Dodaj do ulubionych

Krem z progesteronem

03.07.06, 16:17
Która z Was go używała ? to ze działa superodmładzająco na moje znajome widzę
na własne oczy. Opis brzmi dobrze wydaje sie ze to wielka rewelacja ale
chciałabym poznaćopinie kogos kto go stosuje juz jakis czas i powie mi czy
tylko sie dobrze wyglada czy nie ma problemów przy dłuzszym stosowaniu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: miriam_sz Re: Krem z progesteronem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:43
      ja przymierzam się do zakupu tego kremu. Jestem nie całe cztery miesiące po
      usunięciu jajników. Nie mogę brać syntetycznych hormonów z powodu raka jajnika.
      Gdybym wiedziała wcześniej o tym kremie zrobiłabym to jeszcze przed operacją.
      No i też jestem ciekawa opini na temat tego kremu.
      • bursztyn10 Re: Krem z progesteronem 04.07.06, 08:14
        a po ile go kupujesz?
        Bo to produkt sciagany ze stanów.Moze masz taniej. Na Allegro jest za 84 zł
        • Gość: kaja Re: Krem z progesteronem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:59
          polecam strone www.kafeteria.pl, forum ginekologiczne, menopauza,
          • bursztyn10 Re: Krem z progesteronem 04.07.06, 16:55
            czy mogłabys podac więcej szczegółów nie moge tego znaleźć.
        • Gość: miriam_sz Re: Krem z progesteronem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:48
          na razie prosiłam rodzinę ze stanów aby się zorientowali za ile można kupić ten
          krem u nich

pozdrawiam
    • Gość: beata Re: Krem z progesteronem IP: *.dyn.iinet.net.au 05.07.06, 06:21
      a jak sie ten krem dokladnie nazywa ??? bo jest duzo rodzaji kremow z
      progesteronem
      • bursztyn10 Re: Krem z progesteronem 05.07.06, 22:44
        Ten o którym ja słyszałam to NPC Nature's Precise Cream.
        Mam mgliste informacje na ten temat ale chodzi chyba o to,że zawartość
        procentowa progesteronu musi być precyzyjna , ze ten progesteron jest
        pochodzenia roslinnego i jeszcze ma coś w sobie co szczególnie sprzyja
        wchłanianiu. Dlatego podobno inne bije na głowę. niektórzy go oferują juz za
        120 zł.
        • Gość: becia_x Re: Krem z progesteronem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:30
          Witam.
          Jest wiele preparatów, które proponowane są jako naturalny progesteron, ale...
          Niektóre preparaty mają zbyt małą ilośc progesteronu i nie działają tak jakby
          tego można oczekiwać ( wymagana co najmniej 400 mg/ 28g ). Niektóre preparaty
          zawierają oleje mineralne, które w rezultacie blokują wchłanianie progesteronu.

Pozdrawiam.
          • Gość: Gagul Re: Krem z progesteronem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:32
            Dodam, że też słyszałam o tym kremie. Gdzieś w Polsce można go kupić za ponad
            100 zł, więc chyba na allegro jest taniej.
            • bursztyn10 Re: Krem z progesteronem 06.07.06, 15:17
              mam nadzieję,że zajzy tu ktoś kto juz używa tego kremu, bardzo mi zalezy....
          • bursztyn10 Re:Do MIRJAM 06.07.06, 21:27
            wspominałaś o zabiegu . rozumię,ze krem nie interesuje cię z powodów czysto
            estetycznych. Czy w Twoim wypadku liczysz na działanie terapeutycze jeśli tak
            to jakie. mozesz cos na ten temat powiedzieć ?
            • Gość: miriam_sz Re:Do MIRJAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:41
              "Podawanie naturalnego progesteronu w niewielkiej ilości kremu na skórę 2 x
              dziennie nie tylko może złagodzić większość objawów menopauzy, naturalny
              progesteron ma działanie przeciwnowotworowe i jest czterokrotnie bardziej
              skuteczny w zapobieganiu osteoporozie".
              www.euro1130.republika.pl/New%20Alchemy/products/naturelle.htm

Po 3 miesiącach od usunięcia jajników (rak jajnika)już czuję bóle stawów. Mam
              41 lat, wcześniej nie miałam żadnych problemów ze stawami. A teraz gdy wstanę
              rano nie mogę zacisnąć pięści, no i boli okrutnie. Gdy już się rozruszam to nie
              odczuwam tego mocno.
              pozdrawiam smile
              • bursztyn10 Re:Do MIRJAM 08.07.06, 07:40
                Bardzo ci dziękuję za informacje(jestem w grupie podwyższonego ryzyka, mama
                zmarła na raka jajnika)zaraz je wykozystam. A poza tym powodzenia i dużo
                zdrowia.
                • Gość: papuzka Re:Do MIRJAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 10:52
                  moa ciocia kupuje od doktora z Lublina, doktora Nocunia.
                  www.nocun.com Doktor odpowiada na wszystkie pytania wedlug potrzeb
                  pacjentek.
                  • Gość: kresz Re:Do MIRJAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:57
                    ale w tym lublinie krem jest najdroższy w polsce
    • Gość: renata59 Re: Krem z progesteronem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:33
      w moim wypadku krem przynosi dużą poprawę w problemach związanych z menopauzą
      • bursztyn10 Re: Krem z progesteronem 12.07.06, 16:43
        dziekuje wam kobiety za wszystkie informacje, Czekam jednak dalej na opinie
        tych z was które uzywaja tego kremu juz chociaz kilka tygodni
        • Gość: helena Re: Krem z progesteronem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:08
          Podobno to pomaga na celulitis czy to prawda ?
          Zrobię wszystko zeby pozbyć się tego świństwa.
    • Gość: beti progesteron w kremie IP: *.11-3.cable.virginm.net 28.05.14, 17:33
      Witam! Polecam wszystkim progesteron w kremie! Ja stosuje od niedawna, ale jego dzialanie jest juz odczuwalne. Od pol roku nie mam miesiaczki. Zmniejszyly sie uderzenia goraca i nocne poty! Na poczatku czulam lekkie zawroty glowy, ale to znaczy ze dziala. Troche zmniejszylam dawke i jest ok! Moja znajoma miala miesiaczke co dwa tygodnie. Po 3 miesiacach smarowania progesteronem , cykl wydluzyl sie do 21 dni!! I zostal, mimo ze juz go nie uzywa? Polecam.......
    • Gość: Anio NCP IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.14, 21:06
      ja stosowałam ten krem przez pół roku. Czułam się dobrze, no może czasem czułam jakby kołatanie serca. a czasem jak za dużo się nim posmarowałam to miałam tak silne miesiączki, że wymiotowałam z bólu. a takich niefajnych rzeczy to w lecie od opalania zrobiły mi sie ciemne plamy na twarzy. po lecie powoli znikają. lekarz mnie wystraszył, żebym nie stosowala takich specyfików jak NCP, bo to nie ma ulotki, nie wiadomo jak długo i w jakich ilościach stosować i skąd to wzięte. i czemu w aptece nie sprzedają. przestałam stosować i neistety znów nie mam okresu (bo na brak okresu stosowałam ten krem - przez pół roku mogłam nie mieć naturalnie). sama jestem ciekawa, czy ktoś miał podobne objawy przy stosowaniu tego kremu, bo zastanawiam się czy wrócić - ale plam na twarzy mieć nie chcę.... podzielcie się
      • malami887 Re: NCP 04.11.14, 00:38
        Jakoś w aptekach w UK jest jak i wiele innych naturalnych specyfików, Polska jest 100lat za murzynami w tej kwestii. Naturalny progesteron jest o niebo lepszy niz ten syntetyczny. Jest on 100% bezpieczny i nie wywołuje skutków ubocznych.
      • Gość: Dormak Re: NCP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.17, 21:51
        Stosuję npc regularnie od około 3 lat. Poleciła mi ten krem moja ginekolog. Trzy lata temu weszłam w okres menopauzy a nie mam żadnych objawów z nią związanych. Czuję się bardzo dobrze, zarówno psychicznie jak i fizycznie. Myślę, ze dzieję sie tak dzięki kremowi npc. W każdym bądź razie nie zamierzam z niego rezygnować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka