Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      po sterylce

po sterylce

(12 wyniki)
    • Moja kotka była w wieku dwóch lat sterylizowana w trybie nagłym (zapalenie macicy - wcześniej brała Proverę). Miała duże cięcie wzdłuż tzw białej linii. Była koteczką grubawą. W kilka miesięcy po sterylce pokazałam ją weterynarzowi, ponieważ niepokoił mnie brzuszek - bardzo opuszczony. Wet stwierdził, że to tłuszcz. Teraz (od sterylki minął prawie rok) odniosłam pewne sukcesy w odchudzaniu koteczki, ale brzuszek nadal duży i wiszący, i nie jest to pusta skóra. Nie lubi, kiedy sie ...
    • Witam:) W poniedziałaek moja kota została wysterylizowana,lekarz uprzedzil mnie ze sterylizacja wiąze się ze zmiana nawyków żywieniowych koteczki.Polecił sucha karme dla ciachnietych kotek Royal Canin,kótra na marginesie tak smakuje mojej kici ze nie nadażam z napełnianiem miseczki:).Mam pytanie czy lepiej pozostac przy suchej karmie tego typu czy mozna tez podawac mokre jedzenie,dodam ze kotka jest dosc wybredna niestety...Chciałabym zeby zachowała dobre zdrowie i mozliwie zbliz...
    • Moja suczka miała w sierpniu sterylke. Od tego czasu jej apetyt jest po prostu gigant. Zdaje sobie sprawe że musze kontrolować jej wage bo odchudzić jest znacznie trudniej. Doradzają mi żeby kupować karme dla suczek po tym zabiegu. Kto podaje taką karme i czym ona się różni od zwykłej? Bardzo prosze o porade , to jset suczka rasy york i ma 2 lata.
    • Moja sunia ma już prawie 4 lata, 20 stycznia tego roku była wysterylizowana, wcześniej miała cieczkę od ok 20 sierpnia 2003 do ok 6 września. Minęło ok 3 miesięcy od sterylizacji i 8 miesięcy od pierwszego dnia ostatniej cieczki. Nie wiem co ile miała wcześniej cieczke bo mam ją od 9 miesięcy. 23 kwietnia dostała chyba cieczke, tylko jakaś taka marna, jak się dłużej gdzieś położy to troche plami i tyle. Zachowanie zmieniło się tak jak to było podczas cieczki, czyli podsikuje na spacerach co...
    • Moja 7mczna kotka jest juz po sterylce(piatek).Wszystko ladnie sie goi,temperatury nie ma..je,zalatwia sie.Jedyne co mnie martwi to to ze ona okresowo sie trzesie..jakby jej bylo zimno. Weterynarz mowi ze to przez kubrak jaki ma na sobie(przeciw wylizaywaniu rany) ktory przypomina jej zle chwile... Nie sadze zeby to byl powod...moj kot do tchorzy nie nalezy,o nie :) Czy ktos miał podobnie z kotka?
    • Co mam zrobic. Kotka jest pół roku po sterylizacji. Źle ją zniosła, była przepuklina- na szczęście zagioło sie bez konieczniosci powtórnego zabiegu. Teraz zachowuje sie jakby miała ruje. Wystawia kuper do góry, miauczy przeraźliwie. W dodatku przyplatał się jakis obcy kocur wtórujacy jej pod oknem? Co robic? Czy zastrzyk hormonalny załatwi sprawe?
    • witam. Moja Kici miała 5 dni temu zabieg. (Ma prawie 8 m-cy i jest ogólnie zdrowa). Zabieg był u naprawdę dobrej p. doktor, której ufam. Ale cóż, ja mam stracha 'i już'. Chodzi mianowicie o to, że ranka albo raczej wokół niej - bo sama rana jest gładka - jest duża opuchlizna. Tj. jakby ktoś tam do ciała wrzucił śliwkę węgierkę i ona robi taką 'wyspę' na czubku której jest ten malutki szewek. Z niego nic się nie wydobywa, kotuś wygląda na zdrowego (,je, sika, kupka, trochę bard...
    • Moja kotka dzisiaj została wysterylizowana.Martwię się, bo cały czas chodzi ( trudno to nazwać chodzeniem, bo powłóczy nóżkami) i próbuje juz wskakiwac.Lize też często rane(a weterynarz mówił przy sterylce, że nie potrzeba kaftanika).Na co zwracać uwage, co zrobić by nie zrobiła sobie krzywdy. I jeszcze jedno. Kotka bardzo czesto bezwładnie siusia , kiedy zacznie kontrolować swoje potrzeby.
    • Moja suczka rasy york ma 2 lata i waży 3 kg. Kiedy stoi koło miski i patrzy maślanymi oczami /już jadła/ to mam dylemat czy właściwie ją karmie. Proszę powiedzćie ile powinna jeść taka mała psina/po sterylce/ żeby było ok. Może ktoś poda w gramach? Jest na suchej karmie czasem tylko serek biały z makaronem. Tak na poprawe humoru.
    • Ostatnio - pierwszy raz w życiu (!) - moja Daisy dorwała koc i próbowała wykonać ruchy kopulacyjne. Czy to nie dziwne u suki po sterylizacji?
    • jw
    • Witam, mam problem z suką - dobermanką, ma 5 lat, w wieku 3 lat została wysterylizowana. Niedawno zauważyłam, że na posłaniu (szczególnie po nocy) są mokre plamy - jakoś nie wyglądało i nie "pachniało" moczem - zdarzyło się to kilka razy. Nic niepokojącego się nie działo, do wczoraj - suka leżała a podłodze, i zlizywała z podłogi jakąś ciecz, która z niej wypływała. Jak wracała do normalnego położenia - to przestawało kapać, a jak wygięła się, żeby znowu się obwąchać, wyglądało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się