Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      stan surowy

stan surowy

(13 wyniki)
    • Witam wszystkich. Za ok 2, 3 miesiące odbieram kawalerkę w stanie surowym na Kabatach. Do zrobienia jest właściwie wszystko - parkiet, glazura, szafy, etc. Czy ktoś mógłby polecić dobrą ekpię, która sprawnie(i niekoniecznie najdrożej) wykona to zadanie. Dziękuje
    • połączenie tych dwóch projektów spowoduje zapewne niemy zachwyt oglądających, kto kooorwa na to pozwolił. wyborcza.pl/1,75248,6888626,Za_2_tyg__przy_Luckiej_zacznie_rosnac_wiezowiec.html Najbardziej zadziwiające są koszty budowy 7mln za 5500m2 to wychodzi około 1400 PLNm2, nie ma co cena mieszkań musi rosnąć:)
    • Czy ktoś dysponuje danymi (najlepiej od jakiegoś developera) na temat kosztów wybudowania osiedla wraz z ceną ziemi? Ostatnio przeczytałem, że jeden z developerów budujący na Ursynowie podpisał umowę na wybudowanie budynku (100 mieszkań) w stanie surowym za 15 milionów złotych czyli średnie mieszkanie ok. 60m2 kosztowałoby 150.000zł plus ziemia i zysk developera to powinno dać maksymalnie 300.000zł za mieszkanie 60m2 czyli 5000zł za m2. Teraz wiem skąd developerzy mają zyski 40%...
    • info.bzwbk.pl/13215
    • Mam dylemat czy szukac mieszkania na rynku wtónym czy wpłacac u dewelopera /spółdzielni na mieszkanie w przyszlym roku. Oczywiscie obawiam sie ryzyka mieszkania kotre dopiero sie buduje. Jakie sa za i przeciw obydwu opcji tj. rynku pierwotnego i wtórnego? Bede wdzieczna za rady.
    • Czy ktos wie moze, kiedy JWC planuje oddac budynek (budynki?) przy Elektoralnej i czy jest szansa na dotrzymanie tego terminu? Mowa byla chyba o I/II kwartale 2003r. Budynek stoi, jeszcze w stanie surowym. Czy jest na forum ktos, kto tam kupil mieszkanie i sprawdzil jakosc tego budynku? Tzn. to, co sie da sprawdzic na takim etapie. I ile kosztuje tam metr kw.? Bede BARDZO wdzieczna za wszelkie info.
    • Czy ktos zna historie takich niewielkich budynkow (zoltawe z czerwonymi spadzistymi dachami) obok Leroy Merlin w Al. Jerozolimskich (chociaz wlasciwie jest odwrotnie, bo to LM powstal obok nich). Od kilku lat zewnetrznie wygladaja na wykonczone, a nic tam sie nie dzieje... Kto budowal, kiedy padl?
    • Łącznie 64 m kw. + loggia (3m kw.) tj: dwa pokoje (22 i 12) + kuchnia + spiżarnia + łazienka + garderoba + miejsce w garażu pod budynkiem. Możliwość "wygospodarowania" trzeciego pokoju (ok. 9 m kw.). Praktycznie nowe - rok 2000; księga wieczysta bez obciążń; internet (34 zł / miesięcznie; czynsz około 400 zł miesięcznie itd. itd. tel: 502 154 042
    • DW 8(7)

Czy ktoś może mi powiedzieć czy został już osiągnięty stan surowy otwarty na DW8, a jeśli nie, to kiedy mniej więcej może być osiągnięty? Kiedy może być stan surowy zamknięty? Jakie macie w umowach terminy zakończenia inwestycji? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. "sąsiad z DW8"
    • Byłem wczoraj w Urzędzie Dzielnicy Wa-wa Wawer, aby przyjrzeć się planom zagospodarowania przestrzennego w okolicach tej inwestycji. I oto co zobaczyłem: nie dalej niż 300-350 metrów w linii prostej od wspomnianego osiedla ma przebiegać planowana i w założeniu bardzo ruchliwa Trasa Olszynki Grochowskiej. Najbardziej dziwi mnie, że przeglądając wcześniejsze wątki dot. tego osiedla, nie natrafiłem na najmniejszą wzmiankę Forumowiczów na ten temat. Z jasnyych względów sam developer...
    • czekam na swoje mieszkanie, ktore kupilem i ktore sie buduje. Czekam od jesieni i na jesieni juz ma byc gotowe. Generalnie blok juz stoi i nawet bylem w srodku. Bylem, obejrzalem i czekam na odbior techniczny. A moi inni znajomi, ktorzy tez czekaja na mieszkanie jezdza na budowe bardzo czesto, wchodza do mieszkanie, ogladaja... czy ja jestem dziwny, ze tego nie robie? wy czesto jezdzicie? co tam ogladac?
    • Czy ktoś coś wie na temat tego osiedla. Mam możliwość kupna tam mieszkania z drugiej ręki (rok bud. 2001) w stanie surowym. Ciekawi mnie dlaczego tak wiele ofert z tego osiedla jest w agencjach (ja spotkałem już 5). Może jest w tym jakiś haczyk.
    • Witam. Jeśli ktoś wie na jakim etapie jest w chwili obecnej budowa Dębowego Parku to proszę o informację. Pozdrawiam MATTI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się