Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      przedszkolanki

przedszkolanki

(34 wyniki)
    • [u][img]https://i2.listal.com/image/4452985/600full-kindergarten-cop-poster.jpg[/img][/u] choćby takiego?
    • No właśnie czy nazwanie pani pracującej w przedszkolu przedszkolanką jest obraźliwe?
    • mam zamiar otworzyć wypożyczalnię strojów dla dzieci (może dla dorosłych też ale to nie teraz) powiedzmy że , robicie przedstawienie w przedszkolu - imprezę urodzinową dla dzieci, [u]ja przyjedżam do Was ze strojami [/u], dzieci same wybierają co im sie podoba, przedszkolanki mają komplet dzieci przebranych a rodzice z głowy. Czy skorzystałybyście z mojej oferty gdyby cena wypożyczenia wahałyby się ok 10-20 zł w zalezności od stroju, jeśli tak to jak często - to ostatnie pytanie głównie ...
    • Dziewczyny, juto idę na skargę do dyrektor przedszkola. Pani przedszkolanka przesadziła, mówiąc do mojej córki "jesz jak świnia" jakiś czas temu, a dziś dowiedziałam się że pociągnęła ją za włosy! Zamierzam iśc do pani dyrektor, omijając wychowawczynię. Słusznie? Bo ciągle się zastanawiam czy być może powinnam też porozmawiać z przedszkolanką....tylko po co? Pewnie się wszystkiego wyprze...z resztą jak widzę jej minę jaką ma pracując z dziećmi to nie mam żadnych wątpliwości jak potafi się d...
    • W nawiązaniu do wątku Mamykasienki, pytam co złego jest w określeniu przedszkolanka. Moje dziecko pójdzie od września do przedszkola i wolę wcześniej wiedzieć by nie narazić dziecka na szykany ze strony pań nauczania przedszkolnego, czy jak to to się fachowo i profesjonalnie nazywa, jeśli by mi się wymsknęło. Przedszkolanka zawsze mi się jakoś tak ciepło kojarzyła (pomijając jędze, na które też się będąc dzieckiem natknęłam) to jednak sama nazwa jest jakaś taka miła dla ucha.
    • Kilka razy wcześniej były jakieś drobne akcje, żona chodziła do dyrektorki ale na gadaniu się skończyło. Niby nic wielkiego, ale teoretycznie do odbioru dzieciaka przez nie-rodzica potrzebny jest papierek z upoważnieniem, danymi itp. W praktyce czy to teściowa, czy szwagierka kiedy przyjdzie po dzieciaka to wychodzi z nim nienagabywana, przypuszczam że gdyby przyszła jakaś była niańka którą dzieciak pamięta to też mogłaby bez problemu odebrać. Wczoraj jednak już się nieco wk., poszedłem po mo...
    • prawnika i ósemkę innych wykształciuchów, a wiedzę miała ho ho... Aż się sama zdziwiłam, i to z różnych dziedzin, naprawdę szoking przeżyłam. Oglądaliście?
    • Ja to Wam mowie, byly maz przedszkolanki.. Czesto same nie potraficie poradzic sobie z dwojka, trojka [b]Waszych[/b] dzieci a przedszkolanka oczywiscie musi poradzic sobie z grupa, bo "sama sobie taka prace wybrala". Czy pod waszym czujnym okiem Wasze dziecko nigdy nie nabilo sobie guza? Nie skaleczylo sie? Podawalyscie siebie wowczas do sadu? Na skarge do kogo? Waszej mamy? meza? Kto Waszym przelozonym w takich przypadkach? Ex byla przedszkolanka.. do czasu.. Do czasu, gdy nie mus...
    • Mamy przedszkolanki - jak to u Was jest? Macie w grupie swoje ulubione dzieci? Traktujecie wszystkie rowno? A co jesli, ktoregos dziecka szczegolnie nie lubicie, bo zapewne i takie sytuacje sie zdarzaja? Tak chcialam wiedziec po prostu :)
    • mąż poszedł ostatnio na konsultacje do przedszkola. dostaliśmy ekstra zaproszenie od pani prowadzącej grupę przedszkolną, do której uczęszcza syn. mąż od tej pory jest innym człowiekiem, gryzie się niemożebnie, męczy psychicznie i w ogóle... pani wymieniła kilka dziedzin, w których nasz syn rzekomo odstaje od grupy (szczerze w to wierzę, bo znam swojego syna, ale osobiście nie widzę w tym niczego niebywale zdrożnego, ot każdy robi pewne rzeczy swoim tempie i już) oraz kilka, w których p...
    • z tymi nieprzystosowanymi do rozlaki z mamusia? :) moze panikuje ale synek to typowy maminsynek... chcialabym aby poszedl do przedszkola ...przedewszystkim chcialabym aby tam chodzil dla swojego dobra oi rozwoju :) a nie mojej wygody :) Zakkladam czarny scenariusz...placz i histeria...jak przedszkolanki radza sobie z takim aspolecznym elementem...maja w grupie 20 dzieci wiec czy sa w stanie jakos zajac sie takim placzacym delikwentem aby jakos go oswoic z nowa sytuacja? Macie jakies rady...
    • Witam kobiety pomóżcie mi Siedzę i płaczę. Mam 4 - letniego syna który ma opóźniony rozwój mowy pracujemy z logopedą oraz w domu nad jego opóźnieniem staramy sie mężem jak tylko możemy najlepiej jest już bardzo duża poprawa z czego jesteśmy zadowoleni.Dzis się dowiedziałam, że podczas proby przygotowującej do przedstawienia na Dień Matki syn uparł się i nie chciał powtarzać a pani przedszkolanka nazwała go przy całej grupie ,, ty śmierdzący leniuchu " . Proszę nqpiszcie co powi...
    • stłuczenie przy oku, pani nic nie wiedziała. W tym czasie prowadziła kiermasz książki na korytarzu, niby druga była z dziećmi. Zdenerwowało mnie to, że nikt w szatni nie poinformował, że dziecko ma jakiś uraz. Sama zauważyłam i okazało się, że jakaś grubsza sprawa. Syn nie chciał mówić, kręcił - nie wiem czy zmyślał, czy bał się kolegów starszych, czy pani zabroniła. Ma dopiero trzy i pół roku.... ale czasem zmyśla. Ślad spory, do tej pory czerwone obok oka. Okazało się , ze kolega przy...
    • Spotkalyscie sie kiedys, zeby facet byl przedszkolanką? Ciekawa jestem. Ja nigdy nie widzial;am faceta w przedszkolu, ktory nie jest konserwatorem. Sprawdzil by sie facet w grupie rozwrzeszczanych trzylatkow?
    • sluchajcie - mam problem polegający na komunikacji z paniami z przedszkola. moje dziecię niebawem wraca do tego przybytku, więc problem znów się pojawi... no właśnie. zastanawiam się, czy nie zmienić przedszkola, ale teraz musiałabym zapisac do prywatnego, na co mogę się zdecydować, by tylko uniknąć jazd takich jak mam do tej pory. no ale do rzeczy. przedszkolanki w osiedlowym przedszkolu: - nie rozumieją, że moje dziecko jest wegetarianinem, każą mu jeść to, co wszystkie inne dzieci,...
    • dzisiaj moja trzylatka wróciła do przedszkola po dwóch tygodniach chorowania na ospę. W piątek widziała ją pediatra, obejrzała pozostałe pojedyncze strupki i stwierdziła, że może już iść do przedszkola. Dziś po południu, kiedy odbierałam córkę, podeszła do mnie druga wychowawczyni i oskarżycielskim tonem zaczęła "dlaczego przyprowadziła pani dziecko z ospą do przedszkola? Że Natalia ma strupy, drapie się do krwi i pokrwawionymi palcami potem zabawek dotyka. Że co ja sobie myślę, przecie...
    • No własnie nieodpowiedzialnosc przedszkolanki czy dziecko kłamie?? Dziś po przyjsciu z przedszkola mój prawie 3,5 letni synek powiedział mi ze jak byli dzis na spacerku to pani zapomniała mu załorzyc rekawiczek i ze bardzo zmarzł w rączki. Mójemu synowi czasem zdarza sie kłamac i czesto idzie w zaparte, ale jak mu powiem np ze Bozia wszystko słyszy i ze jak mnie kłamie to na drugi rok pod choinke dostanie rózge i z regóły wtedy sie przyznaje. Dzis tez tak zrobiłam ale syn nadal twierdził z...
    • Moze Wy Drogie Mamy podpowiecie mi jak zostac przedszkolanka.Wlasnie skonczylam inzynierie ochronz srodowiska na Politechnice.Co mam zrobic ? jakie studia podyplomowe ukonczyc by moc wykonywac ten zawod????
    • w duzym mieście? Lepiej szukać w prywatnym czy publicznym? Serio pytam, zastanawiam się nad taką pracą (między innymi ;-) i nie wiem czego się spodziewac.
    • Pare miesiecy poruszalam temat sytuacji w przedszkolu u corki. Pytalam Was wtedy jakie sa u Was zwyczaje, czy nauczycielki na biezaco informuja o wszystkim, czy panuja tzw. zasady przejrzystosci. Wszystko sie szczesliwie unormowalo, tj. porozmawialam z przedszkolanka jeszcze we wrzesniu, wyjasnilam, ze moja "upierdliwosc" wynika z troski o dziecko i ze chcialabym byc na biezaco informowana o wszystkim co sie dzieje w ciagu dnia. Pani z usmiechem mowila, ze rozumie (sama ma dzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się