Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      siady

siady

(6 wyników)
    • mam taki pewien problem tutaj jest napisane www.krokpokroku.net/art.php?id=3 w tych ostatnich krokach ze trzeba zmniejszac dawke jedzenia, nie spotkaliscie sie przypadkiem z czyms takim (uczac Waszego pupila) ze bez smakolyku w ogole nie chcial wykonywac komendy? 2. pytanie czy znacie inne metody uczenia psa komensdy 'siad'?
    • Czy ktoś na tym forum ma owczarka i mógłby mi poradzić co zrobić..... Otóż zauważyłam , że moja sunia CIRI (ma 4 miesiące) zaczyna warczeć jak dostaje miskę z jedzeniem i chce się do miej podejść. Nigdy nie miałam psiaka i nie wiem co z tym zrobić , jak zadziałać aby później nikogo nie pogryzła. Jak ją tego oduczyć. I jeszcze jedno pytanko .... jak często i w jakich ilościach dajecie żarełko swoim pupilom.???
    • witam, mam 4-miesiecznego bernenczyka. Piesek jest superowy i kochany ale mamy spory problem z jego 'sposobem na zabawe'. Bardzo czesto zdarza sie ze pies zaczyna nas gryzc/podryzac...ma juz dosc mocne zeby i bywa to bardzo bolesne..szczegolnie skacze na mnie bo ja nie potrafie nawet na niego dobrze krzyknac...zreszta, im bardziej sie od niego odwracam, mowie itd tym lepsza ma zabawe i tym mocniej gryzie...:( nie wiem co robic zeby go tego oduczyc...staram sie odwracac jego uwa...
    • Kochani doradzcie mi co mam zrobic. Mam slicznego kundelka, ma ok. 5-6 miesiecy. Do tej pory jesli wychodzilam trzymalam go w domu, zeby nie zmarzl. Ale juz jest cieplo wiec wychodzac zostawiam go na podworku. I tu zaczyna sie problem. Jak wracam psiak sie tak bardzo cieszy, ze zanim otworze furtke on juz skacze od strony podworka. Caly czas wchodzac probuje go ignorowac, ale niestety psiak jest juz dosc duzy i po mnie skacze. Wiem, ze sie cieszy, ale musze po kazdym powrocie prac ubranie ;-(...
    • Idziemy ze psem do przedszkola. Zaczynamy 6 marca. Macie jakieś doświadczenia ze szkołami dla psów? Na czym to wszystko polega? Podzielcie się, bom zielona jak trawa na łące.
    • Witam, Mam kilka pytan dotyczacych szkolenia szczeniaka - 3,5 miesiaca, bokser, samiec. Od poczatku stosuje metody z ksiazki "Zapomniany jezyk psow", dbam o ustalenia hierarchii w stadzie itd. A teraz pytania :) - co robic gdy pies nie przychodzi na wolanie? W 50% przychodzi na pierwsze zawolanie, dostaje smakolyk. W 30% przychodzi po kilku zawolaniach "z łaską" a w 20% w ogole mnie olewa - wtedy wolam do skutku i daje jednak ten smakolyk ale nie podoba mi sie to. - co ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się