przybrany

(6 wyników)
  • Jak przybierają na wadze dzieci w drugim roku życia? W pierwszym powinny potroić swoją wagę urodzeniową, a w drugim?
  • Mój dwulatek jest bardzo drobniutki, trochę poniżej 3 centyla. W ciągu roku przybrał na wadze ok. 2,200 (rok temu 8 kg, teraz 10,200). Czy to wystarczający przyrost? Ile wasze dzieci przybrały na wadze w tym okresie?
  • Moja córka ma 6.5 m. Teraz przybrała tylko 60 gram w ciągu miesiąca.Jest dorodna i dobrze się rozwija. , czy jest to powód do niepokoju? Je raz dziennie zupę i1 raz owoce , nieraz kaszę i pierś na żądanie.Aktualna waga 8440 g.
  • No właśnie! - po wczorajszym ważeniu okazało się, że moja 10. miesięczna Martynka w ciągu miesiąca przybrała TYLKO 100g! Badanie moczu jest w porządku, jest bardzo ruchliwa, nie wydaje się też ospała czy rozdrażniona. Zaczyna mnie to martwić... Sądzicie, że coś jej dolega? Może powinnam z nią pójść do lekarza?...
  • czy ktoś karmi swoje niemowle nutramigenem?Czy to prawda, że po tym leczniczym mleku dzieci na wadze nie przybierają?Moja córeczka (2miesiące) od 3 tygodni jest na tym mleku ważyła na początku 5100g wczoraj ją zważyłam i nic nie przybrała na wadze.Pozdrawiam.
  • Moja Ulcia ma 4,5 miesiąca. Podczas ostatniej wizyty u lekarza okazało się, ze za mało przybrała (450g przez 6 tygodni). Do tamtej pory była karmiona wyłącznie piersią. Pani doktor zaleciła dokarmianie papkami i soczkami. Poradziła także, że mogę raz dziennie podać Uli butelkę. Po tygodniowej wojnie Ula wreszcie pociągnęła mleko z butelki (Bebiko 1). Podczas karmienia pokazała jej się na twarzy pokrzywka (czerwone plamy z białymi bąbelkami). Czy to objaw nietolerancji mleka krowiego? Jeśli ta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się