Dodaj do ulubionych

farsz na schabowe

08.07.08, 23:28
potrzebuję jakiś fajny przepis na farsz na schabowe z piersi, coś z
pieczarkami, ale co dodać ile, jakie proporcje, dziękuję
Obserwuj wątek
    • dzioucha_z_lasu Re: farsz na schabowe 08.07.08, 23:33
      ...
      hę..?? Farsz.... do schabowego z ... piersi??

Może ja o czymś nie wiem, coś się zmieniło, ja starej daty jestem,
      ale schabowy to zwykle ze świńskich pleców był... Taki w bułce i
      jajku....
      • Gość: Karolina Re: farsz na schabowe IP: *.adsl.alicedsl.de 08.07.08, 23:47
        Perzeciez jedno i drugie mozna nadzieweac czym sie chce, a ze dziewczyna nie ma
        pojecia, zdarza sie. Mozna nadziewac np. pieczarki ze serem.
        • dzioucha_z_lasu Re: farsz na schabowe 08.07.08, 23:51
          Ale schabowy Z PIERSI?? To jak polędwica z szynki indyczej...
          Anatomicznie niewykonalne ;D
    • absit Re: farsz na schabowe 09.07.08, 06:24
      ja wkladam w kazdą piers ( w naciętą "kieszonkę") łyżkę podsmażonych pieczarek, kawałek sera zółtego ( taki słupek wielkości grubszej frytki ), ćwiarteczkę ogórka kiszonego ( niekoniecznie ) pół łyżki sparzonej cebuli pociętej w wiórka ( sparzyć wrzątkiem lub włożyć na 0,5 min do mikrofalówki )Jak mam to daję też odrobinę świeżej natki pietruszki. Taki farsz stosuję zarówno do kotletów z piersi kurczaka jak i kotletów ze schabu ( schabu nie rozcinam tylko rozklepuję cienko i składam kotlet na pół po nałożeniu farszu )
      • poszukiwaczarmi Re: farsz na schabowe 10.07.08, 00:10
        Cóż za paskudna kombinacja. Te podsmażone pieczarki i cebula z mikrofalówki
        znajdą Cię kiedyś i się odwdzięczą :)

Przypominam, że na tym komuną dotkniętym łez padole rosną zioła, można znaleźć
        je nawet na łące. Z wieprzowiną ładnie będzie współgrać szałwia rozmieszana z
        białym serkiem, jeśli ma to być kurzyna - estragon i czosnek sprawdzą się
        całkiem ok. Można też nadziać oba rodzaje mięsa mieszanką szpinaku i zwykłego
        twarogu doprawionego czosnkiem i gałką muszkatołową. Ziołowe fantazjowanie w
        zasadzie nie ma granic :)

A te pieczarki przesmażyć na maśle, oprószyć solą i pieprzem i podać jako Beilage.
        • absit Re: farsz na schabowe 10.07.08, 05:38
          poszukiwaczarmi napisał:

> Cóż za paskudna kombinacja. Te podsmażone pieczarki i cebula z mikrofalówki znajdą Cię kiedyś i się odwdzięczą :)
          >
          moja rada.... TY tak nie rób! jak i niech nie robi tak NIKT komu MÓJ sposób nie przypada do gustu:)

>
          • poszukiwaczarmi Re: farsz na schabowe 10.07.08, 12:38
            to jest bardzo dobra rada :)

Popieram ją :)
      • Gość: ja Re: farsz na schabowe IP: *.cnb.com.pl 10.07.08, 06:50
        jakoś tak na kotlety z piersi nazywam schabowe, bo tak samo się smarzy itp, ale
        chyba mogę, coż wolny kraj, można się czasem przejęzyczyć, dziękuję za przepisy
    • figgin1 Re: farsz na schabowe 09.07.08, 11:12
      Rozklep te kurze cycuszki, posmaruj majonezem (sic!), połóż na to cebulę,
      pieczarki, na to ser żółty.Pod ser należy sypnąć pieprz i sól. Zapiecz w
      piekarniku. Tak, wiem, też miałam dziwne odruchy czytając przepis. Smakuje
      lepiej niż wygląda.
    • figgin1 Re: farsz na schabowe 10.07.08, 07:22
      Brumbo, twoje polemiki na tematy kulinarne napawają mnie wzruszeniem. Idź jeść
      surowe ziemniaczki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka