Forum Kultura Książki ESD
ZMIEŃ
      pradziadkowie

pradziadkowie

(2 wyniki)
    • Ksiazke przeczytalam kilka dni temu; dzieki lekturze forum mile mnie zaskoczyla, bo spodziewalam sie najgorszego. Tak naprawde to przeszkadza mi tylko Jozef potrzasajacy szczurem, no i miejscami zbyt czytelne odpieranie zarzutow z tego forum. Aha, i "operacja frytka", fuu i fe. Mam jednak kilka watpliwosci, ktore wynikaja, jak sadze, z mojego niezrozumienia, wiec pytam Was: na str 26 Ignacy Senior chce uciac zbyt radosne jego zdaniem pogaduszki, "w sytuacji, kiedy Magdusia jest tu po raz p...
    • Słuchajcie czy to jest normalne, ze pradziadek czy ktokolwiek z rodziny robi notatki nt wnuczki czy prawnuczki czy kogokolwiek?? Jak żyję, nigdzie nawet w najbardziej porąbanych czy najbardziej normalnych domach nie spotkałam się z tym. Owszem dzieci/wnuki/rodzinę należy obserwować, mozna wyłapywac pewne cechy charakteru- zalety i wady, ale smarowac na ich temat notatki? Przecież to śmierdzi psycholstwem, schizofrenią. Jak czytałam tę scenę, przypomniała mi sie dramatyczna historia mojej sios...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się