pary

(77 wyników)
  • Witam. Dostałam w prezencie garnek do gotowania na parze, tzn. nie urządzenie, tylko garnek z wkładką w dziurki, jednopiętrowe toto. I mam kłopot. Chciałabym ugotować córce ziemniaczki i kawałek piersi kurczaka. Ponieważ nie ma do ustrojstwa instrukcji obsługi, to nie wiem, czy to mięso razem z ziemniakami mam włożyć, surowe obok siebie? Mięso może wcześniej czy nie trzeba? Czy nalać zimnej wody, powkładać co trzeba i postawić to wszystko niech się gotuje, czy najpierw trochę te...
  • Może ktoś wie (sam robił) czy można tzn. czy wychodzą i są smaczne mrożone warzywa ugotowane na parze np. brokuł, kalafior. Czy wcześniej je rozmrozić czy zamrożone wrzucić do gara na parę. Zawsze gotowałam w wodzie, a chciałabym małemu zrobić na parze.
  • www.kdc.pl/produkt/10619/50/709391000/Wkladka-do-gotowania-na-parze.html oto zakupiłam taka wkładke do garnków. Panga juz sie odmroziła i teraz zamierzam ja przyrzadzić. Powiedzcie mi drogie emamy jak ja mam to przykryć, czym? Gotujecie cokolwiek na parze??
  • Ja się zastanawiam, bo opinie jednoznaczne, ze jedzenie zdrowsze niż wody. Ale jaki garnek dobry??
  • ja zaczęłam tak gotować, mi i dziecku smakuje ale męża nie moge przekonać :) teraz właśnie na jutro robie łososia, ziemniaki i fasolkę.
  • Witam; Czy któraś z Mam korzysta z garnka do gotowania na parze dla swoich maluszków? Czy taki garnek, to pożyteczny zakup, czy raczej wyrzucone pieniądze? Czy często z niego korzystacie, co gotujecie? Ogólnie - warto kupić, czy lepiej sobie podarować? Nie chcę wydać pieniędzy na siłę, nie chcę też żeby garnek stał i łapał kurz, bo to nie o to chodzi. Czy gotowanie w nim jest dłuższe/bardziej skomplikowane od normalnego gotowania? Czy można gotować różne różności? Może pytania ...
  • doradzcie kobiet zeberka mi w sosie dochodza a do tego chcialam pampuchy kazda rada mile widziana - garnka do gotowania na parze nie mam tetrowa pieluche na garnek naciagnac czy jak? a ciasto? na razie drozdze rozpuszczam z cukrem
  • Witajcie, w niektórych źródłach spotkałam się ze stwierdzeniem że dzieciom powinno gotować sie na parze i stąd moje pytanie czy Wy tak robicie, czy może normalnie na krótko do wody? Syn ma 11 miesiecy i muszę mu gotować bo ma alergię. Dziękuję za odpowiedzi Beata
  • Mam możliwość gotowania maluszkowi na parze. Jak to ma wyglądać w pratyce? Czy dodajecie masła lub oliwy? A jak tak to gdzie to włożyć (wlać)? trochę marna ze mnie kucharka ale może z wasza pomocą uda mi się coś zjadliwego przyrządzić. Synek słoiczki je aż mu się uszy trzęsą więc mam nadzieję, że i moje wynalzki mu posmakują.
  • Dziś dałam Emce pierwszy raz na miękko,zawsze bowiem gotowalam jej na twardo. Tylko,że dawałam jej samo żołtko. A od kiedy Wy dawałyście w tem sposób podane jajko? A pytanie nr 2 to jak sie robi jajecznice na parze?
  • Dziewczyny! moj synek za 2 dni skonczy 10 mies i chcialam mu zrobic jajecznice na parze. Lekarka mi polecila zeby jajko rozmieszac w szklance i wstawic do garnka z wrzatkiem. I tak tez dzisiaj zrobilam tylkoze juz 2 szklanki mi pekly i synus nawet nie sprobowal jejecznicy. Moze macie jakies inne sposoby na zrobienie takiej jajowy? Bardzo prosze o rady.
  • witam, powiedzcie mi jak mam zrobić jajecznice na parze. Mam do dyspozycji zwykłe gary. Jak ją robicie?
  • może ktoś robi makaron w domu?? bo u mnie nigdy nie robiono i pojęcia nie mam jak a mała lubi i nie chcę dawać jej sklepowych
  • Pani Doktor-witam i proszę o odpowiedź na parę moich pytań: 1. czy zmuszać do jedzenia?-jeśli córka nie przejawia ochoty na jedzenie większych porcji- córka ma prawie 9 miesięcy,a je tak słoiczek deserku-130g na raz, ok.150-180g zupki,ale czasem mniej:( 2.czy można podać dwa razy dziennie deserek?-raz rano,a raz po zupce,jako przedostatni posiłek? 3.córka nie lubi kaszek i -o zgrozo - nie lubi sinlac'a za bardzo, co w zamiam jako posiłki mleczne?-córka je kaszkę wieczorem,ale ...
  • Dziewczyny! Zaczynam nowy okres w swoim zyciu, czyli gotowanie dla 6-miesięcznej córeczki! Słyszałam, że do gotowania warzyw najlepsze są garnki na parze. Słyszałam o potwornie drogim Zepterze, ale może nie tylko... Poradźcie proszę co i gdzie kupic! Pozdrowienia o 4. nad ranem (moje dziecko ma właśnie super ubaw na podłodze) Ola
  • Podzielę się przepisem na schabik gotowany na parze, wypróbowanym w te święta. Przygotowujemy schab: myjemy i nacieramy dużą ilością czosnku, soli, obsypujemy bardzo dokładnie miejsce przy miejscu mieszanką ziół (2 łyżki tymianku, 2 rozmarynu, 4 majeranku - można do majeranku dodać podobną ilość ziół prowansalskich z torebki). I teraz są dwie wersje następnych kroków: 1. Układamy ten schab w ziołach na środek dużej kuchennej ściereczki i zwijamy jak cukierek - skręcając końce (moż...
  • Hej. Mam 11-sto miesięczną córeczkę i chciałabym wzbogacić jej menu o jajecznicę na parze, tylko problem w tym, że nie wiem jak się za to zabrać. Podpowiedzcie , proszę jak to zrobić (najlepiej łopatologicznie). Robiłabym ją z jajek przepiórczych, ale to chyba nie ma znaczenia z jakich. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Ewa mama Zuzi
  • jesli ktos ma przepis bede wdzieczna
  • Marzy mi się takie cudo i zdrowe, pełne witamin warzywka. Z chęcią zaopatrzę się w takie urządzenie ale nie wiem jak wygląda i ile kosztuje. A może ktoś wie, jak się taki garnek nazywa po angielsku?? Pozdrawiam Kulinarnie nastawiona Cytrynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się