starszy

(16 wyników)
  • Witam serdecznie. Czy ktoś zna kontakt, możliwość wykonania wymiany rozrusznika serca dla starszej osoby. Notabene jest z Lublina - lubelska kasa chorych. Wymiana przez Kasę lub prywatnie. Sprawa pilna w okresie stycznia 2008r. Zasyłam wyrazy szacunku
  • Witajcie mamy problem z babcią, jest już w podeszłym wieku i cały czas praktycznie spędza w łóżku. Od kilku miesięcy babcia "widzi " jakieś osoby w nocy, przychodzą do niej itp. Wiem że może to brzmi śmiesznie, ale macie może doświadczenia z taką przypadłością, może jakieś lekarstwa są, które by coś takiego niwelowały?
  • Choruje? Przecież powinno być odwrotnie, organizm się zużywa? Ja mam 37 lat już, i nie pamietam keidy nawet karat miałam. A jeszcze w okolicach 30stki ze 3 zapalenia gardła w ciągu roku i ze 2 razy katar i pożadne przeziębienia to była norma. I do tego ze 2 grypy. Dziwna sprawa. Od lat nic mi nie dolega, czuję się rewelacyjnie, nie mówiąc już o jakichś powazniejszych chorobach związanych z wiekiem typu stawy, czy tarczyca, czy choroby kobiece, nic zero. A może jestem jakimś wyjątkiem? B...
  • Mam 25 lat od dawna mam problemy ze skórą(trądzik,łojotok) barałam juz wszystkie mozliwe leki w tym Diane przez lat i Roacutan. Wyszedł mi bardzo wysoki testosteron, lecz nie chcę brać Diany, bo jak wiadomo jest bardzo szkodliwa. Dowiedziałam się od mojego lekarza o tab Yasmin-Scherin, których nie ma u nas. Działaja na łojotok, trądzik, nadmierne owłosienie, ktore jest spowodowane wysokim testosteronem. Więc zamówiłam tab. w Niemczech u siostry męża. Tabletki juz przyszły, ale co...
  • Zauwazylam, ze wiekszosc watkow zakladaja mlode kobiety, ale moze znajda sie na Forum te troche starsze, ok.50+ i podziela sie swoim doswiadczeniem na temat menopauzy. Z pewnoscia kazda kobieta przechodzi to inaczej, jedna lepiej, druga gorzej. Mysle, ze oprocz zlewnych potow i uczucia goraca sa jeszcze jakies inne dolegliwosci zwiazane z tym okresem. A moze jest jakis oddzielny link dotyczacy menopauzy. Szukalam takiego, ale nie moglam znalezc. Pozdrawiam. Maryla
  • Chcialam brac dwa opakowania cilest pod rzad, bo musialam przesunac miesiaczke. Jednak po 2 tygodniach brania drugiego opakowania czulam sie juz bardzo zle, wiec zrobilam przerwe 7 dniowa nie konczac opakowania. Teraz zaczelam kolejne opakowanie, normalnie po przerwie. Czyli bralam cilest przez 5 tygodni, 7 dni przerwy i kolejne opakowanie. I tak sobie mysle, czy skutecznosc antykoncepcyjna jest nadal taka jak byc powinna? Nigdzie nie moge znalezc takiej informacji. Robilyscie kiedys ta...
  • Zaczne od tego, iz mam 24 lata. Jakis zcas temu wuczulam na lewej piersi zgrubienie, ktore boli mnie jak mocniej przyciskam. W zwiazku z tym niezbedna jest wizyta u lekarza. jednka nie jest to takie latwe dla mnie, gdyz jestem za granica i nie mam ubezpieczenia. Dzwonilam po prywatnych gabinetach, przedstawilam swoj problem i uslyszalam, ze niezbedne bedzie USG. Osobiscie sadzilam, ze w moiom przypadku powinnam miec zrobiona mammografie na co odpiwedziano mi, ze jestem na to za ml...
  • trafiłam gdzieś na taką informację: "Teraz m. in. za wiele popularnych hormonalnych środków antykoncepcyjnych płaci się 100% ceny. W grupie środków z 30% odpłatnością pozostały trzy: MICROGYNON 21, RIGEVIDON, STERIDIL 30, czyli środki starszej generacji, o dużej zawartości hormonów - to niezdrowe." moja ginekolog przepisała mi właśnie Microgynon twierdząc, że zawiera małą dawkę hormonów i często przepisuję się go młodym dziewczynom lub takim, które zaczynaja dopiero stosować anty...
  • Na jednym z forum doczytałam, że Stediril 30 są to pigułki starszej generacji w porównaniu do np. Harmonetu lub Logestu i że dają mniejszą skuteczność niż te nowsze pigułki...Bardzo się przestraszyłam !! Pani Doktor proszę o opinie jak to jest naprawde, czy rzeczywiście są mniej skuteczne?? Dodam, że mam 20 lat.
  • znacie jakie sprawdzone, czy medela sa ok?
  • Witajcie.. :) Mam takie pytanie,jeżeli w czasie stosunku bez zabezpieczenia oraz bez wytrysku do środka są szanse zajścia w ciąże..?? prosze o szybką odpowiedż
  • Pani doktor, mam watplowosci jezeli chodzi o wiek plodu i ciazy, mianowicie: robiac badanie bhcg, dnia 11 wrzesnia wyszlo 3 tygodnie (do 4-ech zabraklo ok. 600 jednostek). Dzisiaj (31.10) wrocilam z badania usg i crl wynosi 5.93 cm. Czy napis G.A 12w6 doznacza, ze plod ma prawie 13 tyg. czy ciaza? Skad ta rozbieznosc, skoro w porownaniu z poprzednimi wynikami wychodzi, ze dzidzia jest starsza niz poprzednio ustalono (tj. wg tamtych obliczen powinna byc mlodsza o ponad tydzien? ...
  • czy to mozliwe? starszy ma 3 lata i nie dopadla mnie a mlodszy ma pol roku a ja czuje sie jak wrak - nie mam na nic sily- czuje, ze rano nie dam rady wstac z lozka niedlugo wracam do pracy, mlodszy z opiekunka, starszy do przedszkola nic mnie nie cieszy(oprocz dzieci paradoksalnie) - budowa domu, zakupy, czytac nie daje rady bo oczy mnie bola bo malo spie (nie moge spac-mam natlok mysli-jakies narectwa chyba) moze ktos ma podobnie no i nie wiem czy bw dobrym miejscu o t...
  • Lekarz bez obejżenia moich wyników zapisał mi Cilest a ja tylko o nie zapytałam.Miałam wrażenie jakby chciał mi ja wcisnšć bez mojej zgody,szybko odmwiłam po czym lekarz zrobił wielkie oczy! Chciałam też się dowiedzieć o Microgenonie21 zapisał mi je ale nic o nich nie powiedział,słyszałam że sš dobre wiele moich znajomych bierze i jest ok.Proszę napiszcie co o nich sšdzicie i jak na Was działajš ,bo od lekarzy to się chyba nigdy nie dowiem!?Pozdrawiam.
  • Bardzo prosze o pomoc - pod wplywem opinni lekarza zastanawiam sie nad zamiana tabletek Cilest na Rigevidon. Obydwa leki maja wrecz prawie identyczny sklad, z tymze Rigevidon jest lekiem starszej generacji. Ale w kwestii ceny Rigevidon jest zdecydowanie tanszy (co jest dla mnie dosc waznym czynnikiem). By podjac decyzje chcialabym zasiagnac opinni fachowca i oczywiscie innych kobiet. Z gory dziekuje za szybka odpowiedz ;o)
  • Moja córka(lat19) z powodu nadmiernego owłosienia na twarzy dostała od lekarza ginekologa(po zbadaniu hormonów)tabletki Diane 35.Nad mienie że jej hormony mieściły się w tzw normie.Bierze je od 7 mc-poprawy nie ma jest za to efekt i to poważny -TYCIE.Co z tym zrobić ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się