przybrany

(7 wyników)
  • Ile w ciągu ostatniego miesiąca przybrały Wasze dzieciątka? Moja dziewucha aż 300 g, więc troszkę się martwię.
  • Pomocy, co mam zrobić? Nasza Nikola w ostatnim tygodniu przybrała tylko 130g tj w czwartym. Od wyjścia ze szpitala 700. Karmię ją tylko piersią i bardzo chciałabym to robić nadal. Pokarmu mam dużo, mała przez dzień w ogóle nie odrywałaby się od cyca, bo zje i zasypia sobie przy nim. Inaczej nie chce spać, ewentualnie na rękach, ale po odłożeniu zaraz się budzi. Za to w nocy śpi pięknie, budzi się na karmienie co 2-3 godziny i śpi dalej. Dlaczego mała tak mało przybrała? Położna mówiła ż...
  • 12 dni po wypisaniu ze szpitala moje dziecko karmione wyłącznie piersią przybrało 190 g - pani dr powiedziała że to mało, mamy się zgłosić za tydzień na kontrolę. czy ktoś wie ile powinno przybywać dziecka? bardzo nie chce go dokarmiać:(
  • Bylam dzisiaj na kontroli mały przez miesiąc przybrał niecale 700g pediatra powiedziała ze jeszcze miesci sie w tym dolnym pulapie ,nie wiem co robic dokarmiac butla czy nie ,tak mi szkoda ze te moje cycki maja takie slabe mleko bo ja uwielbiam go karmic Czy ktoras z was karmi piersia i podaje butle czy ta laktacja jest wtedy jeszcze gorsza ?
  • Od jakiegoś czasu Zosia budzi sie w nocy mniej więcej co godzinę, a nad ranem to już co 15 minut. Myślałam, że to przez ząbkowanie, ale jednak nie. W poniedziałek próbowałam ściągnąć pokarm, bo szłam popołudniu do pracy no i... guzik. Ponad godzinę ściągania i niecałe 50, a przy tym zakrwawiona brodawka. Buuuu... Odrazu stało się jasne, że moje dziecko jest po prostu głodne. We wtorek poszłam do lekarza (szczepienie) i mówię, że mam mało pokarmu i co tu zrobić? Zosia waży teraz 6700 i ...
  • dzis zwazylam mala; 6225-3 centyl i 67cm-50 centyl. pielegniarka odrazu stwierdzila ze jest dluga albo takie stwarza wrazenie. kto ma jeszcze drobne dzieci?
  • Witam, bylam wlasnie zwazyc Julke, przez ostatni miesiac przybrala 500 g. Ma skonczone 4 mies, teraz leci 5ty... I to podobno dolna granica przyrostu wagi. Jak u Was? Jaka macie wiedze na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się