Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      propozycje

propozycje

(11 wyników)
    • witam, wczoraj dostałem propozycję kupna mieszkania /nowego/ od spółdzielni na warszawskim zoliborzu dokładnie ul. elblaska róg saperskiej szczegóły: metr 7980+ 7%=8540, garaż: 30000+22%=36600, i jeszcze 10% za balkon od ceny podstawowej interesuje mnie mieszkanie ok 70 m wychodzi 600000 plus garaż i ten balkon, mam wpłacić 20 % przed podpisaniem umowy!, reszta chyba w transzach szczegółów jeszcze nie znam Zalety inwestycji: buduje spółdzielnia, teren ok. dużo zieleni, szkoły ...
    • propozycja serio dla studenta z dzisiejszej GW - kupić 3 pokoje circa 615 tys - kredyt chf 35 lat na 100% rata 2900 (sic!) - dwa pokoje wynająć 4 studentom - pozostaje do zapłaty "tylko" 1400 mies to na poważnie, różne idiotyzmy czytałem ale to bije Grzabkę na łeb !:)) pomijam to że przez 35 lat trzebaby było "gościć" 4 studentów:)))
    • Jak Kenulek przyzna się tu publicznie, że jest koprofilem - zamilknę na tym forum na amen! Co wy na to? Namówcie go, niech się poświęci! A każdy z frustratów będzie mógł bić swego Wacława nad wyborczą bez przeszkód (z mojej strony).
    • Sporo naczytałem się ostatnio m.in. na tym Forum o różnych budowniczych. Włos się jeży na głowie. Ludziska najpierw wydają górę pieniędzy i modlą się o (zwykle nieterminowy) odbiór, a później jeszcze walczą latami z usterkami. Koszmar..! Dlatego zakładam kolejny wątek o dobrych tzw. „deweloper’ach”. Proszę podzielić się opiniami nt. sprawdzonych przez Was/Waszych znajomych firm budowlanych. Proponuję następującą miarę jakościową (przez analogię samochodową): 1....
    • Dlaczego tej planowanej przelotowej autostrady przez Ursynów nie umiescić wzdłuż drugiego brzegu lasu Kabackiego od strony Piaseczna,przecież w porównaniu do Ursynowa tam się nic takiego nie dzieje, a te spaliny,drgania i hałas od razu pójdą w las .To będzie bardziej europejski pomysł.
    • Witam Poszukujemy nowego mieszkania, chętnie w zabudowie apartamentowej. Przedział od 65 - 90 m2, taras mile widziany. Dzielnice jakie nas interesują to: Ochota, Śródmieście, Mokotów, Wola. Ważne dobry dojazd do centrum, komunikacją miejska. Czy znacie jakieś fajne inwestycje, możecie coś polecić? Czekam na propozycje.
    • Właścicielem gruntu na którym buduje EKO-PARK jest miasto. Każdy właściciel swojego M musi więc poza czynszem wnosić opłatę za wieczyste użytkowanie. W jakiej wysokości jest aktualnie ta opłata (za m2)? Czy wiecie coś na temat rzekomego wypowiedzenia przez miasto aktualnych warunków umowy wieczystego użytkowania z dniem 31.12.2005? Czy ktoś wie jaka jest nowa propozycja miasta i jak ona wpłynie na wysokość opłaty w kolejnych latach? pozdrawiam, Aleksander
    • Sprzedam bezpośrednio. Okazyjnie. 3 pokoje .strona płd-zach.; do oddania na już; stan deweloperski; do mieszkania przynależy garaż. Inwestycja Edbud. Pasaż Bródnowski. Przy planowanej stacji metra . Od szukających okazji czekam na propozycję.
    • Mam propozycję kupna mieszkania, a właściwie udziału w inwestycji "Zielone Bemowo" inwestor PSM Idealne Mieszkanie, cena jest w miarę atrakcyjna 6,9 K/m2 za ponad 100 m2. Problem w tym że będzie około roczne opóźnienie i duże dopłaty do metra. Ma ktoś informacje na temat tej inwestycji?
    • Czy któryś z moich przyszłych (dajbóg) sąsiadów z tzw. zadania 4.1 na osiedlu Wilga VII ma ochotę nawiązać kontakt, aby rozpocząć wreszcie na poważnie dyskusję, jak doprowadzić tę budowę do stanu końcowego? Czytałem poprzednie wątki, przepraszam z góry autorów niedoczytanych dokładnie, ewentualnie konstruktywnych tekstów, ale większość to czcze gadulstwo, które nic nie da. W naszym zadaniu 55 lokatorów posiada umowę na 66 mieszkań. Jesteśmy więc w stanie wysunąć pod adresem główne...
    • Proponuję dla otwarcia dyskusji: - termin wł. hipotecznej (aktu notarialnego) - kary za zwłokę developera - możliwość zawieszenia rat w przypadku braku postępów budowu - wyposażenia opisane b. szczegółowo (np. instalacje gaz/prąd, liczniki, prąd 3-fazowy...) - ogrodzenie? - Lokal w raz z współudziałem w gruncie bedzie wolny od jakichkolwiek obciążeń i ograniczeń Macie jakieś inne pomysły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się