IP: *.attu.pl 27.06.07, 17:43
chciałabym spytac czy któraś z Was miała polipa, który może jakoś naturalnie
się oderwał? To podobno możliwe, czasem się tak zdarza, że może się oderwać
sam.
czy myślicie, że ma na to wpływ aktywność fizyczna? albo np. intensywny seks?

pytanie w sumie z gatunku głupich, ale co mi tam...

pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • green_land Re: polip 27.06.07, 18:14
      Rozumiem, że chodzi o polip nie na plecachsmile?
      A dlaczego nie możesz go po prostu usunąć?
      • Gość: magaa Re: polip IP: *.attu.pl 27.06.07, 22:12
        polip rzecz jasna w macicy. prawdopodobnie przez niego krwawię - plamię ciągle.
        wiem, że go mam od 6 miesięcy, dziś byłam na kolejnym (po 6 miesiącach) usg
        dopochwowym. Prawdopodobnie go usunę, skoro są plamienia, to raczej nie ma
        wyjścia. Jeszcze nie rodziłam i to jakoś nie podoba się mojej ginekolog.
        A pytam o to czy komuś się zdarzyło, że polip "znikł", bo jakoś wszystko wydaje
        mi się lepsze od zabiegu - no i skoro to się zdarza, to może można temu jakoś
        dopomóc wink)

ehh no tak pytam, teraz już się wzięłam za siebie i chodze do gina smile
        • zolotaja Re: polip 27.06.07, 22:53
          czesc magaa. Ja będąc w ciąży miałam polipa na szyjce macicy. Też przez niego
          plamiłam, nawet wylądowałam w szpitalu na kilka dni. Lekarz powiedział, że
          podczas porodu on sam zniknie i tak też się stało. Kiedy zdarzało mi się
          plamić, po prostu kładłam się, odpoczywałam,brałam no-spe, a następnego dnia
          szłam do mojego lekarza. Zawsze wszystko było w porządku, aż do porodu.
          • Gość: magaa Re: polip IP: *.attu.pl 27.06.07, 23:15
            ja plamię coraz dłużej, w zasadzie czasem mam tylko jakiś tydzień bez
            krwawienia. wolałabym uniknąć zabiegu, zobaczymy.
            dzięi zolotaja smile
    • Gość: ola Re: polip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:57
      nie panikuj ,kladz sie do szpitala,zabieg trwa ok 15 min,usypiaja krotko,budza i
      po wszystkim,nic nie boli,zabieg trzeba wykonac ,sam raczej nie zniknie,nie ma
      czego sie bac...konieczne sa tez badania histopatologiczne zeby wykluczyc proces
      nowotworowy.Naprawde,sprawa nie warta roztrzasania...odwagi dziewczyno,to mniej
      stresujace niz sama wizyta u ginekologa,powaznie...bedziesz sie sama dziwic ,ze
      sie bałaś.trzymam kciuki...
      • Gość: magaa Re: polip IP: *.attu.pl 28.06.07, 22:04
        dzięki olu.
        szczerze mówiąc dopiero jak teraz to opisałaś, to stało się bardziej realne i
        zaczęłam się.. bać heh smile
        no zamierzam zrobić tak jak radziła mi ginekolog - czyli do drugiego gina,
        który klasyfikuje na zabieg w ramach funduszu. zobaczymy co będzie, ale nie
        wiem czy mi się uda w lipcu do niego dostać.
        pozdrawiam smile
        • Gość: Anisa Re: polip IP: *.chello.pl 29.06.07, 18:51
          A gdzie bedziesz usuwa? Mnie też to czeka sad
          • Gość: magaa Re: polip IP: *.attu.pl 29.06.07, 22:47
            jeszcze nie wiem. może uda mi się w ramach funduszu zdrowia - idę z wizytą
            prywatną tym razem, na tę dodatkową konsultację, a co dalej to nie wiem - nie
            mam pojęcia...
    • Gość: mbk Re: polip IP: *.play-internet.pl 12.06.16, 20:31
      zdaje sobie sprawę, że wątek bardzo stary, ale piszę to dla osób które mają taki problem aktualnie i szukają informacji - tak jest możliwe, aby polip sam się oderwał i mi się to właśnie przytrafiło, w trakcie miesiączki złuszczył się i odpadł, jest to możliwe naprawdęsmile lekarz na usg potwierdził, ze nic nie masmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka