skurcze

(6 wyników)
  • ma ktos doswiadczenie z lekami na skurzce dodatkowe nadkomorowe??wiem ze mam nerwice ,w sumie to juz sie czulem lepiej a tydzis znowu jakas godzine mi skakalo serducho;//neospazmina ,validol,tranxene,concor cor ,xanax mi nie pomaga;/,jest jakis zloty srodek??chce napomniec ze ostatnio zyje bezstresow owiec skad znowu te skurcze??
  • Czasami miewam skurcze dodatkowe/chyba/ rzadko i nie często ,ponoć u każdego wystepują i jesli nie są częste i nie ma ich dużo jest to normą.Są one jednak na tyle dokuczliwe ,że np.mnie /a jestem chyba przewrażliwiona;)napawaja strachem .To takie jakby łupnięcie serca po czym zaraz wszystko jest ok. Zdarza mi sie to głównie przy zmianie pozycji ciała,nagłym pochyleniu się,czy przewróceniu leżąc z boku na bok.Jestem b. szczupła i może to serce odczuwa gniecenie przy zmianie pozycji...
  • Czy ktoś z Was wie o czy świadczą dolegliwości sercowe przy ostrych wahaniach pogodowych??? Miałam jakiś częstoskurcz nerwicowy zimą jak byłam w górach na nartach, ale w sumie wyszło na całonocnym EKG, że to nie był częstoskurcz tylko taka tachykardia dość równomierna spowodowana hipokalemią - potas spadł mi wtedy poniżej 2. Wcześniej lekarz robiąc mi badania okresowe powiedział, że mam jakieś fale zwrotne ale to tak minimalne, że nie podchodzi to pod żadną wadę ani chorobę bo t...
  • Witam, Od ponad ośmiu lat mam nerwicę lękową, która głównie atakuje mi serce. Do kołotania, będącego często skutkiem wypadania zastawki się przyzwyczaiłam. Od 3 lat niepokoi mnie następujęcy objaw, mam nadzieję, że jakoś wytłumaczę.Nagle w ciągu sekundy z dużą prędkością następuje uderzenie pod gardło, tak jak gdyby serce podchodziło mi pod gardło. Odczuwam wtedy jeden silniejszy skurcz wokolicy serca. Gdy wtedy akurat coś mówię, zanika mi głos na tą sekundę.Jest to bardzo dziwne uczucie i t...
  • miesiąc temu udało mi się złapać Holterem arytmię, 7 tysięcy skurczy nadkomorowych i dwa tysiące komorowych. Pani doktor powiedziała że z tym trzeba żyć. Ale ja nie daję rady. Brałam już różne cuda i nic Betaloc, Propranol, Polfenon itd. Czy ktoś może mi coś poradzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się