Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      prawa stronie

prawa stronie

(3 wyniki)
    • BLO(8)

Z boreliozą zmagam się od 2004 r. Kleszcza nie widziałam - rumień był. Od października 2009 r. leczenie wg ILADS. Duża poprawa nastąpiła po włączeniu przed 10 miesiącami rifampicyny 300 mg. Większość objawów wskazywała na obecność bartonelli mimo ujemnych testów PCR. Następny postęp w leczeniu to włączenie minocykliny. Największy postęp to podniesienie dawki tynidazolu do 2000 mg dziennie. Zaliczyłam wtedy herxy jakich nie miałam od początku leczenia. Wtedy po raz pierwszy miałam dni w któr...
    • Od dwóch tygodni biorę zestaw azitro/doxy/flumycon, za tydzień dochodzi tini.Doxy odstawiłam od wczoraj ze względu na poparzenia słoneczne.Wroce do niego jesienia. Co mnie martwi to przedziwny ból brzucha, który dręczy mnie od kilku dni. Pobolewa po prawej stronie i w okolicach pępka (!), taki dziwny, czasem tępy, czasem rwący ból jakby tkantki tłuszczowej, podskórnej. Myślałam, że może to grzybica, ale nie mam nawet przelewania w brzuchu, nalotu na języku, więc z tym raczej jest ok. U...
    • Takie teksty słyszę często od sąsiadek, które twierdzą, ze w ogóle nie wyglądam na chorą. Mówią nawet, że wyglądam lepiej niż przed chorobą, bo schudłam ok. 30 kg w trzy miesiące...Dodają nawet, że pewnie to wszystko dlatego, że po prostu nie chce mi się pracować(!). No pewnie, nie chce mi się pracować i wielu innych rzeczy też mi się nie chce robić, bo jestem potwornie zmęczona i obolała, a poza tym z niedowładem prawej strony ciała trudno jest choćby wykrzesać z siebie chęć do c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się