przegroda

(8 wyników)
  • jakie są wasze zdania na ten temat od paru dni ciągle czytam na temat wad macicy sama mam macice dwurożną z przegrodą i zdania są powielone prawie po połowie jedni radzą wycinać czy przecinać nie wiem jak fachowo to się określa a inni zeby zostawić bo jest ryzyko zrostów itp. mi lekarz powiedział zeby poczekać do końca roku bo kosmetyka tej przegrody nie jest ciekawa i jest ryzyko zrostów no to czekam ale jak wy uważacie ??? może któraś miała robione ten zabieg może coś w tej kwestii się wy...
  • Witam, moja siostra od 2 lat sie stara zajść w ciążę, niestety bez skutku. Raz, ze ma macicę z przegrodą i wg jej lekarza to wielki problem, a dwa, ze jej facet do tej pory sie nie przebadał, tzn. ma juz syna z pierwszego malzenstwa i wg niego badac sie przeciez nie musi! Poradzili sie tylko jednego lekarza, nie poszli na konsultacje do innego. Siostra bierze cala odpowiedzialnosc jedynie na siebie, no bo to ONA nie moze zajsc w ciaze. Czy ktos zna taki przypadek dwumacicznosci...
  • Dziewczyny czy można zajśc i donoscić ciąze z w/w podejrzeniami.Badanie hsg to wykazało.Czy jakiś lekarz zdecydował sie na in vitro w takim przypadku, czy jest szansa???????????POMOCY
  • witam dziewczyny podczytuję was może nieregilarnie ale wczoraj przeczytałam cały wątek jak to się wam w końcu co niektórym udało piękny wątek zaraz ponownie bede go czytać oja historia dość skoplikowana ale w wielkim skrucie wyglada to tak ze w tamtym roku miałam laparoskopie i [b]wycięty prawy jajowód [/b]stwierdzono również u mnie [b]macicę dwurośną cześciowo przegrodzoną[/b] do tego mam [b]nadczynność tarczycy[/b] lecze sie i wyniki mam w normie wczoraj byłam u kolejnego lekarza posta...
  • witam. 16dc (na clo) echo endometrium szerokosci 9,9 mm w kształcie litery Y co moze sugerowac przegrode w macicy, najwiekszy pecherzyk 23mm + pecherzyk zatarty 11mm. Prosze napiszcie czy wiecie czemu takie duze endo i czy ta przegroda w macicy to jakis wyrok??? pozdrawiam
  • Czy możecie mi napisać, ile z was miało macicę dwurożną i poród odbył się bez problemu? Ponieważ mój lekarz zaraz po HSG chciał ją operować!!! A z tego co mniej więcej wiem to dziewczyny poddawały się tej operacji po poronieniach!!!
  • na hsg stwierdzono dwurozną macicę, przeczytałam na ten temat prawie wszystko ale nadal nie wiem czy powinnam jeszcze jakieś badanie zrobić dokładniejsze? np usg 3d żeby sprawdzić na ile jest dwurożna? tzn czy będzie dokladniej widać niz na hsg, no i czy na hsg mogłoby nie wyjść że mam przegrodę? ktora jest jak rozumiem bardzo niebezpieczna. Na rtg z hsg mam macicę w kształcie trojkąta - postawionego na jednym z kątów, i gorny bok po srodku lekko -lekko się pochyla ku środkowi - d...
  • wiem że ta przypadłość dotyka wiele z nas ,cięszko na forum znaleść mi coś na ten temat, mój gin mówi że mogą pojawić się problemy z ciążą...moja pierwsza fasolka nie utrzymała sie ponoć to nie był powód, ale czy komuś sie udało...czy komuś gin powiedział coś pocieszającego na ten temat?...czy któras donosiła ciążę z dwurożną m...? dzięki za wszsytkie słowa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się