chce-mi-sie-spac 21.03.06, 13:56 jakie moga byc skutki po terapi progesteronem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sara Re: progesteron IP: *.pth0603.pth.iprimus.net.au 22.03.06, 00:02 ale co chodzi ? na co ?i jaka dawka i jak dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 18:58 zbyt duza dawka moze powodowac sennosc , a nawet znieczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po terapi Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:06 W młodości mnie kurowali na bolesne miesiączkowanie. Żaluję , ze brałam. Dużo skuteczniesza była zmiana środka przeciwbólowego, a efekty uboczne progersteronu sa nieodwracalne. Urosły mi bardzo piersi, myślę, że wczesniej byłam proporcjonalna, nie mam kompleksów, ale może to chyba w przyszłości dawać skłanności do raka piersi. Sprzedawany ówcześnie progesteron był w tabletce z niewielką ilością testosteronu. Urosły mi trochę wąsy, nie żeby były jak u mężczyzny, ale trochę czasem widać. Trzeba je więc czasem wyrywać lub ucinać (rzadzej niż raz na miesiąc), golić nie próbowałam, bo podobno to powoduje, że nowe urosły by bardzo bujne zdrowe i grube, a tego przecież nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: progesteron IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 03.04.06, 20:03 O jaka nieprawidlowosc leczona tym hormonem chodzi? Dobrze dobrana terapia nie powina negatywnie wplywac na organizm. Ja mam za niski poziom prog., ktory musze wyrownac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po terapi Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:03 Też miałam według badań za niski, i żałuję, że brałam. Ważne jest podobno by był odpowiedni stosunek progesteronu do estrogenów. Niski pozion progesteronu, w odpowiednim dniu cyklu oczywiście, świadczy, jak wygrzebuję z pamięci o cyklu bez owulacyjnym, ale to , u młodej dziwczyny nie jest ptzecież chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: progesteron IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 04.04.06, 17:10 > Też miałam według badań za niski, i żałuję, że brałam. Mozesz napisac cos wiecej? Z czym to bylo u Ciebie zwiazane? Ja mam uzupelniac prog. w II fazie cyklu. > Ważne jest podobno by był odpowiedni stosunek progesteronu do estrogenów. > Niski pozion progesteronu, w odpowiednim dniu cyklu oczywiście, świadczy, jak > wygrzebuję z pamięci o cyklu bez owulacyjnym, ale to , u młodej dziwczyny nie > jest ptzecież chorobą. Tak, chyba ze akurat ktoras CHCE miec cykle owulacujne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po terapi Re: progesteron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:36 nie bardzo , to było bardzo dawno temu, z pamięci nie pamiętam, badania, pewnie gdzieś mam, ale już nawetnie wiem gdzie. Pamiętam ,że tych badań było wiele wjednym cyklu, w odpowiednich dniach. Tabletki były do ssania, nieduże w buteleczce bez ulotki, nie wiem czy dlatego, że wtedy nie było jeszcze obowiązkowych ulotek, czy z tej przyczyny, że to tylko z przepisu lekarza, i przy niektórych lekach nie musi być. Ja uważm ,że przy takim leku powinna być. Brałam to przez 2 cykle, a po kilkumiesięcznej przerwie znów 2 cykle, tzn chyba 10 dni w drugiej fazie cyklu, ale tego dobrze nie pamiętam, coś w tym stylu. Miałam brać po jednej tabletce rano i wieczorem, ale nie pamiętam jakiej dawki. Brałam mniej, na moje szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
starania_pl Re: progesteron 04.04.06, 13:16 przy braniu progesteronu odczuwa się objawy ciążowe senność nabrzmienie nudności. Ważne po co bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś