Dodaj do ulubionych

tycie po odstawieniu

25.07.06, 12:49
czy mozna przytyc po odstawieniu pigulek ja srednio co pol roku robie przerwy
(nie wiem czy to wskazane)jesli wiecie napiszcie. i po odstawieniu przybywa
mi 2 kg.po miesiacu sie to reguluje.
Obserwuj wątek
    • the_kami Re: tycie po odstawieniu 25.07.06, 13:39
      A po co robisz przerwy?
      • agata035 Re: tycie po odstawieniu 25.07.06, 14:11
        Dobrze, że robisz przerwy. Ja bardzo długo stosuje tabletki i lekarz sam mi
        powiedział, że co jakiś czas powinnam zrobić przerwę. Sama sobie ustaliłam taki
        harmonogram i 3 miesięce piję tabletki 1 miesiąc przerwy. Do tej pory u mnie
        jest wszystko w porządku. A jeżli chodzi o Twoje pytanie, to nie sądzę aby można
        było przytyć po odstawieniu. Na pewno te dwa kilo to taka chwilowa zachwiana
        równowaga i z pewnością po czasie wszystko wróci do normy. Ja osobiście nie
        zauważałam przybierania na wadze.
        • the_kami Re: tycie po odstawieniu 25.07.06, 14:37
          No to gratuluję. I lekarza, i pomysłów, i samowolki w ustawianiu tabletek.
          Boszszsz...
          • monka_c Re: tycie po odstawieniu 25.07.06, 15:18
            Co do tycia po odstawieniu tabletek czy podczas brania powiem tak:ja nie
            przytyłam nic,chodz przydałoby mi sie kilka kilogramow.
            Do gina chodze juz od dobrych kilku lat i zauwazyłam,ze kazdy ginekolog ma swoj
            pogląd na robienie przerwy w zażywaniu tabletek.Jedni mowia,zeby robic
            przerwę,a inni,ze sa niepotrzebne...Ja już sama sie pogubiłam...a przerwę w
            braniu z raz na rok czy dwa robię.
            • efffe Re: tycie po odstawieniu 25.07.06, 18:02
              Faktycznie każdy z lekarzy ma swoją teorię, mój powiedział mi że jako "młoda
              nieródka" mogę bez problemu przez dwa lata nie robić dłuższych przerw,
              oczywiście łączy się to z regularnym robieniem badań. Jednakże pierwsze
              czytam/słyszę o tym by robić miesięczne przerwy co 3 miesiące, to jaką się wtedy
              stosuje antykoncepcję skoro ryzyko zajścia przy większym odstawieniu pigułek
              jest dużo większe ?
          • mardor251 Re: tycie po odstawieniu 26.07.06, 13:23
            Nie rozumie troche chyba jasne jest ze kazdy reaguje inazej na tabletki ja np
            lepiej sie czuje po przerwaniu na miesiac dwa. zaden z lekarzy nie mowi ze
            przerywanie nie jest wskazane.wtedy czuje ze moj organizm funkcjonuje sam nie
            na hormonach,
            • the_kami Re: tycie po odstawieniu 26.07.06, 13:46
              mardor251 napisała:

> Nie rozumie troche chyba jasne jest ze kazdy reaguje inazej na tabletki ja np
              > lepiej sie czuje po przerwaniu na miesiac dwa. zaden z lekarzy nie mowi ze
              > przerywanie nie jest wskazane.

To dziwne. Bo przy tych niskodawkowych środkach lekarze (wszyscy moi między
              innymi) wychodzą z założenia, że nie należy robić organizmu w konia. To znaczy
              jeśli czujesz się dobrze, wyniki masz w normie i chcesz być zabezpieczona -
              bierz pigułki nie robiąc przerw. Bo te przerwy to mogą narobić bałaganu. Choćby
              to, że wiele dziewczyn ma kłopot z regularnością cykli po odstawieniu - więc co
              za sens odstawić, a potem x miesięcy czekać na miesiączkę?

> wtedy czuje ze moj organizm funkcjonuje sam nie na hormonach,

A po co je bierzesz? Leczniczo, czy antykoncepcyjnie? Bo jeśli antykoncepcyjnie,
              to pomyśl nad zmianą metody.
        • helikopter2 Re: tycie po odstawieniu 27.10.06, 12:42
          moja siostra jest farmaceutką na zachodzi, szkole konczyla rok temu i uczyla
          sie, ze przerwy kiedys byly stosowane jako odpoczynek od hormonow, jednak
          dzisiaj nie sa polecane poniewaz powoduje duze "wahania hormonow"
    • mirah Re: tycie po odstawieniu 15.09.06, 12:46
      Ja przytyłam po odstawieniu pigułek 4 kg w ciągu 2 miesięcy i mimo oganiczenia
      jedzenia i ćwiczeń tyje nadal sad
    • nenulka21 Re: tycie po odstawieniu 18.09.06, 21:34
      ja tez juz nie biore dwa miesiace sad odchudzam sie a awaga ani drgnie moja
      kuzynka gin powiedziala mi ze homony musze sie calkiem wyplukac z organizmu i
      wtedy dopiero mam zaczac sie odchudzac bo teraz to nie ma sensu sama schudne i
      mam sie nie martwic sad aleja sie boje wazylam 54 przy wzroscie 169 a teraz 64 :
      ( buuu boje sie ze mi sie nie uda
      • mag26nov Re: tycie po odstawieniu 22.10.06, 10:19
        mam identyczny problem - odstawilam cilest niecale 3 miesiace temu , mam 169 i
        przytylam tyle co tywink jestem plagiatorkawink kiedy nastepuje te wyplucie
        hormonow przez organizm, zeby odchudzanie zaczelo przynosic efekty? to dla mnie
        katorga to tycie - czuje sie jak slon i nigdy tez nie mialam az takiej ochoty
        na jedzenie co teraz.
    • primee Re: tycie po odstawieniu 26.10.06, 21:43
      ja biorę cilest od niecałego roku i właśnie się zastanawiam nad odstawieniem na
      jakiś czas pigułek. a to dlatego, że przytyłam. zawsze ważyłam ok. 50 kg a
      teraz 55. przy moim dość niskim wzroście to raczej dużo. jeżeli miałabym
      przytyć jeszcze bardziej po odstawieniu to można normalnie frustracji dostać.
      czy lepiej odstawić tabletki na jakiś czas (sama nie wiem na ile - miesiąc,
      dwa?) czy lepiej iść do gin o przepisanie innych tabletek (ale czy będzie
      lepiej?)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka