spaliny

(5 wyników)
  • Mam problem z moim boxerkiem 1,6 niestety zagazowanym. Po wymianie sondy lambda (według komputera podłączanago w nieautoryzowanym serwisie alfowym ponoć sonda po wymianie działa) i chęci ustawienia gazu, okazuje się, że gazownik nie ma sygnału i analizator spalin pokazuje przekroczenie kilkakrotne norm na biegu jałowym. Co robić? Gdzie sprawdzić tę sondę dokładnie? A może inne są tego przyczyny. Gazownik wspominał o regulacji zaworów (ale w tym silniku są chyba hydrauliczne). Świec...
  • Czy może ktoś wie jaką to spełnia role i czy diesel może od tego kopcić(jeśli ten zawór jest niesprawny).
  • Jak by był ktoś zainteresowany to mam nowy EGR do sprzedania,tzn jezdziłem na nim 15 minut i okazało się zę mój poprzedni jest dobry. Dałem za niego bardzo dużo,ale oddam po dużo niższej cenie...
  • Mechanik stwierdził "zasyfiony" układ dolotowy powietrza. Tam również znajdue się jakiś elektrozawór. Czyktoś wie co to jest i jakie są koszty zakupu takiego zaworu?
  • Witam, mam powazny problem, moja 156 1.8TS pali ile widzi za 100zl zrobilem jakies 110/120km i to chyba troche za malo:/ do tego jakas slaba na wolnych jest, dlugo sie wkreca na obroty, taka ospala. Pojechalem rano examiner, ale sie okazalo ze w czasie burzy sie spalil i dopiero pod koniec miesiaca:/ zrobili mi analize spalin i wyniki kiepskie, podobno pali tak jakby caly czas na ssaniu chodzil, polecili wymienic czujnik temp. silnikia, zalatwilem wiec na podmianke nowke, ale po wymiani...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się