Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      robaki

robaki

(21 wyników)
    • moja córcia często w kupce ma białawe niteczki.już 2 razy leczyłam ją na robalki, dostaje olej z pestek dyni, czasem czosnek.jest na diecie 0 cukru i mleka krowiego oraz jego przetworów.ale już sama nie wiem, czy to co widzę w kupce to robaki czy może jakieś włókna pokarmowe.1 lekarz, jak pokazałam mu kupke powiedział,że to owsiki inny,że to resztki jedzonka.w badaniu oczywiście nic nie wyszło.a ja już sama nie wiem.to jest cieniutkie, takie ok 1mm albo i cieńsze i się nie rusza. bez sensu d...
    • No właśnie kolejne pytanie które mnie nurtuje: Czy Wasze dzieciaki z grzybkiem, robakami, lambiami itp wykazywały jakieś zmiany w zachowaniu - mam tu na myśli płaczliwość, nerwowość, zmainy nastroju, strachliwość itp. Bo ja patrząc na mojego synka, czasami już nie wiem co myśleć, czasami bardzo wesoły, chwilami smutny, apatyczny, nerwowy, zmienia Mu się często nastrój, często płacze - no i nie wiem czy to z tym związane ? Pozdrawiam Mamusie i nie tylko
    • Witam bardzo prosze o pomoc corka 3-latka. Od ponad roku raz na miesiac bole brzucha - w kale nic nie wyszlo. Obecnie jestesmy na wyjezdzie od dwoch dni boli ja brzuch i dzisiaj zrobila kupe barzo rzadka, ze sluzem i dwoma (tyle widzialam- moglo byc wiecej) robalami ktore jeszcze zyly - biale, takie do 0,5 cm i wily sie jak szalone, bardzo cienkie te robaki. Bylo tez kilka martwych. Co to moglo byc? Dodam ze tydzien temu zakonczylismy 2 serie balsamu kapucynskiego. Czy to owsik? Czy moze to ...
    • Witam serdecznie. Syn ma 5 lat, córka 1,5 lat. Nie wiem czy leczyć dzieci pyrantelum (już wykupione). U dzieci występują następujące objawy: 1. Rok temu syn bardzo drapał się po tyłeczku, bad.kału 2-krotnie nic nie wykazało ani u syna ani u c órki, w kupie u nikogo z domowników nic nie zauważyłam, mnie jakieś 3 miesiące temu też coś poswędziewało, teraz już nic nie czuję. Teraz syn wogóle się nie drapie. 2. Syn nie zawsze, ale często potrafi mocno się spocić w nocy. 3. Córka wł...
    • Dziewczyny, jesteśmy ( znaczy syn ) na diecie od połowy I ( najpierw leczyliśmy candidię obfitą ) od połowy II robaki, lambie ( miesięczna kuracja którą już skończyliśmy ) - dieta od I - mały zawsze miał wysypane nogi, trochę rączki i odrobinę na twarzy ( zwalałam na alergię ), w trakcie diety jeszcze się pogorszyło , podczas odrobaczania też otdrobinę - i nic , zero poprawy. W sumie dieta ponad 2 miechy, na candidię flukomazole na robaki cała seria i nic, skóra fatalna nadal. J...
    • Zacznę od podziału: PASOŻYTNICZE ROBAKI: Gromada: PRZYWRY (trematody) Typ: PŁAZIŃCE (robaki płaskie) Zaliczamy: przywra chińska, przywra płucna, motylica wątrobowa, przywra kocia, motylica krwawa Gromada: NICIENIE Typ: OBLEŃCE (robaki obłe) Zaliczamy: glista ludzka, włosogłówka, włosień kręty, węgorek jelitowy, owsik ludzki, tęgoryjce, filarie Gromada: TASIEMCE Typ: PŁAZIŃCE (robaki płaskie) Zaliczamy: tasiemiec karłowaty, bruzdogłowiec szeroki, tasiemiec nieuzbrojony, ta...
    • Witam mam 5,5 mies syna. Moje problemy zaczely sie jak mial 6 tyg. Przestal jesc. Prezyl sie, plakal i plul mlekiem. Lekarz stwierdzil, alergie pokarmowa. Przeszlismy na nutramigen, ale niestety poprawy nie bylo. Rzadkie kupki, ze sluzem.Po dwoch miesiacach szukania okazalo sie ze ma bakterie w moczu i niby stad dziecko nie chce jesc. Bakteria wyleczona a moje dziecko jak nie chcialo jesc tak nie chce do tej pory. Ciagle brzydkie kupki, histeria przy jedzeniu-koszmar. W nocy spi ladnie,...
    • wydaje mi sie, ze w kupie mojego dziecka sa robaki... tzn cos jest na pewno: to jest biale, ok 7-8mm cienkie - max 1mm chyba nawet mniej...dwie ostatnie kupy to cos zawieraly ale to sie nie rusza, a ktos mnie uswiadomil, ze powinno! ale ta kupa jest gesta, zeby nie powiedziec twarda i prawde mowiac nie yworazam sobie jakby ten robak mial sie w niej ruszyc... czy skoro sie nie rusza to znaczy, ze to nie robak?
    • Od pewnego czasu podejrzewam u mojego dziecka pasożyty. Nigdy nie mieliśmy problemu z odparzeniami, a ostatnio synek ma zaczerwienione okolice odbytu i często mówi, że boli/piecze go pupa. Pogorszył mu się apetyt, ma podkrążone oczy, narzeka na bóle brzuszka, często wkłada rączki do buzi. Robiliśmy usg, badanie kału i na razie nic nie wyszło. Synek był 2x odrobaczany. Po pierwszym razie była na jakiś czas poprawa, po drugim nic się nie polepszyło. Teraz będziemy powtarzać badani...
    • jakie są objawy jw.?czy zielony "regularny" katar zielony/ropny u 6- latki też pod te robaki podchodzi?dodam,że wymazy z nosa nic nie pokazały,alergikiem nie jest,3 migdał usunięty,a co 3-4 tyg. trawa z nosa i ogólnie przytkany prawie cały czas nos...
    • No właśnie, miesiąc temu zaczęłam walkę ( konkretnie mój prawie 3 letni synek ) z candidią ( wyszłą obfita ). Zaczeliśmy od Flukomazole, prebiotyków i oczywiście dieta . Pierwszy okres był ciężki, wodniste kupy, gorsze samopoczucie psychiczne , pobolewanie brzuszka itp - ale jakoś to w miarę przeszło. No i teraz byliśmu u lekarza , który stwierdził, że jednak najpierw trzeba przeleczyć robaki ( z kupy nie wychodziły ale jest sporo objawów ) - no i tu się zaczyna problem. Doczyta...
    • Czy juz po pierwszej dawce leku czy po tej drugiej pod woch tygpdnaich, kiedy zmienic psocile, juz tegod nai, kiedy pdoalam lek, jak to jest?
    • Czy ktos stosował Paranil, naturalny środek przeciw robakom. Jezeli tak to z jakim skutkiem? Bardzo proszę o odpowiedz...
    • Dziś w sklepie zielarskim zaproponowano mi to dla dziecka, kiedy szukałam czegoś w zastępstwie Wallnut (cena zaporowa!) Używała któraś z Was?Wiadomo, ze trzeba zmieniać leki na glistę, może to tez będzie dobre...? "Można być w kropli wody światów odkrywcą, Można wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko"
    • otwieram pampka rano, po nocy, bez kupy, wieczorem tylek wymyty... a tam takie biale cos...no nie wiem... jakby grudeczki kaszy manny? co to za G???
    • Postaram się skrócie przedstawić naszą historię. Zacznę od końca, czyli od tego,że w tej chwili próbujemy zdiagnozować, co powoduje u Julki objawy - badamy w tym tygodniu kał na grzybka i pasożyty, mocz, krew, w planach usg jamy brzusznej (to tak profilaktycznie w ramach mobilizacji po WOŚP). Julka w wieku 4miesięcy dostała AZS (przynajmniej tak to zdiagnozowano). Karmiłam ją krótko piersią, potem była na bebiko i nagle dopiero po 4 miesiącach niby dostała alergię. Przeszła na ...
    • Mam pytanie,moja córka od urodzenia bierze furaginę (odkażająco-ma reflux moczowy)od ok. 7 m-ca zórawinę od 9 m-ca żórawinę+olej z pestek dyni(co prawda tego oleju jest góra 5 kropli) no i od ok. 9- 11 m-ca nie pamietam dokładnie probiotyki od 12 m-ca chodzi do żłobka.Mam się martwic o robale???? Jedyne oznaki to kiepsko śpi w nocy, słabo rośnie-ale my jesteśmy niscy i podobno dzieci z refluxem tak często mają. Wiem, ze zbadac nie zaszkodzi, ale z kału ciężko coś wybadać co do MO...
    • Dostalam kapuste kiszoną wlasnej produkcji, w ktorej jest sporo soku. Jak to podawac dziecku 4 letniemu? Ile, kiedy. Jesli wiecie, podpowiedzcie, proszę. Podejrzewam, ze mlody ma problemy z robakami, choc kilkukrotne badania nic nie wykazaly. Dodam, ze nic dziecku nigdy nie dawalam na robaki ani chemicznego ani niechemicznego, a od pól roku leczymy homeopatią. Młodemu nic oprocz przewleklych katarow i czasem rzucania nocnego ze zgrzytaniem nie dolega.
    • ponoc o wiele dokladniej w weterynaryjnym robia niz zwyklym labie, co wyna to?
    • Podpowiedzcie, czy zgrzytanie ząbkami u roczniaka może świadczyć o tym, że mała ma jakiegoś pasożyta? Ogólnie jest pogodna, przeważnie ładnie śpi. Może ja jestem już przewrażliwiona. Jakie badania ewentualnie powinniśmy zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się