Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      polskie uczelnie

polskie uczelnie

(4 wyniki)
    • cześć, czy zdarza się w Waszym otoczeniu? Moje studentki znowu strasznie się skarżą na zachowania starszych wiekiem prowadzących (obłapianie, wulgarne żarty pod adresem młodych dam), problem dotyczy praktycznie całego roku :((( Do tego jeszcze prowadzący utrudniają zaliczenie zajęć i te dziewczyny w kółko do nich chodzą, żeby próbować zaliczyć.... Boją się iść w tej sprawie do Dziekana - bo boją sie wylotu ze studiów. Z drugiej strony - póki do Dziekana nie wpłynie oficjalna ska...
    • miasta.gazeta.pl/krakow/1,37650,5094257.html Niestety, problem jest poważny. W artykule opisano także wcześniejszą sprawę z UJ. U mnie na zajęciach wielokrotnie musiałem upominać Panów (dokładniej: Chamów), że takiego zachowania tolerować nie będę. Chodziło o wyśmiewanie koleżanek (per: "głupia blondynka"), gdy zabrakło argumentów w dyskusji. Ja mam pomału tego dosyć. Moim zdaniem najwyższa pora, by surowo karać takie wyskoki. Włącznie z wyrzucaniem takich g.wniarzy z uczelni.
    • Na jaką pensję można przeciętnie liczyć w Polsce po doktoracie , gdy ma się szczęście i dostanie się etat asystencki? Podobno są jakieś widełki płacowe i rozpiętość płac jest duża w ramach jednej uczelni.
    • Czy jeśli doktorat robiło się na UJ to uczelnie chętnie zatrudniają pracowników na etat?
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się