Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      penicylina

penicylina

(6 wyników)
    • Może ktoś ma przetarty szlak i wie jak ją zdobyć w państwach ościennych. może w tej zaprzyjażnionej aptece w Niemczech, albo gdzie bądź. Jakie są nazwy handlowe i ceny. Nasza Polfa do końca roku ma wstrzymaną produkcję i mam niejasne przeczucia, że już tak może zostać. :/
    • Od trzech miesiecy lecze zaawansowana neuroborelioze(półtora miesąca Lendacin 2g nastepnie do teraz Duomox 8g w tym 2g Metronidazol przez 10 dni).Lekarz prowadzacy proponuje trzy tygodniowe dozylne podanie Penicyliny(szpital)po wyjsciu dalsze leczenie wysokimi dawkami abx.Jak myslicie leczene Penicylina jest sensowne?
    • Sporo osób bierze N-acetylocysteinę na jedną z form chlamydii o ile dobrze pamiętam. Ja bym raczej uważał z tym suplementem, ponieważ ma on inne też działania. Cysteina posiada jedną grupę tiolową, która może wiązać metale ciężkie takie jak rtęć (np. amalgamaty wydzielają nieprzerwanie niewielkie ilości rtęci) i może dojść do redystrybucji takiego metalu np. do mózgu (cysteina zdaje się przenika do mózgu) co może wywołać objawy neurologiczne. en.wikipedia.org/wiki/Cysteine#Metal_i...
    • Gdzie chodziliscie na zastrzyk z debecyliny? w przychodni powiedzieli, ze nie robią bo sa przypadki smiertelne i trzeba byc pod okiem lekarza w szpitalu. W szpitalu, ze powinien to nadzorowac lekarz u ktorego sie lecze, a nie jest on z miasta w ktorym obecnie studiuje i kółko się zamyka. W dodatku w aptekach nie ma penicyliny krystalicznej na próbę. Co robić? Czy można zastapić ten lek jakimś doustnym? :/ :/ :/
    • W rodzinie jest przypadek ugryzienia przez kleszcza i leczenia zachowawczo doksycykliną w dawce 2x100mg przez 10 dni. Antybiotyk został podany po jednym dniu od ukaszenia. Rumienia nie ma,jest tylko lekko różowa plamka śr.1cm. Pytanie brzmi czy ten okres podawania antybiotyku wystarczy? Drugie pytanie tak na przyszłość, jeżeli ta osoba jest uczulona na penicilinę (była kiedys robiona próba podskórna), może zażywa leki p/boleriozie oparte własnie na penicylinie?
    • Czy ktos z Was Drodzy Forumowicze leżał w Szpitalu na Szaserów w Warszawie?? Slyszałam, ze tam dosyc dobrze leczą przez 4 tygodnie 4 razy na dobę jakieś końskie dawki penicyliny krystalicznej... Wybieram się tam na badania, napiszcie proszę czy warto - od siebie do Wawy mam ponad 300 km:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się