pradziadkowie

(5 wyników)
  • Idąc za ciosem- po wątku o rodzicach i dziadkach, dalej już chyba nie sięgniemy, ale o to łatwo spytać rodziców, a wydaje mi się, że imiona pradziadków noszą teraz nasze dzieci:))) u mnie tak: Julianna i Marcel Wojciech i Wiktoria Lucyna i Jozef Ksawery i Anastazja Oskar i Anna jednych brakuje, bo jedna babcie uciekła z domu jak miała 6 lat i już nie wróciła, więc nie wiedziała, jak mieli na imię rodzice... zauważyłyście, że sporo...
  • Pomagajac synowi robić drzewo genealogiczne poszłam nieco dalej i przeanalizowałam imiona w dalszej i bliższej rodzinie, te które zostały nadane od około 1910 roku do 1939. I stwierdziłam, że wlaściwie w kazdej rodzinie powtarzaja się te same imiona (dotyczy to małopolski i podkarpacia - antenaci śląscy maja imiona różniące się w 100% od reszty). Są to: Jan (W kazdej, ale to absolutnie każdej rodzinie był Jan, z reguły najstarszy syn). Franciszek (tylko w jednej nie było) Julian Ant...
  • wpisujcie imiona Waszych babć i dziadków , często są inspiracją dla następnych pokoleń :-) Oto imiona moich: Halina, Leon, a także z ich pokolenia Stefania, Leonard, Bronisława,
  • A taka ciekawostka. Rodzice pewnej Pani Genowefy urodzonej w 1932 roku nosili imiona - Antoni i Marianna. Moda wraca tak jak juz zauwazylismy, a to jest jedynie jedno z potwierdzeń.
  • imię z tradycjami w rodzinie ( pradziadek,ale pisany jeszcze przez ,,y")i pomysł na imię dla mojego maleństwa ( ciągle nieustalonej płci). proszę o opinie:0 kawusia i maleństwo 29 tc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.