Gość: anula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:15 Powiedzcie mi, proszę, czy musiałyście płacić lekarzowi za usunięcie polipa na szyjce macicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: polip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:17 gdzie, jak, prywatnie, państwowo, na lewo, na prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: polip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:23 Gdybym poszła prywatnie to przecież logiczne, że płacę za wszytsko. Na lewo...bez przesady, to nie zabieg na który trzeba czekać latami i łapówka go przyspieszy. Daruj sobie więc kąsliwe uwagi i nie różb z emnie idiotki. Przecież teraz nie ma państwowych przychodni, lekarze podpisuja kontrakty z kasą chorych i się z nią rozliczają, a za dodatkowe lub luksusowe (luksusowe piszę z ironią) zabiegi typu kolposkopia i wymrażanie się płaci. Musze zapłacić za usunięcie polipa, dziwi mnie, że ten zabieg takze jest płatny, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
katline Re: polip 01.02.07, 21:59 A lekarz nie wypisał Ci skierowania do szpitala. Takie zabiegi robi sie w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: polip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:52 Nie, miałam zabieg w gabinecie, jest absolutnie bezbolesny, nic nie czuć. A o tym, że muszę zaplacić dowiedzialam się po zejściu z fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x za późno, powinien o tym uprzedzić przed IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.07, 22:59 zabiegiem. Masz rachunek oczywiście? Idź do kasy i się dowiedz. A może wcale polipa nie było??? Wszystko możliwe. Lekarz musi dorabiać do niewielkiej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: za późno, powinien o tym uprzedzić przed 01.02.07, 23:13 Nie mam rachunku. Polip był bo widziałam go podczas kolposkopii. Nie będę się awanturować bo mogłam zapytać przed, mea culpa, zadaję to pytanie z ciekawości, moze odezwa się dziewczyny, które ten zabieg miały. Raczej nic z tym nie zrobię, najwyżej zmienię lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bab Re: za późno, powinien o tym uprzedzić przed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 19:40 Mnie lekarz w prywatnym gabiniecie powiedział, że zabieg usuwania polipa będzie kosztował 400 zł, w szpitalu mogę zrobić to bezpłatnie. No i przede wszystkim miałaś ten zabieg bez znieczulenia??? Bo u mnie wszędzie robią go pod krótką narkozą. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: za późno, powinien o tym uprzedzić przed 05.02.07, 08:31 mialam dwa razy wymrażanego polipa (bezbolesny zabieg w gabinecie) bezplatnie u gina na kasę, a raz zabieg w szpitalu z lyżeczkowaniem szyjki - skierowanie od pryw. gina pracującego tamże, zabieg bezplatny w znieczuleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: za późno, powinien o tym uprzedzić przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:32 nie rozumiem dlaczego lekarze tak naciagają pacjentki. Myślę, że kasa mniej za to płci albo po prostu nie honoruje tego typu zabiegów w prywanym gabinecie, nota bene zabieg w moim przypadku zupełnie bezbolesny. Moj lekarz nie pracuje w szpitalu węc postarał się, zebym do ww. się nie wybrała i dała zarobic jemu. Odpowiedz Link Zgłoś