polipy

(7 wyników)
  • Własnie wróciłam od lekarza, diagnoza polip odbytu (do usunięcia). Może ktoś z Was ma sprawdzonego specjalistę w tej dziedzinie, który przyjmuje zarazem w Centrum Onkologii na Ursynowie jak i prywatnie. Bardzo proszę o namiary i opinie.
  • Czy ktoś z forumowiczów posiada wiedzę na temat postępowania i leczenia polipa? Kiedy należy go operować i czy na 100% prowadzi do nowotworu? Pozdr.
  • Polip byl duzy 2,6 cm, lekarze doradzaja operacje, bo w zaden inny sposob nie da sie stwierdzic, czy i jak gleboko wredne komorki zdazyly wniknac w scianki jelita. Boje sie oczywiscie jak kazdy skonfrontowany z taka hiobowa wiescia. Nic nie robic duze ryzyko, ale operacja usuniecia czesci jelita to tez powazna sprawa. Moze ktos z Was tego doswiadczyl i zechce sie wypowiedziec?
  • Maz bedzie mial wycinany nowotwor niezlosliwy. czy to sie moze odnowic?
  • Proszę o jakiekolwiek informacje na ten temat - to wynik histopat po wycięciu polipa podczas kolonoskopii
  • Moja mama miala dzis robiona kolonoskopie. Badanie wykazalo duzego polipa (chyba w okolicach esicy). Polipa nie usunieto podczas badania, bo jest za duzy. Lekarz mowi o operacji. Pobrano wycinek do oceny. Tyle wiem na teraz. Jestem daleko od mamy, zaraz oszaleje ze strachu. Prosze Was o jakies wskazowki? Co dalej? Moze ktos doradzi specjaliste w Krakowie? Wiem, ze powinnam poczekac na wyniki badania wycinka tego polipa i nie chce Was namawiac na stawianie diagnozy, ale..czy to mus...
  • Wyczuwam z lewej strony brzucha maly guzek, ok. 1 cm srednicy. Nie moge stwierdzic czy to jajknik - za wysoko czy moze cos innego. Jest tak gdzies mniej wiecej w polowie miedzy koscia biodrowa a pepkiem. Po drugiej stronie nie mam nic symetrycznego. Kiedys czytalam, ze torbiele jajnika moga zanikac samoistnie wiec postanowilam poczekac 3 mce i zobaczyc czy zniknie ale dalej jest. Nic mnie nie boli i wlasciwie zle sie tez nie czuje. Wiec pytanie brzmi: ginekolog, gastrolog czy moze jeszcze cos...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się