Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      przyroda

przyroda

(4 wyniki)
    • Chciałabym wykonać prezentację multimedialną na temat ,,świat przyrody tatrzańskiej w literaturze i malarstwie) ale nie bardzo wiem co może się w niej znajdować? Czy mają to być jakieś slajdy ze zdjęciami, obrazami czy może też całe teksty wierszy? Jeśli macie jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
    • Cześć. Mam problem ze znalezieniem utworów literackich, w których występuje motyw walki człowieka z żywiołem przyrody, a taki właśnie wątek zamierzam podjąć na maturze ustnej. Z początku się chełpiłem tym tematem, ale obecnie coraz bardziej powątpiewam w sens mej decyzji. Jeśli ktoś w zaw ma jakiś pomysł bardzo proszę o poradę. Z góry dziękuję.
    • Mam straszne problemy w domu:( nie wiem czy podchodzi do Ustnej matury z polskiego:( Poradzcie prosze co robic??? Moj temat prezentacji to motyw przyrody w literaturze! jakich pytan moge sie spodziewac???????? jesli sie zdecyduje na nia pojsc??;'(
    • czy ktoś z przyszłych 'ochroniarzy' i 'ochroniarek' ;) raczy się przebywaniem na forum :> ? I tak a propos ile mieliście pkt w krwiożerczej walce o index na ochr. śr. ? O miejsca na jakich jeszcze kierunkach toczyliście bój ?....a może...jestście na liście rezerwoej i czekacie ze stoickim spokojem;P do 14 sierpnia na wyrok ? pozdrawiam serdecznie:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się