Dodaj do ulubionych

Problem po usunięciu polipów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:02
Witam, mój problem zaczłą się po usunięciu polipów, w czerwcu 2006 r. od tej
pory w ogóle nie mam śluzu. Byłam trzy razy na wizycie u lekarza, u którego
się
leczę i który usunął mi te dwa polipy. Niby wszystko jest w najlepszym
porządku. USG prawidłowe, cytologia II, regularne miesiączki,wszystko oki, a
jednak od 7 m-cy brak śluzu, totalna suchość. Lekarz powiedział, że organizm
musi wrócić do formy po zabiegu, ale przecież minęło już 7 m-cy. Klimakterium
raczej u mnie się nie zaczęło, bo mam 28 lat. Do tego nie mogę zajść w ciążę.
Nie wiem czy ktoś miał podobne objawy po usunięciu polipów??
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Problem po usunięciu polipów IP: *.infoplus.com.pl 23.01.07, 15:07
      ja jestem obecnie przed zabiegiem i bardzo sie boje. Czytalam,ze wszystko wraca
      do porzadku po usunieciu polipow. Ja mam polipa endometrium, a Ty? Gdzie mialas
      usuwane? czy placilas za ten zabieg? Jaka jest jego cena?
      • Gość: bera Re: Problem po usunięciu polipów IP: *.kosson.com 23.01.07, 15:50
        Dwa lata temu miałam usuwane polipy endometrialne (histerioskopia wraz z
        usunięciem polipów ramach ubezpieczenia). Oprócz usunięcia lekarz zastosował
        leczenie hormonalne ( trzy miesiące non-stop, bez przerwy Provera). Pomogło.
        Wszelkie zmiany endometrum ustąpiły. Nawrotów do tej pory brak.
      • Gość: AnGość Re: Problem po usunięciu polipów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:01
        Sam zabieg nie jest jakiś bardzo straszny. Wykonywany jest pod narkozą, więc
        nie boli. Potem przez ok.m-c możesz się źle czuć, ale najgorszy jest tylko
        pierwszy tydzień po zabiegu. Zabieg jest wykonywany w szpitalu, w moim
        przypadku wykonywany był na kasę NFZ.
        • sotie Re: Problem po usunięciu polipów 25.01.07, 08:42
          na śluz może spróbuj brać wiesiołek, podobno działa cuda smile
          miałam zabieg w poprzednim cyklu, więc jeszcze nie wiem jak u mnie w tej
          kwestii.
          ale czemu tak długo dochodziłaś do siebie? ja następnego dnia czułam się
          normalnie.
          • Gość: bera Re: Problem po usunięciu polipów IP: *.kosson.com 25.01.07, 12:21
            Zabieg zabiegowi nierówny.Histerioskopię miałam robiona dwukrotnie. Za pierwszym
            razem równocześnie z usunięciem 2 polipów. Po tym właśnie zabiegu czułam się
            źle. Dochodziłam do siebie około dwóch miesięcy.Histerioskopia kontrolna (bez
            większej ingerencji w tkankę macicy)była bezproblemowa. Myślę więc, że wszystko
            zależy od wielkości i ilości usuwanej tkanki. Czasami gdy polip jest, większy
            lub głęboko osadzony dłużej dochodzi się do siebie ( więcej uszkodzeń po
            usuniętym polipie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka