Dodaj do ulubionych

progesteron

21.03.06, 13:56
jakie moga byc skutki po terapi progesteronem??
Obserwuj wątek
    • Gość: sara Re: progesteron IP: *.pth0603.pth.iprimus.net.au 22.03.06, 00:02
      ale co chodzi ? na co ?i jaka dawka i jak dlugo?
      • Gość: kajka Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:58
        zbyt duza dawka moze powodowac sennosc , a nawet znieczulenie
    • Gość: po terapi Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:06
      W młodości mnie kurowali na bolesne miesiączkowanie.
      Żaluję , ze brałam.
      Dużo skuteczniesza była zmiana środka przeciwbólowego,
      a efekty uboczne progersteronu sa nieodwracalne.
      Urosły mi bardzo piersi, myślę, że wczesniej byłam proporcjonalna,
      nie mam kompleksów, ale może to chyba w przyszłości dawać skłanności do raka
      piersi.
      Sprzedawany ówcześnie progesteron był w tabletce z niewielką ilością
      testosteronu. Urosły mi trochę wąsy, nie żeby były jak u mężczyzny, ale trochę
      czasem widać. Trzeba je więc czasem wyrywać lub ucinać (rzadzej niż raz na
      miesiąc), golić nie próbowałam, bo podobno to powoduje, że nowe urosły by
      bardzo bujne zdrowe i grube, a tego przecież nie chcę.
    • Gość: e. Re: progesteron IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 03.04.06, 20:03
      O jaka nieprawidlowosc leczona tym hormonem chodzi?
      Dobrze dobrana terapia nie powina negatywnie wplywac na organizm. Ja mam za niski poziom prog., ktory musze wyrownac.
      • Gość: po terapi Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:03
        Też miałam według badań za niski, i żałuję, że brałam.
        Ważne jest podobno by był odpowiedni stosunek progesteronu do estrogenów.
        Niski pozion progesteronu, w odpowiednim dniu cyklu oczywiście, świadczy, jak
        wygrzebuję z pamięci o cyklu bez owulacyjnym, ale to , u młodej dziwczyny nie
        jest ptzecież chorobą.
        • Gość: e. Re: progesteron IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 04.04.06, 17:10
          > Też miałam według badań za niski, i żałuję, że brałam.

Mozesz napisac cos wiecej? Z czym to bylo u Ciebie zwiazane?
          Ja mam uzupelniac prog. w II fazie cyklu.

> Ważne jest podobno by był odpowiedni stosunek progesteronu do estrogenów.
          > Niski pozion progesteronu, w odpowiednim dniu cyklu oczywiście, świadczy, jak
          > wygrzebuję z pamięci o cyklu bez owulacyjnym, ale to , u młodej dziwczyny nie
          > jest ptzecież chorobą.

Tak, chyba ze akurat ktoras CHCE miec cykle owulacujne wink

Pozdrawiam
          • Gość: po terapi Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:36
            nie bardzo , to było bardzo dawno temu, z pamięci nie pamiętam, badania, pewnie
            gdzieś mam, ale już nawetnie wiem gdzie.
            Pamiętam ,że tych badań było wiele wjednym cyklu, w odpowiednich dniach.

Tabletki były do ssania, nieduże w buteleczce bez ulotki, nie wiem czy dlatego,
            że wtedy nie było jeszcze obowiązkowych ulotek, czy z tej przyczyny, że to
            tylko z przepisu lekarza, i przy niektórych lekach nie musi być.
            Ja uważm ,że przy takim leku powinna być.

Brałam to przez 2 cykle, a po kilkumiesięcznej przerwie znów 2 cykle, tzn chyba
            10 dni w drugiej fazie cyklu, ale tego dobrze nie pamiętam, coś w tym stylu.
            Miałam brać po jednej tabletce rano i wieczorem, ale nie pamiętam jakiej dawki.
            Brałam mniej, na moje szczęście.
    • starania_pl Re: progesteron 04.04.06, 13:16
      przy braniu progesteronu odczuwa się objawy ciążowe senność nabrzmienie
      nudności. Ważne po co bierzesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka