pary

(49 wyników)
  • Dziewczyny czy zabieg na twarz u kosmetyczki gdy w twarz bucha para wodna jest bezpieczny w ciazy? Dziś miałam i kosmetyczka nie miała przeciwwskazań wiedząc o mojej ciazy to 8 tydzien nieco trudniej mi sie oddychało i teraz sie martwię czy nie zaszkodziłaby zarodkowi po zabiegu poszłam na długi spacer aby sie dotlenisz ale nie moge przestać sie martwić czy wy tez mialyscie w ciazy zabiegi u kosmetyczki?
  • witam, 29.01 ogodz.1.50 przywitała się z mamą i tatą Martynka. rodziliśmy na Ujastku, a ze bylo juz kilka wątków na temat tego szpitala coś niecoś do nich dorzuce. Otóż sam poród super - mieliśmy pokoik do przygotowania, zresztą po porodzie też dobę spędziliśmy w tym pokoju, bo było tyle luda, że na normalnych salach nie można było palca wcisnąć. Rodził z nami lekarz który prowadził moją ciąże, także wszystko było pod kontrolą. Położna też super babeczka. No ale później dopiero s...
  • Hej! Ja do przyszłych mam, które miały podobne problemy jak ja. W poprzednich dwóch ciążach zawsze w podobnym okresie (1-2 miesiąc ciąży) miałam plamienie, ale jednorazowe i po leżeniu i lekach (Duphaston) jakoś mijało i do końca ciąży był spokój. Teraz w trzeciej ciąży jest trochę gorzej, lekarze mówią, że po dwóch cc moja macica jest osłabiona i to może dlatego. W każdym bądź razie teraz jest 8 t.c. (od poczęcia) plamienie się powtórzyło, byłam w szpitalu na obserwacji, kroplówka, ...
  • witam, Od dzis biore duphaston 3x1 tabl. mam krwiaka poczytalam troche watkow na ten temat i w wiekszosci przypadkow widze ze rownolegle przy duphastonie lekarz zapisuje nospe lub magnez albo jedno i drugie czy to jest bardzo wazne? nie dostalam nic oprocz duphastonu. Najgorsze jest to ze boli mnie podbrzusze i nie wiem czy jest to wynikiem dzisiejszego stresujacego dnia (dzis dowiedzialm sie o tym krwiaku) czy wynikiem zazycia duphastonu wlasnie. Chcialam wziac sobie nospe ale tr...
  • mam prośbę o opinie na temat znieczulenia, czy korzystałyście z takiego w czasie porodu, z jakiego, ile kosztuje, jak dochodzi się do siebie, kiedy trzeba to zgłosić w szpitalu, czy jest jakieś zagrożenie i czy polecacie. będę wdzięczna bo jestem przerażona porodem, boję się nawet ukąszenia komara a co dopiero porodu...błagam
  • Witam Państwa! Jestem studentką V roku psychologii w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie. W bieżącym roku akademickim będę pisać pracę magisterską z psychologii prokreacji i aktualnie jestem w trakcie prowadzenia badań. W tym celu poszukuję par małżeńskich/partnerskich, które zechcą wziąć udział w moim badaniu. Zdaję sobie sprawę, że jesteście Państwo od czasu do czasu „atakowani" podobnymi prośbami o pomoc w pracach magisterskich/badawczych. Jednak prosi...
  • został mi jeszcze jakiś tydzień. nie mogłam się oprzeć, w lodówce miałam breezera bacardi, złapałam za niego i wysączyłąm, a w zasadzie wychłeptałam ekspresowo. no nie wytrzymałam! butelka 0,25 a to ma tylko 5%, nic na nie będzie prawda?
  • Czy podczas ciąży kupujecie, kupowałyście dużo ubrań typowo ciążowych czy mało? Ja podczas pierwszej ciąży w zasadzie miałam tylko jedne spodnie takie typowo ciążowe ze sklepu z ubraniami ciążowymi. Fakt nie miałam dużego brzucha, a ciąża trwała zimą więc ekstrawagancja nie była konieczna. W zasadzie używałam trochę większych bluzek, potem "obcisłych" koszulek, rozpinanych koszuk. A jak w waszym przypadku, czy np. charakter pracy zmusza was do "pożądnego ubioru"?
  • Z góry przepraszam za umieszczenie tego pytania tutaj, ale naprawdę nie wiedziałam do którego tematu bedzie pasować a zauważyłam, ze jest tu wiele kobiet które maja wiecej niz jednego maluszka. Niedawno znalazłam ankietę dotyczącą współżycia w ciaży i po porodzie. Nie jestem jeszcze w ciaży, ale mam pytanie, bo wyniki ankiety, zdziwiły mnie baaardzo, tzn. w połowie. Bo o ile większość ankietowanych par współżyła do ok 8 m-ca ciaży (co wg mnie jest ok), to powrót do tej sfery życi...
  • Jakie ubrania nosicie/zamierzacie nosić w ciąży? Spodnice i spodnie - na gumce, pod brzuchem, z regulowanym pasem? Majtki pod brzuchem czy specjalne ciążowe? Rajstopy? Staniki - od razu odpinane czy dopiero po porodzie? Bluzki - obcisłe, uwydatniające brzuszek czy luźne tuniki? A na płaszcz zimowy macie jakieś pomysły? Co wam się podoba, a co nie? Co najwygodniejsze? Co polecacie, a z czym macie największy problem? Czy kupujecie w sklepach ciążowych? Uff, ale pytań:) Pozdrawiam serdeczn...
  • Przy tworzeniu listy korzystalam z kilku czasopism i gazeta.pl :-) Ciekawe tylko co bede mogla za jakis czas wpisac do watku na Forum Niemowle jako niezbedne a co jako zupelnie niepotrzebne :-) Moze komus taka lista sie przyda, staralam sie, zeby byla w miare rozsadna :-) Aha! Ubranka kupuje w rozmiarze 62, bo maly ma juz teraz wymiary na 34 tc i wazy 2 250 :-) A nawet jesli beda troszke za duze to na raczki mozna zalozyc rekawiczki a na stopki skarpeteczki, ale nie sadze, zeby dz...
  • W czerwcu zostanę samotną mamą i powinnam się zapisać do szkoły rodzenia, i tu chciałam się Was spytać czy będą mnie wytykać palcami na zajęciach? Jakie są wasze doświadczenia? Pytanie może wydaje się głupie, ale to nie jest za miła perspektywa więc chciałabym sie dowiedzieć jakto było na waszych zajęciach:)
  • Witam. Mam do was pytanie, jak się ubieracie w ciąży? Podkreślacie brzuszek wkładając obcisłe ciuszki czy preferujecie luzne ciuszki? Kupujecie w sklepie dla ciężarnych czy w normalnych sieciówkach powiedzmy, że o rozmiar wieksze ;-)
  • Witam, Mam jedno dziecko.Z powodów zdrowotnych, o których nie chcę tutaj pisac, jestem zainteresowana tą metodą - in vitro z diagnostyką preimplantacyjną w kierunku wyboru płci. Czy ktoś wie, gdzie w Polsce można to zrobić ? Wiem, że diagnostykę robi większość klinik, ale jak zapatrują się na kwestię wyboru płci i możliwość skorzystania z in vitro przez kobietę samotnie wychowująca dziecko? Z góry dziękuję za pomoc i wszystkie rzeczowe odpowiedzi. Pozdrawiam, I.
  • Dziewczyny, jestem w 37 tygodniu pierwszej ciąży i nie mam żadnych skurczy przepowiadających. 2 tygodnie temu bolała mnie miednica przez parę dni, ale przestała. Ogólnie odczuwam tylko ciężar brzucha, żadnego bólu. To normalne? Wiem, że to głupi i wydumany problem, ale już bym chciała mieć jakieś oznaki zbliżającego się porodu. Bardzo proszę o Wasze opinie.
  • Drogie kobietki,mam takie pytanie,czy ktoras z was zaszla w ciaze po stosunku przerywanym.Moze to smieszne,ale trudno jest mi w to uwierzyc(nie jestem zacofana,bo wiem ze jest 23% szansy na poczecie)zastanawiam sie tylko jak to jest w rzeczywisosci,bo jak z mezem staralismy sie o dziecko(prawie codziennie seks)i nic,w sumie tak 4 miesiace,zanim zaszlam w ciaze.Dlatego wydaje mi sie to nieprawdopodobne>byc moze jest tak,ze jak sie chce,to nie wychodzi,a jak nie to wychodzi.Pros...
  • ubrania cizaowe tj. spodnie, bielizne...Jestem w 10 tygodniu a juz sie nie mieszcze w wiekszosc spodni.Pytanie czy mam teraz kupic spodencki rozmiar wieksze anizeli dotychczas czy tez spodnie ciazowe...Co o tym sadzicie?Czy nie jest na to za wczesnie?
  • Dziewczyny, będę chodziła sama do szkoły rodzenia - poza mną są same pary. Nie wiem, czy w takiej sytuacji jest sens chodzenia na takie zajęcia, skoro nie będę mogła mp. wykonywać ćwiczeń w parach? Zawse to trochę pożytecznej wiedzy w takiej szkole, ale co to będzie, kiedy inni będą robić jakieś ćwiczenia, zajęcia itp. w parach? Czy któraś z Was chodziła sama do szkoły rodzenia? Jak się w takiej sytuacji zachować? Porozmawiam jeszcze z położną, może mi coś doradzi. Bardzo czekam na Wa...
  • mam na myśli ile radzicie kupić mi spodni, bluzek, swetrów? po 2 czy więcej? (mam termin na 3.06.2006 więc musze pomyśleć zarówno o odzieży zimowej jak i wiosennej); oczywiście w rozsądnej ale też praktycznej ilości:)
  • jestem studentką marketingu,robie badania na temat kupowania strojów ciązowych.Chciałabym się dowiedzieć,czy Wy Drogie Panie byłybyście zainteresowane kupnem takich rzeczy,czy np.lepiej jest kupować normalne ciuchy tylko,że w większych rozmiarach.Ile jesteście w stanie zapłacić np za spodnie,bluzkę,sweter(przecież nosicie to tylko 3-4 miesiące).Czy lepszą formą kupna byłaby wyprawa do sklepu,czy np przyjazd sprzedającego do domu? Bardzo proszę o informacje,z góry dziękuję i pozdraw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się