polipy

(69 wyników)
  • Witajcie. Od kilku lat mam małego polipa w pęcherzyku żółciowym (2,5 mm), nie mam kamieni poza tym polipem wszystko jest okey. Jednak często boli mnie w tej okolicy i mam chroniczny gorzki smak w ustach. Polip może być tego przyczyną? Gorycz mi odpuszcza w drugiej części cyklu: od momentu okołoowulacyjnego do 2-3 dnia miesiączki, potem aż do czasu mniej więcej owulacji gorycz, której nijak się pozbyć nie mogę. Jak się schylam i ucisnę okolice woreczka żółciowego to potem mnie boli przez kilka...
  • Mam polipa 7 mm. Bylam u trzech lekarzy i jeden powiedzial zeby to natychmiast wyciac i zbadac, drugi ze po co wycinac, trzeba brac duphaston 1 raz dziennie, a trzeci powiedzial ze trzeba brac duphaston 2 razy dziennie i polip zniknie... No i komu wierzyc? Raczej polipy lekarze zalecaja zeby wycinac. Czy ktoras z Was miala leczony polip duphastonem? W jakiej dawce? Czy znikl?
  • Witam, W 19 dniu po zabiegu (histerioskopia - usuwanie polipa i łyżeczkowanie - pobranie materiału do badania HIST-PAT) zaczęłam plamić i wygląda na to,że zacznie mi się miesiączka. Bardzo się niepokoję ponieważ to dopiero 19 dzień po zabiegu. Starałam się znaleźć informacje na ten temat i prawie wszędzie jest napisane, że miesiączka powinna przyjść najwcześniej około 4 tygodni po łyżeczkowaniu. Ale większość opisów dotyczących łyżeczkowanie odnosi się do poronienia, a u mnie cel z...
  • Witam. Mam 33 lat i w przeciagu dwóch lat zrobił mi już 3 raz polip w jamie macicy. Pierwszy raz usuwany (skrobanie) w listopadzie 2007. Pod koniec 2008 okazało się, że znów się pojawił. Leczyłam się orgametrilem. niestety bez skutku w marcu br miałam znów wyłyżeczkowanie. Własnie się przed wczoraj dowiedziałam, że znów go mam - 1,5 cm. Czy któraś też tak miała? Jak się tego skutecznie pozbyć??? Nie chce co pół roku chodzi na zabiegi. Może jest jakaś inna metoda wyleczenia tego???
  • Dziewczyny od ponad roku mam wkładkę domaciczną Cooper t, niestety od jakiegoś czasu mam ciągłe powielające sie co miesiac stany zapalne pochwy, dziś dowiedziaąłm się że mam polipa 0,5 cm w szyjce macicy :( i lekki stan grzybiczny. Lekarz twardo twierdzi ze wkładka nie jest przyczyną, że mnóstwo jego pacjentek ją ma i nic sie nie dzieje, ja zaczynam miec wątpliwosci i boje sie ze bede musiała z niej zrezygnoewac, a kolejne próby... założenia i znów wyrzucenia" tak naparwde cieżk...
  • Witam. Jakiś czas temu dowiedziałam się, że mam polipa szyjki macicy. Po wykonaniu cytologii ( wyszła prawidłowa) lekarka zaleciła jego obserwację (czasami same odpadają), niestety polip jak był tak jest:( Wiem, że najpopularniejszym sposobem jego usuwanie jest ukręcenie i wyłyżeczkowanie , ja wolałabym tego uniknąc. Wiem, ze w tej chwili można uzunąć go laserem, czy może któraś z Was miała go w ten sposób usuwany i może mi powiedzieć jak to dokładnie wygląda. A jeszcze lepiej gdybym się ...
  • mam to właśnie a jestem 3 mieś po porodzie nie wiecie co to jest i jak się to leczy?
  • Polip(5)

Dziewczyny czy jest jakas inna metoda pozbycia sie polipu w jamie macicy,czy tylko pozostal zabieg . Wiem,ze pytanie moze sie wydac dziwne,ale kilka lat temu mialam problem z nadzerka,leczylam sie pol roku,nic nie pomagalo,ginekolog potrafil nawet glupio pytac czy stosuje leki,ktore mi przepisal.Stosowalam sie do jego zalecen i zamiast poprawy,nadzerka sie powiekszala.W koncu powiedzialam sobie dosc,nie wykupilam nastepnych lekow,a zaczelam robic sobie irygacje z ziol.Po miesiacu...
  • Witam! Czy ktos mial zabieg usuwania polipa z jamy macicy??.Wlasnie czeka mnie cos takiego,jak wyglada taki zabieg?Ile trwa? Bede wdzieczna za odpowiedz! Pozdrawiam!
  • polip(9)

Powiedzcie mi, proszę, czy musiałyście płacić lekarzowi za usunięcie polipa na szyjce macicy?
  • Czy wiecie jak najlepiej usuwac kłykciny i polipy? Czy trzeba je wycinac lub wymrazac? Czy mozna brac jakies leki zeby sie ich pozbyc? Czy po ich wycieciu lub wymrozeniu mozna miec pozniej problemy z zajsciem w ciaze? Do czego moze doprowadzic ich nie usuniecie? Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
  • Witam, mój problem zaczłą się po usunięciu polipów, w czerwcu 2006 r. od tej pory w ogóle nie mam śluzu. Byłam trzy razy na wizycie u lekarza, u którego się leczę i który usunął mi te dwa polipy. Niby wszystko jest w najlepszym porządku. USG prawidłowe, cytologia II, regularne miesiączki,wszystko oki, a jednak od 7 m-cy brak śluzu, totalna suchość. Lekarz powiedział, że organizm musi wrócić do formy po zabiegu, ale przecież minęło już 7 m-cy. Klimakterium raczej u mnie się nie z...
  • Witam usunieto mi polipa z szyji macicy.Musialam go usunac,bo bolal mnie na dole brzuch i bardzo czesto chodzilam siku, tak jakbym miala zapaplenie pechrzerza.Mowiono ze to moze byc ucisk na cewke i dlatego.Po zabiego tydzien bylo ok.Ale teraz znow jest to samo,znw mnie boli na dole brzuch i chodze co 5 minut siku.Co to moze byc?? Przyszly wyniki z wycinku tego polipa.Bardzo sie boje ze to moze cos zlego.Moze ktos wie co oznaczaja te wyniki.: 1.polypuscervicalis 2.fagmentum myome...
  • Czy któraś z Was miała usuwany taki polip? Mój lekarz powiedział,że jest to zabieg bezbolesny,bo to miejsce jest nieunerwione.Jakoś trochę ciężko mi w to uwierzyć,bo jestem panikarą :-)zwłaszcza,że jeszcze to miejsce się potem łyżeczkuje.Pocieszcie...
  • polip(9)

chciałabym spytac czy któraś z Was miała polipa, który może jakoś naturalnie się oderwał? To podobno możliwe, czasem się tak zdarza, że może się oderwać sam. czy myślicie, że ma na to wpływ aktywność fizyczna? albo np. intensywny seks? pytanie w sumie z gatunku głupich, ale co mi tam... pozdrawiam :)
  • jestemw 5-6 tygodniu ciąży w czasie badania ginekologicznego lekarka stwierdzila, że mam niewielkiego polipa na szyjce macicy, prawdopodobnie związany jest on z ciążą, ale dopiero nastepnym razem zrobi mi cytologię i się dowiemy czegoś więcej, nie rozumiem dlaczego nie chciała zrobić tego badania od razu, czy któraś z was to miala i jak się to leczy, czy po prostu usuwa? czy zagraża to mojej ciąży? jestem wystraszona pomóżcie, lekarka niewiele potrafiła mi na ten temat powiedzieć
  • właśnie dowiedziałam się że mam niewielkiego polipa w jamie macicy, czy jest konieczne jego usunięcie? w jaki sposób usuwają i czy to boli, jakie jest najczęściej stosowane znieczulenie? boję się z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
  • Witajcie Bylam u lekarza milam miec zabiego usuniecia nadzerki ale okazalo sie ze mam polip.... jestem niezbyt doswiadczona w tych sprawach. czy moglbyscie mi to rozjasnic bo bylam zaskoczona przez lekarza i nie zadawalalm zbyt wielu pytan... co to jest ten polip? wiem ze sie go usuwa w znieczuleniu ogolnum w szpitalu i ze to jest jakas narosl... czytlam kilka watkow ale nie znalzalm tam wyczerpujacych odpowiedzi... Powiedzcie mi co on moze powodowac jesli nie jest usuniety? i d...
  • polip(17)

Witaj! Dzięki za odpowiedź.Otóż jestem już po zabiegu usunięcia polipa mięśniaka.Lekarz wysłał do badania histopatologicznego to co wyciął i te zeskrobiny z szyjki po czyszeniu.Powiedział żebym się nie bała ale ja bardzo się martwie.Cytologie przed zabiegiem miałam robioną i wyszła mi grupa II bez żadnego zapalenia ale teraz obawiam się,że te wyniki będą bardzo złe.Szaleję z rozpaczy proszę niech ktoś coś napisze może był w podobnej sytuacji.Pozdrawiam i czekam
  • polipy(4)

Czy któraś z Was kochane koleżanki miała polipy??Cóż to jest?Groźne czy nie? Dzięki za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się