaje absurdalne i niewygodne, ale na opakowaniach piszą, że pozwala to na odprowadzenie pary i ułatwia w ten sposób prasowanie. Czy ktoś to testował? Naprawdę jest lepiej?
    • Witam, proszę o pomoc. Bardzo lubię prasować, ale plączący się przewód już mnie zmęczył. zawsze marzyłam o żelazku bezprzewodowym. no i stało się! 8- letni pgilips AZURA(był super) zaczął wysadzać korki. uznałam, że pora wyrzucić go na śmietnik. Wypatrzyłam takiego samego PHILIPSA, ale w wersji bezprzeowodowej. zapłaciłam, jak za 3 żelazka i.... to zaczęło się oje rozczarowanie. Z jednej strony ogromnie mnie cieszy, że niei plącze się kabel, podstawa, na którą odstawia się żelazko ...
    • Właśnie nabyłam szybkowar - duży 9l (niestety bez instrukcji po polsku), już wypróbowałam, gotuje się w nim naprawdę szybko - np. ziemniaki 8 minut. Ale chciałabym wiedzieć jak długiego gotowania wymaga np. mięso, dżemy itp. Może ktoś jest znawcą tematu. Serdeczne dzięki za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się