Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      progesteron

progesteron

(6 wyników)
    • Mam 25 lat, choruje na hashimoto, ale wyniki TSH mam uregulowane. Nie mam jednak teraz regularnej miesiaczki. Od kwietnia do czerwca nie mialam miesiaczki. Pozniej od od 1.06 do 6.06. nastepnie od 19.06-24.06. Teraz mialam od piatku 6.07 do 9.07 plamienia. od 14.06 do 23.06 bralam antybiotyk augmentin na zatoki (choruje teraz przewlekle na nie), biore takze Flixonase. euthyrox dawka 100 i uprawialam ostatnio seks 14.06. Moj internista twierdzi, ze miesiaczka 19.06-24.06 mogla byc spwodo...
    • Mam pytanie odnośnie progesteronu,wiem że nie jest to związane z tarczycą ale większość z was wie również dużo o innych sprawach. Od roku czasu leczę się na niedoczynność tarczycy, w grudniu wynik TSH wyniósł 1,36,czuję się dobrze. Staramy się z mężem o dzidzię około 3 miesięcy, poprzednią ciąże miałam obumarła, jak na razie fasolki nie ma. Wiem, że czasem potrzeba czasu ale martwi mnie jedna sprawa, od około 6 miesięcy tak 4 dni przed miesiączką mam delikatne, kawowe plamienia,...
    • czy ma związek? mam go za mało, cykl mi się skrócił i dodatkowo mam plamienie lekarze twierdzą że tak ma być i tyle brrrr miesiączkuję już 18 lat, przez 16 lat wszystko było ok, czyli te zmiany nie są ok!!! pozostaje mi znaleźć gina, który nie zlekceważy tego, ale moje pytanie - brak progesteronu ma związek z hashi czy nie? od odpowiedzi zalezy, czy mam szukać dobrego gin, czy gin endo
    • Witam! Ginekolog zapisał mi dupaston ( syntetyczny progesteron),abym brała go w drugiej połowie cyklu przez 10 dni.Ponieważ miałam skłonności do zabużeń w tej fazie cyklu mam łykać ten lek na razie przez 3 mies.Czy któraś a Was to brała i jak się po tym czułyście ? .Czytam ,ale nie mogę się doszukać informacji o zależności TSH od progesteronu.Czy z tym może być podobnie jak z tabl.anty?Pozdrawiam
    • pisalam juz na forum choroby tarczycy ale tu ponawiam swoja prosbe. badanie bylo robione w 2dc na wlasna reke a wyniki sa nastepujace: tsh - 4.59 ulU/ml norma 0.4-4.0 prolaktyna - 101 mlU/l norma 40-530 fsh 5.06 mlU/ml norma 2,8-11,3 lh 5.67 mlU/ml norma 1,1-11,6 estradiol 102 pmol/l norma do 587 progesteron 2,36 nmol/l norma 0,9-2,3 testosteron 4.99 nmol/l norma do 3,9 badania byly robione gdyz spozniajace sie okresy zaczely juz troche irytowac:) poza tym mam objawy typowe(?)...
    • Witam wszystkich! Nie trafiłam na to forum przypadkiem, buszowałam w sieci w poszukiwaniu informacji nt. niedoczynności tarczycy i znalazłam! Bardzo się cieszę, że tu trafiłam, forum jest fachowe, daje odpowiedzi na wiele pytań. Ale do rzeczy... Kilka tygodni temu stwierdzono niedoczynność u mojej siedemnastoletniej córki (TSH 4,99; obecnie czekamy na wynik antyTPO), objawy: wypadanie włosów, tycie, uczucie zimna, sucha skóra, zmęczenie, bolesność stawów (ortopeda dał skierowanie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się