progesteron

(138 wyników)
  • Która z Was go używała ? to ze działa superodmładzająco na moje znajome widzę na własne oczy. Opis brzmi dobrze wydaje sie ze to wielka rewelacja ale chciałabym poznaćopinie kogos kto go stosuje juz jakis czas i powie mi czy tylko sie dobrze wyglada czy nie ma problemów przy dłuzszym stosowaniu ?
  • Witajcie,mam pytanie czy objawem niskiego progesteronu moga byc skape miesiaczki ?
  • biore duphaston miedzy 16 a 25 dc, w 21 mam zbadac poziom progesteronu czy moge to zrobic biorac duphaston czy w tym cyklu go sobie odpuscic?
  • jakie macie doświadczenia?
  • Dziewczyny, proszę o radę, Kilka dni temu, jakieś 2 tyg. po oczekiwanej miesiączce zrobiłam test ciążowy, który okazal się pozytywny. Wlaśnie wrociłam z wizyty od lekarza, która niestety niewiele mi rozjaśniła sytuację. Pani doktor zbadała mnie raczej pobieżnie, stwierdzając że za szybko cokolwiek potwierdzić a testy ciążowe z apteki często są błędne i niczego nie dowodzą. Dostalam więc skierowanie na badania betaHCG oraz poziom progesteronu. Pani doktor stwierdziła również, że poni...
  • Witajcie dziewczyny. Mam okropnie silne objawy PMS (wszystkie możliwe poza nadmiernym apetytem - przeciwnie, wcale nie mam apetytu). Do tego sam termin nadejścia miesiączki przesuwa się zwykle o 10-14 dni (ale cały czas czuję się, jakbym już w tym momencie miała ją dostać). W tym czasie (czyli ponad 2 tyg) cały czas odczuwam te objawy PMS. Czy te objawy wskazują na obniżony poziom progesteronu, czy może na coś innego? Miałyście tak?
  • Witam, czy ktos moze wie czy braznie progesteronu ma jakis wplyw na nerwice? Ja mam nerwice lekowa i odkad przyjmuje progesteron bo mialam niedobor, zaobserwowalam pogorszenie sie mojego stanu, wiecej stanow lekowych i atakow , ale to moze byc tylko zbieg okolicznosci, gin powiedzial mi ze to moze wplynac na poprawe nastroju, czego nei zaobserwowalam.
  • mam za niski poziom progesteronu, i teraz biore luteine, ale moja pani gin ,nie bardzo wyjasnila mi jakie sa skutki zbyt niskiego progesteronu, podobno tylko ma mi sie nastroj poprawic.
  • Muszę zrobic kontrolne badanie Progesteronu w 21 dniu cyklu, tak się głupio złozyło że ten dzien wypada w sobotę kiedy laboratoria sa zamkniete, kiedy w tym wypadku zrobic badania w piatek 20 dzien cyklu czy lepiej w poniedziałek 23 dzien cyklu, czy ktos moze mi doradzić? Dziekuję za info
  • jakie moga byc skutki po terapi progesteronem??
  • Mam zrobić badanie progesteronu w 21 dniu cyklu. Ten dzień wypada w piątek, a przychodnia do której zostałam skierowana pobiera krew tylko we wtorki i czwartki. Co mam/mogę zrobić w tej sytuacji?
  • Witam. Mam prawie 17 lat. Od prawie roku regularnie chodzę do pani ginekolog, która stwierdziła u mnie niedobór progesteronu. Z początku przyjmowałam orgametril, a ze nie dał pożądanych efektów pani ginekolog zmieniła go na duphaston. Chciałam się dowiedzieć, co tak właściwie oznacza dla mnie, osoby mającej niespełna 16 lat niedobór progesteronu i jakie to może mieć skutki w przyszłości? Prosiłabym o jak najdokładniejsze informacje. Wiem, że powinna o to zapytać panią doktor, ale je...
  • Wiem, że temat interpretacji wynikó badań był wielokrotnie poruszany, ale mam netypowy przypadek a wizyta u gina dopiero za 3 tyg.. Lekarz zlecił kilka hormonów do zbadania. W 3dc zrobiłam kilka- wyniki ok. Następna seria badań miała być zrobiona 22 dc. Niestety 21 dc dostałam kolejną miesiączkę (czasem mi się zdarza..), ponieważ miała to być druga seria badań, to mimo okresu, zdecydowałam się je zrobić. Odebrałam wyniki i nie wiem teraz jak je zinterpretować.Czy była to faza lut...
  • witajcie! W którym dniu cyklu (ja mam 28-29 dniowe)powinno się badać progesteron?
  • nie mogę znaleźć nigdzie jaka jest norma dla progesteronu w 7 tygodniu ciązy. Do ginekologa mam sie zgłosić dopiero 25.09 więc troche się naczekam. Mam 18,2 ng/ml. Czy wiecie moze czy ten wynik jest prawidłowy? Alicja
  • odebralam wczoraj wyniki poziomu hormonow. I prawdopodobnie przyczyna moich problemow (brak okresu) jest wlasnie b. niski poziom progesteronu. Dodam ze < 0,2 maja kobiety po menopauzie a ja mam 23 lata:-( stad moje pytanie - jak to wyleczyc? slyszalam cos o luteinie ale rowniez o tym ze progesteron mozna przyjmowac w postaci zastrzykow, czy to prawda? dzieki za odpowiedzi.
  • Witam Was, Odebrałam dzisiaj badania, w 21 dniu cyklu PROGESTERON 1.11- to chyba za mało, planuję ciążę, ale boję się, że będą problemy, mam już 33 lata..... Może miałyście podobną sytuację Dziękuję
  • Wynik: 23,00 (badanie wykonane w 23 dniu cyklu) Norma: Faza: folikularna: 0,2 - 1,5 owulacja: 0,8 - 3,0 lutealna: 1,7 - 27,0 menopauza: 0,1 - 0,82 ciąża I-szy trymestr: 16,40 - 49,0 ciąża II-gi trymestr: 19,7 - 52,0 ciąża III-ci trymestr: 25,3 - 93,0
  • Miałam badaną prolaktyne i progesteron. Prolaktyna w normie 11 na 20, ale progesteron bardzo niski 3,85 na 1,5 do 27. Biorę Duphaston, który ma podnieść poziom progesteronu, ale czy jego wzrost nie podniesie poziomu prolaktyny ? Staramy się o dziecko i jak do tej pory nic nie wyszło.
  • Witam Wszystkich bardzo serdecznie ! Mam kilka drobnych pytań dot progesteronu : - czy poziom progesteronu 3,32 ng/ml w 18 dc (prawdopodobnie tuż po owulacji) oznacza,że owu była ??? - czy poziom progesteronu 7,76 ng/ml w 23 dc (prawdopodobnie około 7 dni po owu) jest wystarczający dla potencjalnej ciaży ??? - czy poziom progesteronu we krwi wiąże się w jakikolwiek spoób z paleniem papierosów ??? Dla jasności obrazu podam jeszcze normy laboratorium, w którym były robione badania, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się