peugeot

(21 wyników)
  • Od miesiąca posiadam peugeota 406 1.9TD/98 r., a że mam alergiczne dziecko chcę wymienić filtr kabinowy w samochodzie. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Ponoć znajduję się on od strony komory silnikowej w podszybiu od strony pasażera. Jest tam kawałek plastiku tylko jak go zdjąć aby go nie połamać, czy zaczynając od strony szyby czy od strony przegrody komory silnikowej. Z góry dzięki za praktyczne wskazówki. Tomek
  • mam pytanie, na co powinno sie zwrocic uwage w 6-cio letnim peugeot 206 w czasie przegladu ? Pzdr.
  • Samochód Peugeot 308 silnik benzynowy 1,6 120 KM. Uruchomił się ładnie, ale: 1.Kontrolka z symbolem silnika nie zgasła, 2.Po zwiększeniu obrotów na wyświetlaczu wyświetlił się napis Faulty antypollution. 3.zużycie paliwa chwilowe - 0,0 l/100km 4.po zatrzymaniu się i wyłączeniu silnika pracuje wentylator chłodnicy. Temperatura silnika około 70 stopni, na zewnątrz - 14 stopni. stopniowo się poprawiał: 1.Najpierw zaczął wyświetlać, ze jednak zużywa paliwo, 2.jak osiągnął temperaturę 90...
  • Witam mam pytanko właśnie dałem do mechanika na wymianę rozrządu autko , kazałem wymienić oczywiście komplet pasek , rolki , pompę ale okazało sie ze rolka prowadząca nie chce sie odkręcić a ze silnik aluminiowy to strach ze sie zerwie gwint no i rolka została stara . I tu pytanie rolka jest podobno w dobrym stanie (mowie podobno bo ja sie nie znam sa to zapewnienia mechanika ) no ale czy nie strach tak jeździć ? W końcu chciałem wymienić rozrząd żeby bezstresowo wyjeżdżać a tu zonk :(
  • kupiłem w styczniu P-307 HDi,mój szesnasty z kolei ale pierwszy nowy samochód, i zamiast radości zaczęły się kłopoty. Od dealera CENTER-MOT w Sopocie wypuszczono samochód z niewyważonymi kołami/15 cali!/,po 10 tys km naprawiano skrzynię biegów / zarówno dealer jak PEUGEOT POLSKA odmówili wymiany i kazali się cieszyć z naprawy bo może wina tkwi w niewłaściwej obsłudze skrzyni biegów. Wymieiono tapicerkę fotela kierowcy / w oparciu jest poduszka powietrzna!!!/ bo się rozłaziła, wymi...
  • Wczoraj stałem się posiadaczem srebrnego peugeota 307 xt premium. Czy jest to dobry samochód?? Jakie usterki najczęściej napotykają użytkownicy tego samochodu?? Czekam na odpowiedzi i zapraszam do dyskusji
  • Witam Mam Peugeot 307 1,6 16V z 2002 roku z instalacją gazową sekwencyjną Prince'a. Samochód ma przejechane ok 135 tys.km. Mój problem jest taki: kiedy odpalam samochód słychać delikatne stukanie w okolicach silnika, jest ono rytmiczne czy samochod chodzi na wolnych obrotach czy szybkich. Kiedy samochód przełączy sie automatycznie na gaz dzieje się tak samo. Dopowiem tylko, że samochód się nie "krztusi" nie zapalają się żadne kontrolki na desce rozdzielczej. Silnik pracuje dobr...
  • czy łatwo jest wymienić żarówkę w peugeot 206 - prawy reflektor, światła pozycyjne ??? Czy to nie będzie wstyd jak zwrócę się o pomoc do serwisu. Nie chciałbym tam czegoś spartoczyć. Czekam na info, Pozdro, k.
  • mam peugeota 306 1,6 (rocznik '99 , przebieg 113 tys km, instalacja gazowa ).Po wymianie oleju i przejechaniu 8 tys km mam bardzo niski poziom oleju,nie zauważyłem zeby gdzieś były wycieki.W czym może byc problem?Proszę o pomoc
  • ja w temacie. Kupiliśmy użwany i nie zapytaliśmy co tam lać. Nie wiem czy to ma znaczenie, że silnik 1,6. Proszę o szybką odpowiedź, bo kontrolka się świeci :)
  • Witam, Mam problem, siadło oświetlenie zegarka w moim lwie. Ten zegarek wkomponowany jest w czarny plastik, przy nawiewach powietrza. Zapewne gdzieś są zaczepy, które należy w odpowiednim miejscu nacisnąć. Czy ktoś jest w stanie mi poradzić. Pozdrowienia dla wszystkich Tomek
  • witam mam taki problem i może będziecie w stanie mi coś podpowiedzieć: w czasie jazdy włącza się (chyba) wentylator, wskaźnik temp. akumulatora (?? - w każdym bądź razie ten mały po prawej ) podnosi się na maxa a pod wskaźnikiem prędkości miga "STOP" (czerwone literki), za chwile sytuacja sie uspokaja i ponawia i tak kilka razy w czasie jazdy. Ktoś może powiedzieć co jest grane? będę wdzięczna za pomoc bo jak widzicie zielona jestem z tego mojego auta. dzięki z góry
  • WITAM! zastanawiam się jak najrozsądniej zainwestowac 5-6 tysięcy na samochód osobowy potrzebny na dojazdy do pracy. zauważyłem, że niezłą propozycją jest w tym zakresie cenowym Peugeot 309 posiadający spore zalety. jest dość pakowny, przestronny i funkcjonalny. co o tym sądzcie? czy są tutaj jacyś właściciele tych pojazdów obecni lub byli, którzy powiedzą coś szczerego o tym modelu? robert
  • Niedawno nabylem 406 i zaczela mi sie palic pomaranczowa kontrolka (symbol zbiorniczka, po obu jego stronach u gory odplywy). Uzupelnilem wszystkie plyny, bo myslalem ze chlodzacego jest za malo i dlatego. A bylo za malo. Kontrolka zgasla na dzien a teraz znowu zapala sie co jakis czas. Wszystkie plyny maja taki stan jak trzeba. Co to za kontrolka, co ona oznacza? Prosze pomozcie bo moje dobre zdanie o tym samochodzie zaczyna sie pogarszac;)
  • mam problem samochód nie pali nie zaświeci sie też kontrolka od komputera na desce rozdzielczej nie słychać pompy w baku a przed tem jak przekręciłem stacyjke to słychac było jak cisnienie robiła!!! co sie mogło stać pomózcie prosze !!!!!!!!!
  • Witam ASO zaleca do mojego Peugeot'a 307 1.6V (2002 rok prod., przeglad po dwoch latach) olej Total. Czy to bardzo dobry olej ? Jesli tak to ktory wybrac: polsyntetyk, syntetyk czy syntetyk paliwooszczedny ? Dziekuje i pozdrawiam
  • Mam zamiar kupić dwuletni samochód. Chcę wybrać coś między focusem, peugeotem 307, octavią i stilo. Co radzicie?
  • witam czy ktos obeznany w temacie powie mi, jak sie bedzie sie zachowywal peugeot 206 z 2003r (kupiony w salonie w lutym 2004) z silnikiem 1.1 60KM po zainstalowaniu gazu w fazie cieklej? interesuje mnie spalanie po miescie/na trasie (nie cisne go bardzo) oraz ewentualny spadek mocy (czy takowy w ogole jest?)
  • PEUGEOT 306 czy ford fiesta chodzi mi o auta z lat 1997-1999 bo mysle o kupnie takiego alego cacka prosze o smiale i szczere odpowiedzi
  • Mam peugeota 405, chciałbym się dowiedzieć, co jaki czas i co trzeba wymieniać, chodzi mi tu o oleje, filtry i pasek rozrządu. Jestem w tym temacie dość "zielona" :). Będąc u mechanika nie chcę się narazić na niepotrzebne koszty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się