-
Witam,
Przekopałam chyba cały internet i nadal nie mogę się zdecydować. Proszę więc o pomoc tutejszych ekspertów.
Potrzebuję fotelik dla rocznego chłopca, wzrost 84cm, waga ok 11kg. Nie jest drobny ale pulpecikiem też nie jest. Samochód mamy peugeot 406 i nie zamierzamy zmieniać.
Cenowo do 700-800zł. Niestety mieszkamy w małym mieście i nie mamy pola do popisu z wyborem.
Idealnie byłoby [b]*4 i tyłem do jazdy[/b], myslę więc o [b]Britax First Class i Maxi Cosi Mobi[/b]. Britaxa nie...
-
Witam, proszę o radę jaki fotelik 15-36 kg będzie się nadawał do peugeota 307, dla chłopca 16 kg, 104 cm? Poza oczywistym względem bezpieczeńśtwa marzy mi się, żeby zagłówek był odchylany do spania, a tapicerka jak najmniej sztuczna. Na razie mam na oku Romera Kid Plus i Cybexa Solution X. Ten pierwszy jest niemal dwukrotnie droższy - czy jest tez o wiele leszy?
Z góry dziękuję za pomoc.
-
Stoimy przed dylematem, jaki fotelik.
Synek ma 17 miesięcy, 11 kg, 83 cm wzrostu.
Mamy peugeota 207sw z 2010 roku, z isofixem.
Na w tej chwili jestem najbardziej przekonana do cybexa isis fix, dobrze wypadł w testach, nie potrzebuje bazy do wpięcia w isofix (fotelik ma już zaczepy). Cenowo wydaje się bardzo korzystny... w granicach 600 nowy fotelik z isofixem.
Ale może jednak nie jest to dobry wybór i ten fotelik ma jakieś wady?
Pytanie do znawców, jeśli nie isis fix to co innego?
-
czy możecie poradzic czy jakis dobry (bezpieczny) fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy zmieszczę z tyłu w peugeot 206 (rocznik 2000)? i fajnie, gdyby się go jeszcze dało choc troche rozłozyc zeby dziecku było wygodniej jak zasnie...
jezdze głównie sama po miescie, a małą (roczek ma) sadzam w foteliku na tylnym siedzeniu. Poza tym ze samochod jest dosyc mały, to jeszcze martwią mnie krótkie pasy bezpieczeństwa (na przykład do maxi cosi citi trzeba naciagac/przekładac pasy, zeby sie je da...
-
moje dziecko podróżuje w besafe combi x3 tyłem do kierunku jazdy. wszystko jest ok dopóki mała nie zaśnie. głowa strasznie leci do przodu. przestawiłam na pozycje do spania. dzięki temu jest bardziej pionowo ale to nic nie daje. co mam zrobić? zmiana samochodu nie wchodzi w grę. fotelika też raczej nie chciałabym się pozbywać. zależy mi na jeździe dziecka tyłem. może zamontować go na środku? tylko, że tam jest tunel to nie wiem czy da radę.
-
Witam
Tak ja w temacie potrzebuję pomocy w wyborze fotelika 9-18 dla córki. Mała jeździ obecnie w MC Cabrio i spokojnie się do niego jeszcze mieści ale ze względów finansowych chcę teraz kupić następny.
Przyznam, że najchętniej kupiłabym fotelik tyłem do kierunku jazdy np. Combi ale mam kilka pytań, na które mam nadzieję mi odpowiecie:
1. czy Combi wejdzie do peugeota 406 z 2003r (wersja kombi)?
2. czy da się go zamontować na środkowym miejscy kanapy? (teraz jeżdżę z mała z tyłu, ale po...
-
Bardzo proszę o pomoc - myślę o maxi cosi priori xp, maxi cosi tobi lub maxi cosi mobi. Mobi ze względu na bezpieczeństwo, choć obawiam się że synek może w nim marudzić bo niewiele będzie widział. Zależy mi na bezpieczeństwie, na tym aby rozkładał się do pozycji w której mały będzie mógł spać, głowa nie leciała mu do przodu, ale też nie chce jezdzic z wyjącym dzieckiem.
Wiem że Mobi zajmuje sporo miejsca, zastanawiam się czy dzieciom wygodnie się mieszczą sie w nim nóżki, zastanawia mnie t...
-
Dla naszego syna (ma obecnie 10 m-cy) zdecydowalismy się na MC Tobi.
Będzie pasował do peugota 407 SW (rocznik 2006)?
Jak na razie jeździ w mc city.
-
Witam,
bardzo proszę o jakieś typy fotelików do Peugeota 307. Potrzebuję fotelik dla maluszka 9-18 kg (najlepiej tyłem do kierynku jazdy). Przedział cenowy 500- 700 zł.
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam!
-
mam seata toledo II ,rocznik 1999 ale juzj w tej nowszej wersji i to bedzie głowne auto w ktorym bedzie jeździła córka, mam tez peugeota 207, rocznik 2007. corka ma w tej chwili 7 miesiecy i ok 9 kg. nie jest szczuplutkim dzieckiem. chcialabym kupic dla niej fotelik montowany tyłem który pasowałby do moich aut a szczegolnie do toledo. znalazlam spis aut do ktorych nadaje sie mobi, toledo jest na liscie ale nie pisze nic o roczniku, peugeota 207 nie ma za to sa chyba wszystkie iinne modele......
-
Czy MC pasują?
Jakie jeszcze inne polecacie?