sahara

(16 wyników)
  • No właśnie, jak w temacie. Nie mam zbyt wiele pieniędzy. Poradźcie proszę, co wybrać. Słyszałam, że Sahara jest piękna i koniecznie trzeba ją zobaczyć. Niestety kosztuje ok 100 dolców. No więc....
  • Czy warto wydać ponda 100 doclów, żeby zobaczyć ten zakątek świata? Bardzo prosze o dobre rady i z góry dziękuje.
  • Sahara(5)

Mam pytanie - jakie biuro organizuje 2 dniowe wycieczki na Saharę. Interesuje mnie taki program jak wklejony przeze mnie. SAHARA - wycieczka 2-dniowa 1dzień: wyjazd z hotelu wcześnie rano. W programie przewidziano zwiedzanie: El Jem z Amfiteatrem Rzymskim z III w. p.n.e. Sfax - przechadzka gajami oliwnymi. Stepy Afryki. Gabes - oaza morska, miasto berberyjskiego króla Massina. Matmata - zwiedzanie troglodytów (podziemnych jaskiń zamieszkałych przez Berberów - rdzennych mieszka...
  • Sądzę, że p.Maciej Czarnecki nie uniknął kilku błędów. W 1969 roku mieszkałem 6 m-cy w Maroku. Tytułowa miejscowość nazywa się EL JADIDA i nie powinien (autor) pisać fonetycznie. Odnośnie akapitu: "w ciąu stuleci żyli w ......." należy zaznaczyć, że rdzenną ludnością byli BERBERZY, któzy następnie zostali podbici przez Arabów a Portugalczycy czy Francuzi osiedlili się w Maroku kilka wieków później.
  • Duzo osbób pytało mi sie o wycieczke na Sahare, więc postanowiłam ja troszkę opisać na forum...mam nadzieje ze komus sie to przyda!! To jest jedyna wycieczka na ktora zdecydowalismy sie pojechac z Triada... w sumie kosztowalo nas to (za 2 osoby) ok 1000 zl... troche duzo...ale nie zaluje....wyjazd jest okolo 6 rano (nie pamietam dokladnie) rezydent zalatwil nam rano sniadanie jeszcze przed wyjazdem... trzeba sobie wziasc pare rzeczy bo to jest wyjazd na 2 dni... my generalnie chci...
  • Witam, Zapraszam do obejrzenia relacji z podróży na Saharę samochodem - zdjęcia i opis naszych przygód. cheshirecat75 cheshirecat75.blox.pl/html
  • Witam, Planuję wakacje w Maroku z pobytem w Agadirze. Chciałabym wraz z przyjaciółmi pojechać na dwa dni do Zagory, gdzie zbajduje się drogowskaz "52 dni do Tombouctou". Jak tam się dostać? Wyanjąć samochód? Może jest jakies połączenie autobusowe? Jak to zorganizować. Proszę o pomoc. Bardzo mi zależy na tym miejscu i muszę tam pojechać, tylko nie bardzo mam pomysł jak to zrobic :(
  • Libia(5)

Czesc, Jesli ktos potrzebowal by jakies info, to wlasnie wroclem: Trypolitania: Trypolis, Lepcis Magna, Sabratha, Qasr al-Haj, Nalut, Kabaw, Sinaween, Derj, Ghadames, Gharyan, Sahara: Wadi Al-Hayat, Germa, Awenait, Magatgat, Ghat, Góry Acacus, Kamienny Ocean, Wadi Mathandoush, Morze Piaszczyste Ubari, Jeziora Ubari, wszystko w 15 dni. Wiza kosztuje aktualnie 150 pln, ale cena ma wzrosnac. Potrzebne: poparcie wizowe (wyrabiaja touroperatorzy w Libi - do ok. 3 tygodni), wypelniony ...
  • Witam Was, Wiele osób z Was nie raz było już w Tunezji. Ja będę tam pierwszy raz. Poradzcie mi jaki hotel w TRIADZIE powinienem wybrać aby miło i bezpiecznie spedzić tam 2-tyg. wakacje z 2,5 letnim dzieckiem? Oczywiście z braku dużych funduszy muszę poprzestać na 3* hotelach. Na jakie wycieczki fakultatywne można wybrać się z takim dzieckiem? Czy 2- dniowy wypad na Saharę nie jest bardzo męczący? Z góry Wam serdecznie dziękuję. Jeśli macie ochotę przesyłajcie e-maile. A może maci...
  • We wrzesniu wybieram się do Tunezji :)Nauczona doświadczeniem nie chciała bym jechać w ciemno. Napiszcie prosze co warto zwiedzić. Pozdrawiam Zi
  • Czy był ktoś na dwudniowym safari z tą firmą? Czy to jest dobra firma? Czy lepiej kupić safari u rezydenta? pozdrawiam Beata
  • Witam Wszytkich, chciałbym poruszyć wątek wycieczek fakultatywnych organizowanych w Tunezji . Interesuje mnie szczególnie osławione safari . Czy istnieje mozliwośc zorganizowania takiej wycieczki poza biurami tzn. prywatnie w jakimś lokalnym biurze - czy jest to w ogóle dobry pomysł . Kwestia bezpieczeństwa itd . I jak z kosztami wiem że ceny kształtuja sią na poziomie 100 USD co przy 4 osobowej rodzinie troszkę wpływa na budżet wakacji . pozdrawiam
  • TUNIS/ KARTAGINA/ SIDI BOU SAID ile kosztuje ta wycieczka w oasis i czy warto sie na nia wybrac?
  • TUNEZJA(11)

kto był w Tunezji??prosze napiszcie co warto wiedziec przed wyjazdem.
  • Podpowiedzcie mi czy we wreśniu jest w tunezji bardzo gorąco?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się