migotka888 18.07.08, 13:37 Szukam namiarów na dobrego lekarza w Bielsku-Białej. Mam chorobę hashimoto i od pewnego czasu po ukąszeniu przez kleszcza (z rumieniem) mam typowe objawy boreliozy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flork74 Re: borelioza i hashimoto 18.07.08, 14:16 Napisz do mnie a podam Ci namiary Flork74@wp.pl Odpowiedz Link
tajtaja Re: borelioza i hashimoto 18.07.08, 21:32 tak sie sklada, ze sporo osób ma stwierdzone "hashimoto" a tak naprawdę to jest borelioza....moja córka tez miała "hashimoto", które cudownie się cofnęło po pierwszym miesiącu antybiotyków...dość powiedzieć że pani dr endokrynolog nie widział związku pomiędzy objawami hashi a bb Odpowiedz Link
migotka888 Re: borelioza i hashimoto 21.07.08, 11:50 Czy mogę pozna~ć szczeg~ó~ły leczenia Odpowiedz Link
franiolek1 Re: borelioza i hashimoto 21.07.08, 12:04 Ja mam hashimoto, stwierdzone rok temu, w czasie leczenia boreliozy. Wykryto te chorobe u mnie, bo nagle, z dnia na dzien zaczelam BARDZO tyc. W ciagu roku przytylam prawie 20 kilo, nie zmieniajac nic w sposobie odzywiania. Lekarze machali reka, ze tyje od lezenia i braku ruchu. Dopiero ginekolog widzac mnie raz na rok, zlapala sie za glowe jak mnie zobaczyla i nakazala badania. TSH bylo rowne 9, USG potwierdzilo Hashimoto. Mam badania sprzed boreliozy - TSH bylo rowne 2. Endokrynolog mowi, ze Hashimoto zostalo wywolane przez borelioze. Zakaznik, ktory mnieleczy mowi, ze takich jak ja ma tabuny. Lecze sie nadal na borelioze i teraz na Hashimoto. Biore Levothyrox - 150. Ostatnio TSH = 3. Bede sprowadzacze Stanow Armour. Chce sprobowac tego cudu, a we Francji tego nie ma. Odpowiedz Link
stachenka Re: borelioza i hashimoto 21.07.08, 23:29 20kg w ciągu roku? Phi! W miesiąc-dwa to jest wynik! A jakie piękne rozstępy. Jak wygląda Hashimoto na usg??? Odpowiedz Link
anyx27 Re: borelioza i hashimoto 21.07.08, 23:54 No wlasnie, franiolku, zaden wynik! ja przytylam w ciagu pol roku 15kg,a hashimoto nie mam. to dopiero wyczyn. Odpowiedz Link
franiolek1 Re: borelioza i hashimoto 22.07.08, 01:27 Na USG widoczny jest stan zapalny tarczycy, podobno.... Odpowiedz Link
stachenka Re: borelioza i hashimoto 22.07.08, 02:33 No ale, przecież na wyniku nie wyświetla się napis "stan zapalny" tylko to jakaś zmiana jest, jakieś obszary o wzmożonej echogeniczności czy coś. Co? Odpowiedz Link
stachenka Re: borelioza i hashimoto 22.07.08, 02:30 Chyba zostałam rekordzistką w tyciu z tymi moimi 20kg w 1-2 miesiące :] Odpowiedz Link