skurcze

(15 wyników)
  • Potrzebuję pomocy, od pewnego czasu niepokoją mnie bardzo silne skurcze macicy. To dzieje się zawsze na tydzień przed okresem. Pierwszy raz po nieudanym czerwcowym ICSI. To są krótkie trwające godzinę, półtorej godziny skurcze podbrzusza, ale tak silne że nie można stać, leżeć nic, a z bólu aż robi mi się słabo. Potem zazwyczaj biorę nospę i przechodzi jak ręką odjął. Zastanawiam się, czy to nie są skurcze macicy, która pozbywa się zarodka. Musze dodać że u nas jak dotąd nie zdi...
  • Jestem dzisiaj 6dpt i od soboty mam skurcze w podbrzuszu. Zaczęło się od bólu tak jakby jajników a później złapał mnie niezły skurcz. Wczoraj było dobrze, lekkie bóle w podbrzuszu a dzisiaj znowu.Ale dzisiaj to czuję jakby tak mnie coś ciągnęło w dole. To moje trzecie podejście i wcześniej nie miałam takich dolegliwości.Napiszcie co o tym myślicie, czy mam już się bać,sama nie wiem co myśleć. Próbowałam się wyłączyć i nie myśleć ale te bóle nie dają mi spokoju. Poradźcie
  • Załamana? Czy którąś po crio pobolewał brzuch? Od sameo początku pobolewał mnie brzuch,( ale delikatnie) biorę nospę teraz. Najpierw euforia i nadzieja że się uda a teraz... To prawie pewne że się nie udało przy takich skurczach. Powinnyśmy dostać jakiś medal!! za tę cierpliwość!! Zostałam jeszcze sama w domu, leżę nie przemęczam się !! i oczy przeszklone!! i klne sama do siebie!! no i co teraz? jak wytrzymam jeszcze cały tydzien?? chcę już zeby to było za mną!!
  • Witajcie, w poniedziałek miałam transfer jednego zarodka. To moje drugie ICSI. Zarówno za pierwszym razem jak i teraz tydzień po transferze w nocy złapał mnie ostry skurcz macicy, taki jak w trakcie miesiączki. Fakt,że za pierwszym razem był nieco mocniejszy niż ten dzisiejszej nocy. Czy myślicie, że taki objaw przekreśla moje szanse? Za piewszym razem pomyślałam, że to może objaw zagnieżdżenia zarodka, ale okazało się, że niestety nie, dlatego teraz jestem podłamana. Na razie wzięłam nospę ...
  • dziewczyny czy spotkalyscie sie z takim silnym bólem, skurczem (chyba macicy) zaraz po orgaźmie??? co moze byc tego przyczyną? czasami tak sie u mnie dzieje i zastanawiam sie dlaczego........ nieraz musze sięgać aż po no-spe....
  • 7ego miala przyjsc @.I narazie nic.Temperatura po owulacji (stymulowana Clomidem)36,9 codziennie prawie,a dzisiaj 36,8.Rodzi sie we mnie nadzieja:D,ale, od 3 dni mam co jakis czas skurcze tak jakby miala pojawic sie @.Pojawiaja sie nieregularnie nie tak jak normalnie co kilka godzin.Wczoraj troszke z rana,a pozniej spokoj caly dzien.Dzisiaj znowu troszke z rana. Jest nadzieja,ze sie udalo?Mial ktos z was takie objawy?:DCzy sie ludze i robie sobie niepotrzebnie nadzieje.Test zrobio...
  • Witam. Jestem na etapie przygotowan do in vitro. dzis jest 4 dzien jak zaczełam Diphereline domiesniowo i dzis jako pierwszy raz pojawily sie objawy skurczy jak na miesiaczke. Troche jestem w strachu bo neiw iem czy to tak musi byc tzn czy to normalne czy powinnam sie niepokoic? Pomozcie bo naprawde jestem w strachu i nei wiem co robic. Czy to powod do paniki? aaaa i przy okazji jeszcze jedno pytanie. Czy ta diphereline [powinnam robic w brzuch czy moze byc w pupsko? Pierwsze ...
  • Mam dziwne objawy, w czwartek na teście owulacyjnym wyszły dwie krechy czyli wiedziałam że mam owulację, zatem starania o dzidziusia trwały w czwartek, piątek, i niedzielę, czyli wczoraj, jednakże wczoraj jeszcze przez stosunkiem miałam lekkie skurcze macicy, a dzisiaj czyli w poniedziałek przy porannym siusianiu zauważyłam na papierze toaletowym że śluz mam razem z żywą krwią, po południu już tej krwi nie ma. Ale będę obserwować dalej, dziewczyny ja sama już nie wiem, czego to ...
  • Witam! Staramy się o dziecko ok 2 lata. Niedawno miałam robioną drożność jajowodów hsg,niestety nie podano mi nawet żadnej tabletki przeciwbólowej, a czytałam, że w niektórych szpitalach podają głupiego jasia, żeby nie doszło do skurczu jajowodów. W wyniku jeden jajowód wyszedł całkowicie niedrożny, a w drugim kontrast wylewa się do jamy brzusznej ograniczonej częściowo zrostami. Mam teraz mętlik w głowie, lekarz każe robić laparoskopię. Myślę że może gdybym dostała znieczulenie w...
  • Witajcie dziewczyny, wiem ze moje pytanie powinnam zadac w pierwszej kolejnosci ginekologowi ale mam okropny dylemat, w zasadzie problem, bo juz naprawde trace siły i cierpliwosc, 8 dni temu wziełam ostatnia z 10 tabletek duphastonu (od 16-25) dnia cyklu, skonczył mi sie bromek bo miałam go brac tyle i brałam a dzis dalej nie ma @, dochodzą do tego objawy jak przed @. Ale w sobote w trakcie stosunku dostałam okropnego, przeraźliwego, bradzo bolącego skurczu macicy, co mialam pierw...
  • Dziewczyny, jestem 14 po transferze, beta ładnie przyrasta ale dzisiaj w nocy obudził mnie 2 po 15 min razy silny bol brzucha jak na @.Takie skurcze. Czy to normalne ? dzisiaj już nie boli ale mam stracha...
  • Czy tydzień po owu można spokojnie się przytulać? Nie zaszkodzi to przyszłej fasolce? Gabrielka
  • Kolejne pytanie o objawy. Czy ktoś miał objawy zbliżającej się @ (skurcze w podbrzuszu, bóle brzucha, bolące ciężkie piersi + tempka 36,9 rano), a mimo to był w ciąży? Mam wielką nadzieję, bo wszystko było idealnie zgrane w czasie, a tu niestety te objawy @. Pocieszcie.
  • dziwiczyny, jak wyzej! wiecie, ze walcze juz prawie rok, teraz beta ladnie rosnie, ale caly czas mam niesamowicie napiety dol brzucha.... nie pomaga nospa, nawet dwie, ani herbatka na uspokojenie, ani nawet mala lampka wina.... boje sie, ze zrobie sobie krzywde takim napieciem macicy..... moze umiecie cos na to poradzic?
  • bardzo zadowolona jestem z jego efektow.bralam dopiero jeden miesiac.teraz czekam na @i nie wiem,czy mam zaczac brac od pierwszego dnia@,czy zaczac po miesiaczce.moja kolezanka ,ktora tez to bierze ze wzgledu na luszczyce powiedziala,ze lepiej zaczac brac po @,bo wiesiolek wzmaga krwawienie i @jest bardziej bolesna i dluzsza.pozdr. zycze milego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się