Dodaj do ulubionych

Problem z Polipem

IP: 83.168.96.* 24.11.05, 14:15
Witajcie
Bylam u lekarza milam miec zabiego usuniecia nadzerki ale okazalo sie ze mam
polip.... jestem niezbyt doswiadczona w tych sprawach. czy moglbyscie mi to
rozjasnic bo bylam zaskoczona przez lekarza i nie zadawalalm zbyt wielu
pytan...
co to jest ten polip? wiem ze sie go usuwa w znieczuleniu ogolnum w szpitalu
i ze to jest jakas narosl... czytlam kilka watkow ale nie znalzalm tam
wyczerpujacych odpowiedzi...
Powiedzcie mi co on moze powodowac jesli nie jest usuniety? i dlaczego on
powstaje? i wogole moze jakies kolezanki z wiekszym doswiadczeniem podziela
sie swoja wiedza
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: dotiy polip IP: 83.168.96.* 24.11.05, 21:50
      bardzo prosze o odpowiedzi....
    • Gość: dotiy Re: Problem z Polipem IP: 83.168.96.* 25.11.05, 20:26
      prosze o pomoc
    • bonawentura99 Re: Problem z Polipem 25.11.05, 21:07
      Miałam polip w szyjce macicy. Łyżeczkowaniem mi go usunęli. Zabieg był w
      prywatnej lecznicy.
      Co chcesz jeszcze wiedzieć?
      • Gość: dotiy Re: Problem z Polipem IP: 83.168.96.* 26.11.05, 08:50
        jakie sa przyczyny powstawania polipa?
        • bonawentura99 Re: Problem z Polipem 26.11.05, 16:05
          Nie znam odpowiedzi.
          Pozdrawiam
          • miska1251 Re: Problem z Polipem 27.11.05, 12:59
            również mam problem z polipem i za tydzień wybieram sie do szpitala na zabieg.
            Chciałabym wiedzieć coś wiecej na temat tej choroby i dołączam sie do pytan
            koleżanki.
            • Gość: miska1251 Re: Problem z Polipem IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.05, 12:20
              prosze o odp
              bonawentura jak mozesz,to napisz coś wiecej o tej chorobie,jak przebiega zabieg
              czy jest bolesny i odczuwa sie jakieś bule po zabiegu itp.?
              • bonawentura99 Re: Problem z Polipem 28.11.05, 12:46
                Dają zastrzyk, śpisz i nic nie czujesz. Po 20 minutach Cię budzą, schodzisz z
                fotela gin. zakładasz majtki z podpaską i leżysz na leżance około 30 minut.
                Potem do domu. Miałam łyżeczkowanie robione 6 lat temu w prywatnej
                lecznicy.Dostałam 2 tyg.zwolnienia. Mnie po zabiegu prawie nic nie bolało, no
                może odrobinkę.
                Co jeszcze chcecie wiedzieć?
                Niestety przyczyn powstawania polipa nie znam.Pozostawmy to lekarzom.Niech go
                nam usuną i do tego nie wracajmy.
                Pozdrawiam
                • izabelaela Re: Problem z Polipem 28.11.05, 14:06
                  Też miałam przyjemnośćwink

Przyjęli mnie rano na oddział. Dostałam zastrzyk, po którym nie spałam. Czułam,
                  jak narzędzie przejeżdża po tkankach (dotyk, nie ból). Potem lekarz założył
                  tampon z gazy (ze dwa razy go wymienił), po czym dał podpaskę. Całość trwała
                  ok. 5 minut. Wieczorem wypisali mnie do domu. Dostałam zwolnienie na 3 dni.
                  Przez kilka dni plamiłam. Nic nie bolało.
    • Gość: monika Re: Problem z Polipem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:11
      ja już miałam dwa razy usuwany , bo to odrasta. W dodatku po ostatnim badaniu
      okazało się, że rośnie następny.Każde narośle moze mieć komórki nowotworowe i
      po zabiegu zawsze wycinek jest brany do badania.
      • Gość: miska1251 Re: Problem z Polipem IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.05, 00:38
        jeszcze mam takie pytanie...
        czy to prawda,ze po zabiegu przez ok.rok raczej nie powinno sie planować dzieci
        i jeśli możecie napiszcie w jakim wieku przechodziłyście chorobę.Ja mam 21lat
        (polipa od ponad 4lat),ale ktoś powiedział mi ze u tak młodych dziewczyn ta
        choroba jest rzadko spotykana,czy to prawda???
    • Gość: anika Re: Problem z Polipem IP: *.qzyni / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:51
      Witam!
      U mnie miesiac temu lekarz wykryl polipa, poszlam na kontrole, bo wczesniej
      mialam torbiel na jajniku i chodze do lekarza co 6 miesiecy. zabieg mialam o 8
      rano, dostalam zastrzyk usypiajacy, nic nie pamietam i nic nie czulam w czasie
      zabiegu. caly dzien lezalam troche otepiala:] mialam gaze i lekko krwawilam ale
      nic mnie nie bolalo. na drugi dzien rano wyszlam ze szpitala.
      • Gość: miska1251 Re: Problem z Polipem IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.05, 20:44
        dzieki za odpowiedzismiletroche mi rozjasniły sytuacje,mam nadzieje ze wszystko
        pójdzie pomyslnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka