Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Antykoncepcja
ZMIEŃ
      po odstawieniu

po odstawieniu

(28 wyników)
    • Słuchajcie - wiadomo, że po odstawieniu tabletek trzeba poczekać na unormowanie cyklu, a ew. starania o dziecko zacząć po 3 miesiącach po zostawieniu pigułek. Czy, nie planując dziecka, powinno się przez jakiś okres po zrezygnowaniu z tabletek zachować całkowitą abstynencje? Cos mi sie takiego obiło o uszy podczas wizyty u ginekologa ale nie mojego stałego tylko u "zastępczego". (żeby nie współżyć miesiąc czy dwa).
    • czy mozna przytyc po odstawieniu pigulek ja srednio co pol roku robie przerwy (nie wiem czy to wskazane)jesli wiecie napiszcie. i po odstawieniu przybywa mi 2 kg.po miesiacu sie to reguluje.
    • Mam pytanko jak sie czulyscie po odstawieniu tabletek ja mam bole plecow i silne bole brzucha takie klujacei tak mi cieplo w brzuchu dokladnie 18 dni temu odstawilam pigulki.
    • dziewczyny, prosze, napiszcie mi czy po odstawieniu pigułek anty miałyście jakieś problemy??? Ja przez prawie 3 lata brałam Mercilon. Zdecydowałam się na przerwe, by organizm przypomniał sobie o swojej roli:) Przez 5 miesięcy okres spoznial mi sie pare dni, ale zawsze przychodzil, teraz jest 6 miesiac i spoznia mi sie juz 50 dzien. Nie wiem czy to normalne po 6 miesiacach. pozdrawiam
    • Mam pytanko. Brałam przez ostatnie 3 lata Logest. Ponad 2 miesiące temu odstawiłam je i miałam okres z odstawienia,ale od tamtej pory już nic. Mija 2 miesiąc a ja nie mam okresu. Na pewno nie jestem w ciąży, ale ta cała sytuacja mnie martwi. Czy muszę iść z tym do ginrkologa? Pewnie przepisze mi jakieś hormony na wywołanie, ale ja już nie chce brać żadnych hormonów. Powiedcie mi czy to normalne, że tak długo nie mam okresu? Dodam, że zawsze miałam nieregularne cykle 30-45 dni.
    • odstawilam pigulki 3 miesiace temu i nadal nie mam okresu. na pewno nie jestem w ciazy. dlugo czekałyscie na pierwszy normalny okres po odstawieniu? wiem ze organizm sie przestawia ale az tak dlugo?
    • odstawiłam proszki. jest to pierwszy miesiąc bez. ostatnią miesiączkę dostałam ok 33 dni temu. ile mam czekać? zabezpieczałam się z mężem prezerwatywą chwile kochaliśmy się bez ale w połowie zawsze zakładaliśmy gumke. robiłam 2 testy z czego ostatni 2 dni temu i wyszły negatywne. musze iść koniecznie na rtg kręgosłupa i tak czekam i czekam i czekam. ile to może potrwać?
    • witajcie, miesiąc temu odstawilam harmonet. twarz i szyję mam zasypaną pryszczami lub czymś podobnym. próbowałam żelów, toników, maseczek i nic nie pomogło. zależy mi, żeby szybko się tego pozbyć. proszę o radę!
    • Chodzi taka fama, że na krótko po odstawieniu pigułek jest bardzo łatwo niespodziewanie zajść w ciążę. Znam kilka takich przypadków, ale nie wiem, czy to reguła, czy wyjątek. Proszę o wpisywanie się, jeżeli ktoś coś wie na ten temat albo ma tego typu doświadczenia. Proszę też napisać, czy jeśli doszło do wpadki, to czy używałyście wówczas jakiejś innej metody i ona zawiodła?
    • no właśnie? Jakie macie wrażenia/doświadczenia? Wiem, że co organizm to reakcja może być inna, ale przymierzam się do rezygnacji z tabletek po 9 latach brania i może jakoś psychicznie bym się przygotowała...Jak samopoczucie, miesiączka, waga, cykl? A cera, włosy itp? Podzielcie się wrażeniami, dzięki :)
    • Brałam cerazette przez 5 m-cy, przestałam 3 tygodnie temu a okresu nie widać. Strach sie bać...
    • Witam, Miesiac temu odstawilam tabletki (Harmonet). No i obawiam sie, ze organizm chyba znowu sie rozregulowal, bo okres przyszedl po 22 dniach. To nic powaznego, ale czy ktoras z was wie o korelcji odstawienia a przywroceniem regularnego cyklu/podnosci. I jaki sa przeslanki do tego, zeby zaczac obawiac sie zablokowania owulacji lub torbieli na jajnikach.
    • jak w temacie. Ja odstawiłam po 7 latach brania non stop i mija juz 45 dzien. Czytałam gdzieś, że @ może pojawić się po 3 miesiącach. Dopiero wtedy do gina?
    • moj facet wyjechal, wiec odstawilam tabletki na co najmniej 3 miesiace i zastanawiam sie jak to bedzie z okresem? Wydaje mi sie ze moglo cos sie rozlegulowac w organizmie po 3 pigulkowych latach :/ Chcialam sie dowiedziec jak to bylo u Was? czy okres wrocil noramlnie?? czy jest regularny?? no i jak reaguje sie na odstawienie?? Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi!!
    • no właśnie bo ja nie bardzo wiem czy po miesiącu odrazu czy raczej sie opóźnia troche, czekam na ten okres z niecierpliwością.
    • dobra, a czy któraś z Was może mi powiedzieć, jak zareagował jej organizm na odstawienie tabletek w ogóle? biorę tabletki od prawie dwóch lat bez przerwy, zmieniałam je 4 razy, teraz zdecydowałam się na zupełne odstawienie. czy możecie mi powiedzieć, czy i czego mam się spodziewać po takiej decyzji? czy moje ciałko nie zacznie wariować, gdy przez 2 lata było szpikowane hormonami?
    • 30tka wtym roku, 10 lat brania tabletek. postanowilam odstawic je wreszcie i urodziic dzidziusia.pytanie moje jest takie, po jakim czasie po odstawienia tabletek najbezpieczniej zaczac starac sie o dzidziusia???chodzio te hormony wsrętne........
    • Witam, w lipcu brałam Cilest przez 1 m-c (potem znowu zmieniły nam się warunki życiowe więc zrezygnowałam, bo jednak chcemy bobaska). Ostatnio okazało się, że mam torbiel jajnika (śr. 3 cm). Nigdy nie miałam żadnych poważnych kłopotów ginekologicznych. Czy to może być od tego jedynego opakowania? Nie wiem, czy to istotna info, ale mam 28 l i 1 dziecko. Dzięki Pozdr
    • Pytanko czy kiedy biorę ostatnie pudełko tabletek to w ciągu 7 dniowej przerwy już muszę się zabezpieczać? czy po jej upłynięciu? Brałam pół roku czy tak od razu mogłoby nastąpić jajeczkowanie?
    • Mam takie pytanie: mam bardzo nieregularne miesiączki. Przerwa między jedną a drugą miesiączką wacha mi się od 28 do ok 45 dni. czy przy takich nieregularnościach mogę spokojnie brać tabletki? niedawno mało co nie miałam wp[adki ze swoim chłopakiem (pękła gumka) dlatego chcieliśmy się zabezpeczyć tabletkami. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się