Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      przedszkolanki

przedszkolanki

(21 wyników)
    • Witajcie. Mam problem z synkiem (3 latka), od wrzesnia chodzi do przedszkola, poczatki były bardzo kolorowe, przez pierwsze tygodnie chętnie chodził do przedszkola, jednak od ponad tyghodnia mam z nim ogromny kłopot. Rano nie chce się ubierać, wychodzić z domu... Horror. Moje bycie z nim w przedszkolu przedłużało się nawet do godziny, a i tak był płacz jak wychodziłam, jednak później było ok. Dzisiaj i wczoraj przedszkolanka mówi, że nie ma czasu dla starszaków, bo synek musi mieć kogoś doro...
    • Mój 4-letni syn chodzi do przedszkola już drugi rok. W poprzednim roku miał dwie panie, z których jedna co dzień informowała nas, że syn był niegrzeczny, natomiast druga twierdziła, że on nie jest niegrzeczny, tylko potrzebuje zajęcia, bo szybko robi to co ma zrobić i mu się nudzi. Ot taki normalny 3-latek. W tym roku jego wychowawczynią jest pani nr 1, ta która twierdzi, że syn jest koszmarny i etykietka złego dziecka nadal mu została. Minęły dwa tyg przedszkola, a ja co dzień słucham jaki t...
    • Zastanawiałyśćie się, czemu w przedszkolach nie ma Zapytałam kilku moich kolegów, czy chcieliby pracować w żłobk lub przedszkolu i usłyszałam, że oni by nie mógli, bo by nie wytrzymaliby psychicznie i że to praca dla kobiet, bo facet w przedszkolu to zboczeniec?!? Spotkaliście kiedyś opiekuna płci męskiej? Jak reagowali na niego rodzice i oczywiście sami zainteresowani, czyli dzieci?
    • Czy dajecie jakiś upominek przedszkolankom, które zajmują się waszymi dziećmi przez 8 godzin dziennie? My z synkiem dziś wręczymy jego paniom (3 sztuki) takie praliny Lindor. Mały upominek ale mam nadzieję, że je ucieszy. Tak z dobroci serca bo Panie fajne i miłe
    • Witam. Chciałam zapytać, czy też miałyście konfrontacje z przedszkolanką o smoka i o spanie dziecka w żłobku. Mój 18-to miesięczny syn zaczął chodzić do żłobka od października. Pochodził aż dwa dni i na 3 tygodnie wylądował w domu z anginą. Przez ten czas oduczyłam syna ssania smoka. Wczoraj mały poszedł do żłobka i przekazałam opiekunkom syna ,że mały już nie potrzebuje smoka. Popołudniu syna odebrała moja mama i okazało sie, że jak mały płakał to panie przedszkolanki dały małem...
    • hej...moj maluszek ma co prawda dopiero 2 i pol miesiaca..ale juz mysle o tym jakieprzedszkole dla niego wybrac. i na co zwracac uwage, bo tu niestety melduje sie dzieci 2 lata wczesniej. chcilabym zeby dziecko mialo zajecia ze sportu..regularnie i zajecia np. plastyczne tez regularnie. sporo przedszkoli je ma..ale nie podoba mi si epodejscie przedszkolanek. wedlug mnie dziecko musi nauczyc sie od najmlodszych lat, ze jest cos takiego jak grupa i obowiazki..i choc czasem nei ma oc...
    • Byłam dziś w przedszkolu spytać o przyszły rok szkolny. Tak jakoś rozmowa zeszła na sprawy nocnikowe. Pani przedszkolanki wyraziły swój niesmak co do dzieci, które do roku nie opanują sztuki korzystania z nocnika. No i zrobiło mi się przykro, bo zostałam uznana za matkę nieporadną, która nie umie nauczyć... A moja córka ma prawie 21 miesięcy i o nocniku nie chce słyszeć. Rzuca nim, krzyczy na jego widok. Czasem siada dla zabawy, ale gdy jej się coś chce, to każe sobie założyć pieluchę! ...
    • Mam prośbę. Proszę podpowiedzcie, czy wasze dzieciaki pokonały nieśmiałość, brak pewności siebie. Bo ja nie wiem jak pomóc córce. Od zawsze była typem "indywidualistki". Chodziła własnymi drogami. Miała problemy z napięciem ruchowym i było to widać. Chodze z nią na basen, jeżdzi na rowerze, nartach i widać poprawę. Dwa lata chodzi do przedszkola i tu problem. Zgodnie z moją opinią i pań córka odstaje od grupy. Nie chce uczestniczyć w wspólnych grach, zabawach, nie chce śpiewać, ...
    • Dziś usłyszałam od Pani w przedszkolu, że moja 4-letnia córka jest bardzo, bardzo wrażliwym dzieckiem. Zapytała czy mam tego świadomość. Popłakuje za mną, płacze o drobiazgi. Dziś np. płakała o to czy strój na gimnastykę jest dobrze podpisany, aby przypadkiem się nie zgubił. Córka drugi rok już chodzi do przedszkola i w tamtym roku było podobnie. Nie miałam za bardzo dziś czasu, aby wdawać się w dłuższą rozmowę. Ale zastanawiam się czy ja mogę coś na to poradzić?
    • Moje dziecko (ponad 3 lata) chodzi od początku września do przedszkola. Jest dobrze: jest pogodne, bawi się, je, nawet śpi. Tylko jeden problem: fizjologia. Sika w majtki, siedzi na sedesie i trzyma, a po zejściu sika od razu w majtki. W domu nie ma problemu - biega na sedes, robi, co trzeba, pełna samoobsługa i jest sucho. W przedszkolu przechodzi ze skrajności w skrajność: albo sika, albo trzyma cały dzień. Już brakuje nam pomysłów, jak to zmienić. Próbowaliśmy wszystkiego. Dziecko nie lubi...
    • Witam. Mam problem z 5letnią córką. Miałam dziś rozmowę z przedszkolanką, w sprawie tych "strasznych schodów". Otóż moja córka, boi się samodzielnie schodzić ze schodów. Jest tak, odkąd nauczyła się chodzić. Po schodach z naszego mieszkania (II piętro), schodzi sama, trzymając się poręczy lub ściany. Kiedy widzi, że to już ostatnie schodki, puszcza ścianę/poręcz. Nie stawia naprzemiennie nóg, a jeśli już to robi, to bardzo rzadko. Gorzej, jeśli to nowo poznane schody, lub źle oświetlone. Wted...
    • Przepraszam jeśli nie wtrzeliłam się w odpowiednie forum, ale temat nie pasował mi nawet na forum "przedszkola". Czy ktoś mógły odpowiedzieć mi na pyt. z tematu? Hmmm. Kiedy urodziła mi się córcia stwierdziłam, że minęłam się z powołaniem (jestem inż. ochrony środowiska). Bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki.
    • Witam Moja Córcia 3 latka chodzi o tego roku do przedszkola dzis Pani stwierdziła ze CÓrka jest nerwowa ze strofuje inne dzieci ze jak ona cos chce co ma inne dziecko to wówczas najwiecej sie denerwuje.....No cóz rózne dzieciaki sa a 3 latki jeszcze duzo sie ucza ale czy takie uwagi bierzecie sobie do serca ze to Wasza wina ze takie jest dziecko???Bo czasami mam do siebie takie zale czasami a u Was jak to jest?????
    • Mój syn za miesiąc kończy 3 lata. Za chwilę zaczyna edukację przedszkolną. Na zajęciach adaptacyjnych w przedszkolu Panie zwróciły uwagę, żeby popracować nad jego koncentracją. Siedzę i myślę, bo ja z tych panikujących matek trochę. Mały wszystkie etapy rozwoju przechodził dość późno, późno usiadł, zaczął chodzić, mówić. Generalnie jest takim indywidualistą i pędziwiatrem. Większość zabaw zajmuje go na krótko, najchętniej bawi się samochodzikami i wszelkimi pojazdami, ostatnio ...
    • witajcie ale ma stres. moj 4 latek poszedl po raz pierwszy do przedszkola w tym roku. chodzi na 4h i tyleż to płacze. dzis mąz był sparwdzić co u niego po 2h, siedział sam w piaskowicy i płakał. co robić????? przedszkolanka mówi,że udaje jej sie na 10 minut go uspokoić. A moze zwrócic uwagę, żeby organiziowała wiecej zabaw wspólnych, bo jak on siedzi sam to mysli o mamie i płacz. poradzcie z waszego doświadczenia jak było 18buzka
    • Moj syn ma 3 latka i zaczal tzn. zaczelismy chodzic do przedszkola. Narazie we dwoje zeby sie przyzwyczail. To co mnie najbardziej zszokowalo i zbulwersowalo? A to, ze bylam swiadkiem jak jedna z przedszkolanek szarpala mojego syna za to ,ze..... zrzucil z lawki-stojacej w ogrodku przedszkola, szklany pojemnik z motylami.Dodam, ze syn pojecia zielonego nie mial co tam bylo, stalo poprostu obok klockow lego. Syn sie strasznie rozplakal. Zainterweniowalam. Opowiedzialam to przedszko...
    • Jak oduczyc? 2,5 latek przyniosl ten zwyczaj z przedszkola :-(
    • Witam Wszystkich Forumowiczow i prosze o komentarz w sprawie, ktora mnie dosc mocno poruszyla. Wczoraj odebralam z przedszkola mojego 5-cio letniego synka, ktory opowiedzial mi o pewnym zdarzeniu. Otoz w trakcie posilku (nie wiem czy to byl obiad czy podwieczorek) dwukrotnie mu sie odbilo za co jednak przeprosil, niestety pani przedszkolanka zabronila mu siedziec przy stole! Kazala wziac sobie ciastko i odejsc od stolu! Dziecko opowiadalo mi o tym smutne, powiedzialo, ze bylo mu p...
    • córka w październiku skończyła 3 latka, od września chodzi do przedszkola, początki były bardzo ciężkie ale już jest ok, polubiła przedszkole i niektóre panie, inna rzecz ze nie trawi swojej wychowawczyni. Dziś jednak pojawił się inny problem. W czasie kąpieli powiedziała mi ze swędzi ją siuśka (srom), więc wymyłam ale powiedziała że dalej swędzi. Odparłam, ze jak wyjdzie z kąpieli to położy się na łóżeczku i sprawdzę czy coś tam jest, na co ona: "Ooo, to tak jak na materacyku???" Zmro...
    • Chodzi mi o to, że od ok miesiąca mam problem z małą - nie chce chodzić do przedszkola. Rano urządza schizy. Podejrzewam panią przedszkolankę, że może skarciła dziecko. Młoda jest z tych bardziej wrażliwych dzieci. Do tej pory wszystko było cudnie, a teraz... Ja pracuję, rano prowadza ją teściowa. Nie daje sobie z dzieckiem rady i zazwyczaj kończy się tym, że mała zostaje w domu. Wymyśliłam, że może fajna byłaby taka tablica z naklejkami buź smutnch i uśmiechniętych. Dziś (wzięłam urlop...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się