Gość: Lidia IP: 79.97.164.* 02.06.10, 15:18 Witajcie,mam pytanie czy objawem niskiego progesteronu moga byc skape miesiaczki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: Pytanie o progesteron 02.06.10, 17:47 Raczej nie, przy zaniżonym progesteronie wydłuża się pierwsza faza cyklu i te stają się nieregularne Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Pytanie o progesteron 03.06.10, 03:04 mewa000 napisała: > Raczej nie, przy zaniżonym progesteronie wydłuża się pierwsza faza cyklu i te > stają się nieregularne A skąd takie informacje? Mnie wiadomo jedynie, że przy niskim prog. skraca się II faza a miesiączki jak najbardziej mogą być skąpe (choć powodem skąpych miesiączek mogą być również inne czynniki, najczęściej estradiol) Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Pytanie o progesteron 04.06.10, 10:54 Od lekarza. Nim stwierdzono, że przyczyną moich wydłużonych cyklów jest PCO, lekarka podejrzewała za niski poziom progesteronu, ale ten okazał się ok Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Pytanie o progesteron 05.06.10, 21:32 mewa000 napisała: > Od lekarza. > Nim stwierdzono, że przyczyną moich wydłużonych cyklów jest PCO, lekarka > podejrzewała za niski poziom progesteronu, ale ten okazał się ok Bo podejrzewała pewnie brak owulacji (co jest przyczyną wydłużonych cykli, czyli kilku podejść do nich) a wynik progesteronu informuje, czy owulacja była. Czyli niski prog. nie ma związku z wydłużeniem I fazy cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Pytanie o progesteron 04.06.10, 12:43 mogą, i skąpe miesiączki i plamienia i skracające się cykle... aczkolwiek skąpe miesiączki mogą byc objawem i innych niedoborów czy schorzeń... no, jeszcze wiele zależy od wieku kobiety - 25latka z zaburzeniami cyklu to nie to samo co 45 latka w fazie premenopauzy! najlepiej udać się do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Pytanie o progesteron IP: *.wroclaw.mm.pl 04.06.10, 22:50 U mnie skąpe miesiaczki były objawem wysokiej prolaktyny. Odpowiedz Link Zgłoś