Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      selen

selen

(3 wyniki)
    • Czy ktoś wie czy w Polsce można zbadać poziom selenu w surowicy . Jeśli tak ,to w jakim labie? Pytam,bo ostatnio zgłębiam temat,bo nadmiar selenu może być szkodliwy. Niby wg tego artykułu: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3527390?dopt=AbstractPlus.tylko duże dawki selenu są groźne.Ale z drugiej strony objawy przedawkowania mogą być groźne: www.envtox.ucdavis.edu/CEHS/TOXINS/selenium.htm. W związku z Hashimoto zażywałam selen w dawce 200mcg przez dwa lata i miałam wtedy "karuzele"w różnych ...
    • Sprecyzuje swoje potrzeby: -sama miedź,bez dodatków -możliwość przysłania do Polski -duży poziom miedzi -niezbyt wygórowana cena Mam swoje powody,że szukam samej miedzi.W Polsce nie znalazłam,na iHerbie jedynie taką: www.iherb.com/Twinlab-Copper-Caps-2-mg-100-Capsules/2337?at=0 Ktoś stosował?Skuteczny? Proszę o pomoc,za którą z góry dziekuję. Pozdrawiam.
    • Witam, Czy ktoś z Was zażywał ten preparat? Jeśli tak, to z jakim skutkiem (w kontekście boreliozy)? www.apo-discounter.pl/thym-uvocal-plus-kapsuki-p-7363.html Ewa ewa.koszalin@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się