malatea2 07.04.08, 16:21 mam za niski poziom progesteronu, i teraz biore luteine, ale moja pani gin ,nie bardzo wyjasnila mi jakie sa skutki zbyt niskiego progesteronu, podobno tylko ma mi sie nastroj poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni-ka7 Re: Progesteron-niski poziom 07.04.08, 16:26 a czy miesiaczkujesz normalnie?czy masz jakies zaburzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: Progesteron-niski poziom 07.04.08, 16:28 no wlasnie w sumie regularnie , tylko ze przed okresem mialam pare dni plamienia, Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: Progesteron-niski poziom 08.04.08, 09:26 czy poziom progesteronu ma wplyw na zajscie w ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellka Re: Progesteron-niski poziom IP: *.acn.waw.pl 08.04.08, 11:20 tez mam niski poziom progesteronu, tez mam brac luteine. Niestety mam bardzo nieregularne cykle, a nawet zanik. Niski poziom moze oznaczac problem z naturalnym zajsciem w ciaze, chodzi o brak owulacji. Sluchaj sie gina. Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: Progesteron-niski poziom 08.04.08, 15:53 no wlasnie nei ma za bardzo na ten temat na necie, co moze spowodowac zbyt niski poziom tego hormonu, i co np moze sie poprawic jesli sie go zacznie brac, poza tym ze moga byc problemy z zajsciem w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Progesteron-niski poziom 08.04.08, 17:14 ja od 19 roku zycia mam bardzo niski poziom prog.teoretycznie z medycznego punktu nie powinnam zachodzic w ciaze.bez luteiny nie miesiaczkuje lub mam okres raz na ok pol roku.jednak nie mialam problemow z ciazami ani z donoszeniem.ciaze nie byly wspomagane i przebiegaly prawidlowo.nie bylo tez wspomagania owulacji.tak wiec niski poziom tego hormonu nie wyklucz maciezynstwa.mialam szczegolowo badany przebieg cyklu w szpitalu.oznaczane wszystkie hormony.w tym cyklu w ktorym bylam badana nie mialam szans na zajscie w ciaze.tak powiedzieli lekarze po interpretacji moich wynikow.odposcilam sobie z tego powodu antykoncepcje.lekarze zlapali sie za glowy gdy przyszlam z pozytywnym testem ciazowym.tak wiec nie ma na to wszystko reguly.natura czasem plata nam figle wbrew madycynie Odpowiedz Link Zgłoś